REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos pakrantėje priešais Šiaurės Korėją buvo aptiktos dviejų valčių nuolaužos ir smarkiai suirę 10 žmonių palaikai, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Japonijos pakrantėje priešais Šiaurės Korėją buvo aptiktos dviejų valčių nuolaužos ir smarkiai suirę 10 žmonių palaikai, pirmadienį pranešė pareigūnai.

REKLAMA

Šis kraupus radinys buvo aptiktas praėjus kelioms dienoms po to, kai toje pačioje šiaurinėje Japonijos pakrantėje išsilaipino aštuoni žmonės, tvirtinę esą žvejai iš Šiaurės Korėjos.

Policijos teigimu, dviejų žmonių kūnai buvo aptikti skirtingose vietose Sado saloje Japonijos jūros pakrantėje, apie 750 km nuo Šiaurės Korėjos.

Rasti palaikai jau buvo pradėję irti, ir jų tapatybių nustatyti nebuvo įmanoma, naujienų agentūrai AFP sakė vyresnysis policijos pareigūnas Hideaki Sakyo (Hideakis Sakijas).

Vis dėlto, jis sakė, kad netoli tų kūnų rasta tabako dėžių iš Šiaurės Korėjos, valties dalių ir gelbėjimosi liemenių su korėjietiškais užrašais.

REKLAMA
REKLAMA

Pakrantėje taip pat buvo aptikta sulūžusi medinė valtis su kalmarų žvejybos įranga.

Kitoje vietoje, šiaurinėje Akitos prefektūroje, japonų pakrantės apsaugos pareigūnai aplūžusioje medinėje valtyje surado dar aštuonių žmonių palaikus.

REKLAMA

Dėl siautėjančių didelių bangų pareigūnai negalėjo pasiekti ir apžiūrėti tos valties nuo penktadienio.

Per televiziją parodytame reportaže buvo matomas aplūžęs laivas su užrašytu numeriu iš aštuonių skaitmenų. Tą valtį į krantą Ogos pusiasalyje jūra išnešė sekmadienį.

„Paplūdimyje netoliese daugiau nieko nebuvo rasta, ir kol kas nieko daugiau neaptikome“, tad šis laivas gali būti susijęs su Šiaurės Korėja, AFP sakė pakrantės apsaugos tarnybos atstovė.

Į Japonijos pakrantes kasmet atklysta Šiaurės Korėjos laivų, susidūrusių su techniniais gedimais. Kartais jų įgulos nariai jau būna nebegyvi. Vietos žiniasklaida tokius reiškinius vadina „laivais vaiduokliais“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ekspertų, Šiaurės Korėjos žvejai plaukia toli į jūrą, kad patenkintų vyriausybės reikalavimus sugauti daugiau jūrų gėrybių.

Tačiau jų laivai yra seni, prastai aprūpinti ir dažnai genda arba pristinga degalų. Be to, jie beveik neturi galimybių prisišaukti pagalbos.

Išgelbėti jūreiviai dažnai prašo sugrąžinti juos namo, tačiau kai kurie iš jų būna dezertyrai, kurie galiausiai išsiunčiami į Pietų Korėją.

Tokijo ir Pchenjano santykiai yra įtempti; Šiaurės Korėja nuolat skelbia žodinius grasinimus ir leidžia raketas netoli Japonijos teritorijos ar virš jos.

Tačiau Japonijos pakrančių apsaugos tarnyba kartais gelbsti regiono vandenyse nelaimės ištiktus Šiaurės Korėjos žvejus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų