REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palanga. Miesto stadionas. Dvimetriniai vyrai šiltą vasaros dieną suka ratus. Bėgančius stebi ir jiems patarimus dalija dar vienas vyriškis – fizinio pasiruošimo treneris. Tokį vaizdą galima pamatyti tada, kai Lietuvos krepšinio rinktinė susirenka į treniruočių stovyklą Palangoje. Tačiau šįkart vaizdas kitoks.

Palanga. Miesto stadionas. Dvimetriniai vyrai šiltą vasaros dieną suka ratus. Bėgančius stebi ir jiems patarimus dalija dar vienas vyriškis – fizinio pasiruošimo treneris. Tokį vaizdą galima pamatyti tada, kai Lietuvos krepšinio rinktinė susirenka į treniruočių stovyklą Palangoje. Tačiau šįkart vaizdas kitoks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikslas – palaikyti formą

Lietuvos rinktinė įprastai į treniruočių stovyklas renkasi likus porai mėnesių iki svarbiausio metų starto – Olimpinių žaidynių, pasaulio ar Europos čempionatų.

REKLAMA

Šįkart lietuvių pasirodymas – gerokai trumpesnis nei minėtose varžybose. Jis truks ne porą savaičių, o kelias dienas. Penktadienį Lietuvos rinktinė svečiuose žais su Kosovo krepšinininkais, o sekmadienį Klaipėdoje priims lenkus.

Pasiruošimas šiems 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos turnyro mačams – taip pat gerokai trumpesnis. Rinktinė į Palangą susirinko pirmadienį ir iki ketvirtadienio kelionės į Kosovą turės kelias treniruočių dienas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šios savaitės nepavadinčiau fizinio pasiruošimo. Tai – bendrojo pasirengimo savaitė. Visi krepšininkai atvyko fiziškai pasiruošę, jie žaidžia klubuose. Tiesiog turime palaikyti jų fizinę formą arba truputį ją pagerinti“, – tv3.lt kalbėjo Lietuvos rinktinės fizinio pasirengimo treneris Martas Skrabulis.

Dainius Adomaitis – modernus ir šiuolaikiškas treneris

Vyriausiasis Lietuvos rinktinės strategas D. Adomaitis atmetė galimybę paeksperimentuoti, žaidžiant draugiškas rungtynes.

„Nerealu. Nebent šiandien, – pirmadienį juokėsi D. Adomaitis. – Kalbant apie treniruotes, šią savaitę nebus galimybių taikyti kažkokių didelių krūvių. Žinome, kokios būklės žaidėjai. Kai kurie savaitgalį rungtyniavo, keliavo, nemiegojo naktį, kiti turėjo laisvą dieną po mačo. Galvojame apie žaidėjus ir stengiamės visą procesą padaryti tokį, kad jis būtų naudingas krepšininkams.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak M. Skrabulio, pirmosios dvi treniruotės – pirmadienį vakare ir antradienį ryte – nebuvo sunkios. Esą nenorima pakenkti žaidėjams, o kai kuriems padedama padėti pagerinti formą.

„Svarbiausia visiems treneriams protingai susidėlioti treniruočių krūvius ir gaires. Dainius – modernus, šiuolaiškiškas strategas, dėl fizinio rengimo nekyla jokių problemų. Viskas gana paprasta ir sklandu“, – konstatavo M. Skrabulis.

Dega noru atiduoti visą širdį

Bene labiausiai sukritikuotas į rinktinę atvyko Kšištofas Lavrinovičius. Jį po sekmadienio rungtynių su Kauno „Žalgiriu“ išpeikė paties puolėjo treneris – „Lietkabelio“ strategas Artūras Štalbergas.

REKLAMA

„Kšištofas, be jokios abejonės, nėra pačios geriausios formos. Jis buvo traumuotas, praleido kelerias rungtynes ir treniruotes, vėliau dirbo lengvu režimu, nes norėjome jį patausoti. O kai taip vyksta, krepšininkas praranda žaidimo jausmą, – kalbėjo A. Štalbergas. – Jei jis priėmė sprendimą vykti į rinktinę – tegu. Tačiau pirmiausia jis, būdamas tokio amžiaus, turėtų rūpintis savo kūnu. Tikiuosi, rinktinės treneris žinos, kaip panaudoti ir gauti rezultatą iš 38-erių krepšininko.“

Šių A. Štalbergo minčių D. Adomaitis nekomentavo, sakydamas, kad kiekvienas gali turėti ir išsakyti savo nuomonę.

REKLAMA

„Su Kšišotfu esu dirbęs ne vienus metus. Žinant jo amžių, normalu, kad jis nenubėgs greičiau už kitus žaidėjus. Tačiau, manau, Kšištofas tai kompensuos patirtimi, noru, ryžtu ir patarimais jaunesniems komandos draugams“, – kalbėjo M. Skrabulis.

Jam pirmosios treniruotės paliko teigiamą įspūdį. Esą žaidėjai supranta, ko atvažiavo – dega noru atiduoti visą širdį dėl Lietuvos ir yra gerai pasiruošę.

Rungtynes Kosove ir Klaipėdoje skirs 48 valandos. M. Skrabulio ir jo komandos laukia dar viena sunki užduotis – padėti krepšininkams atsigauti ir parengti juos antrajai kovai.

„Pasiruošimas bus kuo geriau pailsėti. Svarbiausia – sklandžiai ir kuo greičiau parskristi namo, skaniai pavalgyti bei gerai išsimiegoti. Tai – didžiausias ir geriausias poilsis“, – mano M. Skrabulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų