REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
Žilvino Grigaičio atnaujintos papuošalų kolekcijos pristatymas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Ketvirtadienio vakarą viename iš sostinės prekybos centrų, čia įsikūrusioje lietuviško dizaino parduotuvėje, savo papuošalų kolekciją „Z“ pristatė ir verslininkas Žilvinas Grigaitis. Jau daugiau nei vienerius metus prie naujo hobio dirbantis žymus vyras džiaugiasi, kad atsiranda vis daugiau susidomėjusių. Visgi tik įsigiję papuošalus sužino, kokią nuostabią ir jautrią istoriją jie slepia.

41

Ketvirtadienio vakarą viename iš sostinės prekybos centrų, čia įsikūrusioje lietuviško dizaino parduotuvėje, savo papuošalų kolekciją „Z“ pristatė ir verslininkas Žilvinas Grigaitis. Jau daugiau nei vienerius metus prie naujo hobio dirbantis žymus vyras džiaugiasi, kad atsiranda vis daugiau susidomėjusių. Visgi tik įsigiję papuošalus sužino, kokią nuostabią ir jautrią istoriją jie slepia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kurti papuošalus Žilviną Grigaitį paskatino netektys. Po mamos mirties vyras paveldėjo daug mamos ir močiutės papuošalų. Tarp jų – senas sidabras, įvairios segės, brangakmeniai, auksas, sidabras.

REKLAMA

„Ji labai mėgo puoštis ir galėjo sau tai leisti. O aš norėjau papuošalams suteikti antrą gyvenimą“, – išduoda Žilvinas.

Vestuvinius tėvų žiedus ir kitus aukso dirbinius juvelyras pakeitė į žiedą ir apyrankę, kad mamos ir tėčio prisiminimai visada būtų šalia.

„Pirminis kolekcijos kūrimo tikslas buvo turėti šviesų mamos prisiminimą, nes ji iš gyvenimo išėjo labai netikėtai. Mirė labai greitai, karalių mirtimi. Ir aš dar negaliu susitaikyti, kad jos nėra. Tėtis perėjo sunkesnį laikotarpį, ilgai sirgo, tad morališkai tam ruošiausi“, – dalijasi vyras, pasidžiaugęs, kad į papuošalus virtę prisiminimai leidžia visada jausti tėvų paramą ir meilę.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia, taip prisiminimai ir graži istorija gali sklisti po visą pasaulį, nes jau dabar Ž. Grigaičio kūriniai atsidūrė Sidnėjuje, Singapūre, Los Andžele.

„Papuošalai – tai mano hobis ir net komunikacijos įrankis. Daug žmonių domisi, ypatingai užsienyje, diplomatai, politikai gilinasi į istoriją“, – sako kūrėjas.

Žilvinas Grigaitis išduoda, kad kurti papuošalus tikrai nėra lengva. Kai kurios idėjos pasirodė sunkiai įgyvendinamos vien dėl naudojamų medžiagų. Kadangi Žilvinui teko kurti papuošalus net ir pasaulinėms scenos žvaigždėms, jis turėjo išmokti, kokie papuošalai tinkami scenai. Pavyzdžiui, jie turi būti lengvi, nebraižyti, lengvai kristi, o jei tai apyrankės – neturi stipriai judėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O idėjų kūrybai, kaip ir kiekvienas menininkas, Žilvinas semiasi iš aplinkos. Tiek skrydžių metu, tiek vartant žurnalus.

„Aš tikrai daug domėjausi ir skaičiau. Susipažinau ir su Coco Chanel papuošalų kūrimo principais, Maltos Ordino medalių istorijomis, pateikimu, išraiška“, – pasakoja Žilvinas.

Papuošalai – ir „Oskarų“ ceremonijoje

Papuošalų kūrybai jis naudoja daugiausiai iš šeimos paveldėtus papuošalus, tačiau juos derina su išskirtinomis medžiagomis, pavyzdžiui, Singapūro perlais. Būtent todėl Žilvinas savo kolekciją priskiria brangiajai bižuterijai. Ir nors atrodo, kad su tokiu prabangiu papuošalu negalėsi pasipuošti kasdien, Žilvinas priduria, kad nereikia bijoti improvizuoti.

REKLAMA

Jo sages, išskirtinėms progoms, galima naudoti švarkuose, ant kepurių, rankinių, delninukių ir t.t. – viskas priklauso nuo fantazijos. Visgi ne visais darbais, kuriuos galima išvysti jau ir naujienų portaluose, galima puoštis.

„Kolekcija ne visa skirta pardavimui, pusė iš jų liks kaip relikvija, nes tai yra tokios sagės, kurių kiekvieną dieną tikrai neįsisegsi. Ir kurios, pagal savo didybę, eleganciją reikalauja aplinkos, renginio ir net šiek tiek įpareigoja, – sako Žilvinas, pabrėžęs, kad papuošalai tikrai nešiojami. – Kiek žinau, mano kūrinys gali pasirodyti ir ant „Oskarų“ teikimo ceremonijos raudonojo kilimo arba per „Grammy“.

REKLAMA

Žilvinas išduoda, kad netrūko besiteiraujančių, ar būtų įmanoma įsigyti jau nupirktą papuošalą, bet žinomas vyras griežtai sako „Ne“.

„Tai yra vienkartinis rankų darbas, kurį pagaminti užtrunka net kelis mėnesius“, – sako Žilvinas. Būtent todėl papuošalų kainuos svyruoja nuo 400 eurų iki tūkstančio eurų.

Papuošalai – ir vyrams

Žilvinas Grigaitis renginiuose dažnai stebina savo įvaizdžiais, neįprastomis stiliaus detalėmis, o tai skatina daryti ir kitus vyrus. Pasak jo, šiais laikais jau nereikėtų bijoti kostiumą pagyvinti prabangiomis sagėmis ar medaliais. Vyrams skirtų papuošalų galima rasti ir Žilvino Grigaičio kolekcijoje. Svarbiausia, jau keli darbai buvo įsigyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ir tai mane beprotiškai džiugina. Mačiau jau vieną pirkėją pasipuošusį mano kurtu papuošalu viename renginyje, tad net širdį suspaudė. Tai – tikrai labai vyriška, nes vyrauja tamsios, deimantinės spalvos“, – pasakoja Žilvinas.

Vyrai papuošalais gali ne tik įvaizdžiui suteikti naujų spalvų, tačiau tai svarbu daryti laiku ir vietoje.

„Sėdėti ofise ar banke su mano papuošalais gal ir nereikėtų, bet pataikius į tinkamą progą – tikrai taip. Taip gali pabrėžti savo požiūrį į pasaulį ir tam tikrus daiktus“, – sako Žilvinas, jau dabar pastebėdamas, kad vyrai tikrai vis dažniau linkę eksperimentuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų