REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
Parodė, kaip atrodytų princesė Diana, jei būtų gyva (nuotr. Vida Press)

Princesė Diana kartu su savo draugu Dodi Al Fayedu žuvo per automobilio katastrofą Prancūzijos sostinėje 1997 metų rugpjūčio 31-ąją. Jųdviejų automobilis, persekiojamas paparacų, įsirėžė į betoninę pertvarą tunelyje Paryžiaus centre.

49

Princesė Diana kartu su savo draugu Dodi Al Fayedu žuvo per automobilio katastrofą Prancūzijos sostinėje 1997 metų rugpjūčio 31-ąją. Jųdviejų automobilis, persekiojamas paparacų, įsirėžė į betoninę pertvarą tunelyje Paryžiaus centre.

REKLAMA

Jos tragiška žūtis visuomenę sukrėtė ir supykdė. Prie jos namų Kensingtono rūmuose žmonės padėjo gausybę gėlių, o per jos laidotuves Londono gatves užplūdo daugiau kaip milijonas žmonių.

Nemažai pykčio dėl princesės žūties buvo nukreipta į karališkąją šeimą, o žmonių pasipiktinimą dar labiau pakurstė karalienė, delsusi sugrįžti iš savo rezidencijos Škotijoje ir susitikti su gedinčia minia.

Praėjus dviem dešimtmečiams po Dianos mirties, užsienio naujienų portaluose atsirado nuotraukos, kaip princesė atrodytų, jei būtų gyva. Nuotraukų retušavimo programomis sukurtą rezultatą išvysite galerijoje. 

REKLAMA
REKLAMA

13 pasimatymų iki vedybų

1961-ųjų liepos 1-ąją gimusi Diana užaugo aristokratiškoje Spencerių šeimoje, palaikiusioje artimus ryšius su monarchais. Dianos tėvas dirbo velioniui karaliui George‘ui VI ir karalienei Elizabeth II.

REKLAMA

Mergina užaugo su dviem seserimis ir broliu, o paauglystėje jai teko išgyventi skaudžias tėvų skyrybas.

Būdama 16-os ji metė mokyklą, o išsilavinimą įgijo Šveicarijoje. Vėliau atvyko į Londoną, kur susirado darbą vaikų darželyje.

Tačiau nuo tos akimirkos, kai ji susipažino su princu Čarlzu, Dianos gyvenimas pasikeitė.

Tuo metu 32 metų princas buvo spaudžiamas susirasti nuotaką ir netrukus Dianai pasipiršo – galbūt pernelyg skubotai.

Diana sakė, kad iki vedybų jiedu buvo susitikę vos 13 kartų.

Praėjus metams po vedybų, porai gimė pirmoji jųdviejų atžala – princas Williamas, o dvejais metais vėliau – princas Harry.

REKLAMA
REKLAMA

Diana buvo atsidavusi ir mylinti motina. Ji taip pat pasižymėjo didele empatija, todėl žmonės ja žavėjosi. Be kita ko, moteris turėjo ir puikų stiliaus jausmą, tad jos dėka karališkoji šeima tapo itin mylima žiniasklaidos.

Naudodamasi savo populiarumu, ji atkreipė dėmesį į kai kurias atskirtas visuomenės grupes: spaudė rankas AIDS ligoniams ir raupsuotiesiems.

Tačiau viduje ji jautėsi sugniuždyta: kovojo su bulimija ir abejonėmis, kad jos vyras jos nemyli, o karališkoji šeimyna tuo nesirūpina.

Peržengta riba

Kalbos, kad Dianos ir Charleso santuoka atsidūrė ant iširimo slenksčio, pasklido 1992-aisiais, kai biografas Andrew Mortonas išleido itin atvirą knygą, paremtą pokalbių su princese garso įrašais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tų pačių metų pabaigoje buvo paskelbta, kad karališkoji pora skiriasi.

Skandalas dar pagilėjo, kai Charlesas, o vėliau ir Diana, prisipažino buvę neištikimi vienas kitam.

1995 metais per interviu BBC laidoje „Panorama“ Diana papasakojo savo įvykių versiją. Ji prisipažino turėjusi romaną su kariškiu Jamesu Hewittu, bet kritikavo ir karališkąją šeimą bei abejojo, kad Charlesas gali būti Britanijos karaliumi.

Tąkart ji peržengė ribą. Keliomis savaitėmis vėliau karalienė Elizabeth, jau anksčiau išreiškusi savo liūdesį dėl susidariusios situacijos, paprašė savo sūnaus ir Dianos oficialiai išsiskirti.

1996-ųjų rugpjūčio 28 dieną jiedu galutinai išsiskyrė, o iš Dianos buvo atimtas jos karališkosios didenybės titulas. Pasaka baigėsi.

Tačiau Velso princesė iš visuomenės akiračio neišnyko.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų