REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruzijos nacionalinio saugumo tarnyba vykdo antiteroristinę operaciją Tbilisyje, kur gyvenamajame name užspeisti teroristai atidengė ugnį į jų suimti atvykusius spec. padalinio pareigūnus, teigiama „apsny.ge“.

Gruzijos nacionalinio saugumo tarnyba vykdo antiteroristinę operaciją Tbilisyje, kur gyvenamajame name užspeisti teroristai atidengė ugnį į jų suimti atvykusius spec. padalinio pareigūnus, teigiama „apsny.ge“.

REKLAMA

Speciali operacija vykdoma Gruzijos sostinės pakraštyje, viename iš gyvenamųjų namų.

„Asmenys, kurių suėmimo tikslu yra vykdoma operacija, atidengė ugnį į atvykusius spec. padalinio pareigūnus. Šiuo metu jie yra apsupti gyvenamojo namo bute. Šio rajono gyventojams niekas negresia“, – pareiškė spec. tarnybos atstovė vietos valstybinei televizijai.

Pastatas, kuriame yra sulaikytieji, apsuptas, policija kontroliuoja visą perimetrą. Pasak vietos žiniasklaidos, prieš pareigūnus buvo panaudoti ne tik šaunamieji ginklai, tačiau ir sprogmenys.

Televizija „Rustavi-2“ anksčiau skelbė, kad spec. operacijos tikslas – sulaikyti du užsieniečius, įtariamus sąsajomis su teroristinėmis organizacijomis.

REKLAMA
REKLAMA

Per antiteroristinę operaciją Tbilisyje sužeistas karys mirė

Gruzijos specialiųjų pajėgų karys, pašautas trečiadienį per Tbilisyje tebevykstančią antiteroristinę operaciją, ligoninėje mirė, pranešė televizija „Rustavi 2“.

REKLAMA

Vis dėlto oficialūs šaltiniai šios informacijos kol kas nepatvirtino.

Sostinės ligoninės, kurioje buvo gydomas sužeistasis, vienas iš gydytojų savo ruožtu anksčiau sakė žurnalistams, kad kario būklė kritinė.

„Jis buvo atvežtas pas mus sunkiai sužeistas, taip pat į galvą. Jam atlikta operacija, bet specialiųjų pajėgų nario būklė kol kas kritinė“, – teigė medikas.

Gruzijos valstybės saugumo tarnyba (VST) anksčiau paskelbė, kad per praeitą naktį prasidėjusią antiteroristinę operaciją Tbilisyje sulaikytas vienas įtariamasis.

Tarnybos atstovė Nino Giorgobiani per spaudos konferenciją sakė, kad per šią operaciją siekiama sulaikyti kitus ginkluotus grupuotės narius, užspeistus viename gyvenamajame komplekse.

REKLAMA
REKLAMA

Gruzijos televizijų reportažuose buvo matyti du visiškai sugriauti butai antrajame ir trečiajame gyvenamojo komplekso aukštuose.

N. Giorgobiani patvirtino, kad įtariamieji nėra Gruzijos piliečiai ir kad jie įtariami priklausymu teroristinei organizacijai.

Pasak atstovės, teisėsaugos pareigūnai ragino įtariamuosius pasiduoti, bet jie atsisakė ir pradėjo pliekti iš automatų, taip pat sviedė kelias granatas.

VST nurodė, kad siekiama nustatyti įtariamųjų tapatybę ir jų ryšius su užsieniu.

N. Giorgobiani patvirtino, kad namo, kuriame užsibarikadavę užpuolikai, ir aplinkinių kvartalų gyventojai buvo evakuoti.

Gruzijos televizija pranešė, kad į operacijos vietą atvyko mažiausiai keturios šarvuotosios mašinos ir siunčiamos papildomi specialiųjų pajėgų kariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų