REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Jaudinanti šeimos istorija (nuotr. facebook.com)

Motina, netekusi per anksti gimusių dvynukų, jautėsi be galo laiminga po trijų mėnesių sužinojusi, jog vėl laukiasi dvynukų.

30

Motina, netekusi per anksti gimusių dvynukų, jautėsi be galo laiminga po trijų mėnesių sužinojusi, jog vėl laukiasi dvynukų.

REKLAMA

Angel Hind (33 m.) iš Stockton-on-Tees miestelio, Jungtinės Karalystės pirmųjų dvynių Blake‘o ir Anbelle Smailesų susilaukė 2015-ųjų balandį, tačiau neišnešioti kūdikiai neišgyveno.

Po trijų mėnesių Angel ir jos parteris Nickas Smailesas negalėjo patikėti sužinoję, jog moters pilvelyje vėl užsimezgė dvi gyvybės.

Šį kartą dvyniai Ava Anabelle Smailes ir Masonas Blake‘as Smailesas gimė 2016-ųjų rugpjūtį. Antrieji vaikų vardai suteikti norint pagerbti brolį ir sesę, kurių jie taip ir nesutiko.

Ava ir Masonas šiuo metu yra sveiki 1-erių sulaukę vaikai. Mama įsitikinusi, kad atžalos tikrai žinos apie savo anapylin iškeliavusius ir šiuo metu nuo debesų juos stebinčius ir saugančius brolį ir sesę.

REKLAMA
REKLAMA

„Jų antrieji vardai yra geriausia, ką sugalvojome, norėdami įamžinti jų atminimą. Darysime viską, kad niekada jų nepamirštume. Visa savo meile, kurią norėjau skirti Blake‘ui ir Anabelle, dabar apdovanoju Masoną ir Avą. Pirma vieta, į kurią nusivežėme dvynukus, buvo jų vyresnių brolio ir sesers kapas. Ten mes pirm kartą buvome visi kartu“, - sakė Angel.

REKLAMA

Nori suteikti vilties

Moteris pridūrė, kad ji savo istorija norėjo pasidalinti su tikslu suteikti vilties kitoms šeimoms.

„Kai mirė mano pirmieji vaikai, visa viltis, kurią turėjau, iškeliavo kartu su jais. Nebenorėjau vaikščioti šia žeme“, - sakė ji.

„Internete ieškojau istorijų, kuriose pasakojama panaši patirtis. Labai viliuosi, kad manoji padės kitiems, nes vilties prarasti negalima, kitaip bus labai sunku gyventi.

Atrodo, jog taip tave baudžia, tačiau panašų dalyką išgyveno ir daugiau žmonių, o laikui bėgant darosi lengviau. To niekada nepamiršti.“

REKLAMA
REKLAMA

Angel gimdyti pradėjo 2015-ųjų rugsėjo 21 dieną. Tuo metu į pasaulį pasibeldę mažyliai motinos įsčiose išbuvo tik 22 savaites ir 6 dienas.

Muzikos mokytoja dirbanti moteris pasakojo, jog nuskubėjus į ligoninę gydytojai teigė, jog mažyliams negalės niekuo padėti, nes jie nepasiekė 23 savaičių ribos.

‚Laimei, sugebėjau šiek tiek pavėlinti gimdymą ir jie gimė kaip tik 23-ią nėštumo savaitę. Išvydę pasaulį, Blake‘as ir Anabelle verkė ir kvėpavo.

Gydytojai bandė padėti abiems mano kūdikiams ir išsivežė juos į kitą palatą. Grįžę po valandos jie pranešė, jog Blake‘as neišgyveno.

Anabelle būklė buvo gera. Ji nustebino gydytojus savo stiprybe ir pastarieji kurį laiką džiaugėsi mažąja, tačiau po to jos viduriuose atsirado skylė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anabelle nugabenta į kitą ligoninę, kurioje jai atlikta skubi operacija. Deja, bet prognozės buvo prastos – dukrelė neišgyvens net nakties.

Mums buvo leista ją tiesiog palikti, bet mes norėjome suteikti jai šansą. Kaskart man ją palietus pirštu, ji jį sučiupdavo. Maniau, kad tai ženklas, jog ji stiprėja“, - pasakojo moteris.

Deja, bet Anabelle mirė sulaukusi 4 dienų amžiaus. Ji nebegalėjo tęsti kovos, todėl tėvai nusprendė atjungti jos gyvybę palaikiusius aparatus ir iki kol iškeliaus, laikė Anabelle ant rankų.

Naujas dvigubas džiaugsmas

Po kurio laiko šeimą nustebino žinia, jog Angel ir jos partneris Nickas laukiasi skirtingų lyčių dvynių.

REKLAMA

„Atrodė, jog filmuojamės filme „Švilpiko diena“, nes ir vėl išgyvenome tą patį, ką ir sužinojus apie pirmą nėštumą. Antrą kartą pastojus labai bijojau.

Pirmasis nėštumas buvo smagus, labai laukiau vaikelių, tačiau kai apie sekantį nėštumą mums pranešė gydytojai, kabinete įsivyravo tyla. 23 nėštumo savaitę pasiekėme be jokių komplikacijų. Man tai kėlė didžiausią galvos skausmą, nes bijojau, kad viskas vėl nepasikartotų. Ava ir Masonas gimė 35 nėštumo savaitę. Jie buvo sveiki ir jautėsi puikiai‘, - džiaugėsi mama.

Šiuo metu du dėkingi muzikos mokytojai rengia labdaros koncertą Teeside mokykloje, kurioje ir dirba, kad galėtų surinkti pinigų, kuriuos atiduos Džeimso Kuko universitetinės ligoninės naujagimių skyriui.

„Negalėjau atsidžiaugti mums suteikta pagalba. Jie buvo nuostabūs ir dabar pats metas mums už tai atsilyginti“, - sakė Angel.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų