REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau pradėjo stiprėti sausa šaltų orų sritis toli rytuose, bet mūsų ji nesieks. Orus Baltijos apylinkėse lems energingas ciklonas, dėl to artimiausiomis dienomis sulauksime nemažai mišrių kritulių. Sustiprės ir vėjas, bet, atrodo, tiktai prie jūros.

Jau pradėjo stiprėti sausa šaltų orų sritis toli rytuose, bet mūsų ji nesieks. Orus Baltijos apylinkėse lems energingas ciklonas, dėl to artimiausiomis dienomis sulauksime nemažai mišrių kritulių. Sustiprės ir vėjas, bet, atrodo, tiktai prie jūros.

REKLAMA

Kanarų salose kiek neįprasti, tai yra debesuoti orai, bet šilta. Hurgadoje saulė ir 25 šilumos. Antalijos pakrantėje palis, bus apie 16, Romoje 10, Barselonoje 14 laipsnių šilumos. Paryžiuje gražu ir 9, Londone 5, Berlyne 7 šilumos, Varšuvoje 4 laipsniai. Į rytus nuo Baltijos – menka šilumėlė ir mišrūs krituliai.

Pirmadienį Lietuvoje buvo šviesi diena. Atrodo, ir didžiąją nakties dalį storesnių debesų neturėtų būti, pro gana didelius pragiedrėjimus švies žvaigždės. Didžiąją nakties dalį kritulių tikimybė labai menka, bet ryto valandomis pajūryje sustiprės vėjas, ten pradės lyti, gali pasirodyti ir šlapios snaigės.

Dieną dangus bus apsiniaukęs, šviesesnio dangaus galima tikėtis nebent šalies rytuose. Rytą prasidėjęs lietus, daug kur su šlapiu sniegu, apims maždaug pusę Lietuvos, kitur kritulių tikimybė menka. Sustiprėjęs vėjas nurimti neskubės. Artimiausią parą orai prastės. Didžiąją nakties dalį dangus bus dar su pragiedruliais, kritulių tikimybė nedidelė.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ryto valandomis jie tikrai prasidės prie jūros. Tai bus ir lietus, ir šlapias sniegas. Dieną krituliai apims vakarinę šalies pusę. Sustiprės ir pietų vėjas. Oras naktį atšals iki poros laipsnių šalčio, prie jūros bus menka šiluma, dieną bus iki 1–3, prie jūros 5 laipsnių šilumos.

REKLAMA

Per kitas dvi paras orus lems tas pat ciklonas. Dėl to su ilgesnėmis ar trumpesnėmis pertraukomis kartosis krituliai – ir šlapias sniegas, ir lietus.

Naktimis oro temperatūra svyruos apie 0 laipsnių, dienomis bus keli laipsniai šilumos. Žinoma, atsiradus šaltukui, drėgmė labai greitai pavirs plikledžiu. Vėjas nurims.

Vairuotojai turėtų būti atsargesni

Apibendrinant pirmosios savaitės pusės orus tenka prisiminti tokį sprangų žodį priešžiemis. Tai yra laikas, kai vėlyvojo rudens ir būsimos žiemos orai tarsi persismelkia, susimaišo.

Vairuotojai jau dabar gali pasitikrinti, kur padėtas gremžtukas ledui, nes rytais jo reikės dažnai, ir kur yra šluotelė sniegui, nes jos taip pat prireiks. Šią savaitę vairuotojai turės saugotis apledėjimo reiškinių, tai yra lijundros ir plikledžio, kurie irgi pasirodys dažnai.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsiu, kad slidžiausi visuomet būna tiltai, viadukai ir įkalnės. Ten paslysti yra lengviausia. Savaitgalis bus ir panašus, ir skirtingas. Dar ketvirtadienio vakarą prie Lietuvos priartės iš Pietų Europos kilsiantis ciklonas.

Šie pietiniai ciklonai yra dideli eibių krėtėjai. Dėl to orai bus kontrastingi. Ir penktadienį, ir šeštadienį mes galime sulaukti gana gausių kritulių.

Jeigu pirmoje savaitės pusėje vis dėlto vyraus lietus, o šlapdriba bus tiktai kai kada, tai antroje savaitės pusėje, ypač penktadienį, šeštadienį vyraus jau sniegas, ir kai kada ne toks jau menkas.

Tačiau yra ir geroji žinia: jeigu mums pasiseks, tai sekmadienį orai bus maždaug tokie, kaip dabar.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų