REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Štai, pavyzdžiui, Druskininkuose, kai kuriose sanatorijose ir SPA beveik nebėra vietų šventiniam laikotarpiui, rezervacijos sparčiai pildosi Birštone bei Palangoje.

Štai, pavyzdžiui, Druskininkuose, kai kuriose sanatorijose ir SPA beveik nebėra vietų šventiniam laikotarpiui, rezervacijos sparčiai pildosi Birštone bei Palangoje.

REKLAMA

Verslininkai trina rankomis – lietuviai nešykšti eurų ne tik per Naujuosius ar Kalėdas. Vis daugiau tautiečių sanatorijose švenčia ir Kūčias. Šalies kurortuose tai nauja mada.

Netoli Birštono įsikūrusios sanatorijos „Royal SPA Residence“ vadovas sako, kad Kalėdoms ir Naujųjų metų nakčiai lietuviai sparčiai rezervuoja vietas. Beveik tris šimtus žmonių vienu metu apgyvendinti galinčioje įstaigoje jau kone pusė vietų šventiniam laikotarpiui užimta.

Verslininkai šiais metais pirmą kartą klientams siūlo Kūčių šventimą restorane. Tokios paslaugos nori daugiausia emigravę lietuviai. Kūčių vakarienė vienam asmeniui kainuos apie 20 eurų. Neretai emigrantai užsako ir kelis viešbučio numerius, kad sanatorijoje su būriu artimųjų galėtų švęsti ir Kalėdas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujametė naktis šioje sanatorijoje vienam žmogui atsieis apie 130 eurų. Į kainą įskaičiuotas maistas, gėrimai ir restorano paruošta šventinė programa. Už nakvynę reikia mokėti atskirai. Prognozuojama, kad Birštone po poros savaičių sunkiai bus įmanoma gauti vietą šventėms. Verslininkai sako, kad ypatingai Naujųjų metų nakčiai lietuviai tikrai netaupo.

REKLAMA

Turbūt sparčiausiai vietos šventiniam laikotarpiui tirpsta Druskininkuose. Čia viešbučiai, sanatorijos tiek Kalėdoms, tiek Naujiesiems metams kai kur užsakytos jau prieš pusę metų. Greičiausiai taip yra todėl, kad Druskininkuose ilsisi daugiausia užsieniečių, nei kituose šalies kurortuose.

O štai Palangos verslininkai jau įpratę, kad vietos pas juos išgraibstomos kone paskutinę minutę. Beje, pajūryje stebima naujovė - lietuviai programos pageidauja dar ir pirmą naujų metų dieną. Įprastai sausio pirmą viešbučiai ir sanatorijos jau ištuštėdavo.

REKLAMA
REKLAMA

Palangoje naujametė naktis vienam žmogui taip pat atsieis apie šimtą eurų be nakvynės. Lietuviai sako, kad poilsis šalies kurortuose tikrai nėra pigus. Tad dažnas renkasi užsienį.

Visgi, nepaisant nemenkų kainų, lietuviai vis dažniau lieka ilsėtis Lietuvoje. Štai Birštonas skaičiuoja, kad šiais metais per devynis mėnesius čia apsilankė tiek pat žmonių, kiek pernai per visus metus.

Plačiau apie tai TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų