REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Gardu Gardu“ laidos vedėjų pasisakymus tuoj bus galima įtraukti į sentencijų žodyną, nes jų kalbos ir ritualai jau tampa giliai įsišaknijusiomis laidos tradicijomis. Gian Luca prisipažįsta, kad jis net gyventi negalėtų be kavos, o tuo metu Ali suabejoja kolegos pasirinkimo sveikumu ir tuo, ar kava geresnis energijos užtaisas nei košė.

„Gardu Gardu“ laidos vedėjų pasisakymus tuoj bus galima įtraukti į sentencijų žodyną, nes jų kalbos ir ritualai jau tampa giliai įsišaknijusiomis laidos tradicijomis. Gian Luca prisipažįsta, kad jis net gyventi negalėtų be kavos, o tuo metu Ali suabejoja kolegos pasirinkimo sveikumu ir tuo, ar kava geresnis energijos užtaisas nei košė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį šeštadienį Gian Luca pasidalins itališkais įpročiais šeštadienio vakarą susitikti su draugais ne vakarienei, o aperityvui – užkandžiams.

REKLAMA

Ta proga jis pagamins kelių rūšių karštus užkandžius su sluoksniuota tešla ir sūrio lazdelėmis, kuriuos taip pat galima valgyti ir šaltus. O Ali, kaip jau tampa įprasta, nenuvils tikrų šokolado mėgėjų ir iškeps lazdyno riešutų pyragą su pieninio šokolado kremu bei, anot jo paties, slaptuoju ingredientu.

Taigi, koks tas slaptasis ingredientas ir daug kitų skanių paslapčių – šio šeštadienio televizijos laidoje „Gardu Gardu“! Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?

REKLAMA
REKLAMA

Sluoksniuotos tešlos užkandžiai su sūrio lazdelėmis

Gian Luca ir Ali Gadžijevo eksperimentai   · 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos · 4 riekelės vytinto kumpio · 16 griežinėlių mėgstamos dešros (saliamio ir čioriso) · 12 sūrio lazdelių · 1 kiaušinis · Konservuotų saulėje džiovintų pomidorų · Konservuotų grilintų baklažanų · Mėgstamų prieskonių · Žiupsnelio miltų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ant darbastalio pabarstyti miltų ir patiesti 6 mažuosius sluoksniuotos tešlos stačiakampius. Perpjauti juos per pusę skersai. Ant keturių puselių uždėti po kumpio riekelę, ant kitų keturių puselių uždėti po 4 griežinėlius mėgstamos dešros, ant likusių puselių uždėti turimų konservuotų daržovių.

Sūrio lazdeles apvolioti prieskoniuose. Geriausia naudoti prieskonius be druskos. Jei su druska, apvolioti negausiai. Vieną tešlos kraštą išilgai patepti kiaušinio plakiniu ir susukti ritinėlį bei užspausti, kad kitas tešlos kraštas priliptų prie kiaušinio plakinio.

REKLAMA

Ritinėlių viršuje skersai peiliu padaryti negilias įpjovas ir ištepti paviršių kiaušinio plakiniu. Galima supjaustyti ritinėlius 3–4 cm storio gabaliukais prieš kepimą arba po jo.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus! Lazdyno riešutų pyragas su pieninio šokolado kremu

Pyragas:

· 100 g lazdyno riešutų · 60 g cukraus pudros · 30 g miltų · 30 g cukraus · 120 g kiaušinių baltymų masės (4 kiaušinių baltymai) · Žiupsnelis cinamono

REKLAMA

Kremas:

· 130 g grietinėlės · 300 g pieninio šokolado

Papuošimas:

· Juodojo šokolado pabarstukų arba drožlių · Cukraus pudros · Šviežios mėtos lapelių · Kreminio mėlyno pelėsio sūrio

Smulkintuve sumalti lazdyno riešutus kartu su cukraus pudra ir miltais. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų ir į juos suberti riešutų mišinį.

Iš lėto viską išmaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą sudėti į kepimo formą ir išlyginti. Paviršių apibarstyti cinamonu. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Iškepusį atvėsinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užvirti grietinėlę, suberti į ją šokoladą ir maišant ištirpinti. Gautą vientisą masę užpilti ant iškepto pyrago į kepimo formą.

Paviršių gražiai išlyginti ir padėti į šaldytuvą, kad atvėstų bei sustingtų kremas. Atvėsusį pyragą išimti iš kepimo formos, apibarstyti šokolado pabarstukais arba drožlėmis.

Patiekti su kreminiu mėlyno pelėsio sūriu, apibarstyti cukraus pudra bei papuošti šviežios mėtos lapeliais. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų