REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos teismas penktadienį kaltu nužudžius savo trijų mėnesių dukrą pripažino 26–erių metų kaunietį ir skyrė jam devynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Kauno apygardos teismas penktadienį kaltu nužudžius savo trijų mėnesių dukrą pripažino 26–erių metų kaunietį ir skyrė jam devynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA

Vyras suimtas teismo salėje, pranešė teismas.

Kaunietis buvo kaltinamas 2015 metų gegužės 4 dieną savo namuose tyčia atlikęs smurtinius veiksmus prieš mažametę ir dėl kūdikystės esančią bejėgiškos būklės savo trijų mėnesių dukrą: paėmęs ją ant rankų ir stipriai papurtęs. Smegenyse išsiliejęs kraujas sukėlė ūmų centrinės kilmės kraujotakos ir kvėpavimo nepakankamumą, dėl kurio kūdikis paniro į komą, o praėjus devyniems mėnesiams Kauno klinikose mirė.

Teisminio nagrinėjimo metu kaltinamasis G. K. kaltu neprisipažino, teigė, kad tą rytą buvo namuose, prižiūrėjo dukrą, o ją pamaitinęs paguldė į lovytę. Ji pradėjo kosėti, duso, todėl vyras paėmė ją ant rankų panešioti.

REKLAMA
REKLAMA

Pajutęs, kad dukra nekvėpuoja, jis paskambino pagalbos telefonu. Kol atvyko greitoji, gavęs pagalbos darbuotojo nurodymus telefonu, darė dirbtinį kvėpavimą. Atvykę medikai tęsė gaivinimą ir išvežė dukrą į gydymo įstaigą.

REKLAMA

Tačiau byloje surinkti duomenys kaltinamojo versiją paneigė. Teismas nustatė, kad kaltinamajam prižiūrint dukrą jokių pašalinių žmonių nebuvo, iki įvykio mergaitė galvos sužalojimų patyrusi nebuvo, ji buvo sveika. Specialistai konstatavo, kad mergaitė paspringti maistu ir dėl to pradėti dusti šiuo atveju negalėjo, o jos sužalojimai, komplikacijos ir tam tikri specifiniai požymiai patvirtino vienareikšmišką išvadą – sukrėsto vaiko sindromą.

Atsižvelgęs į byloje surinktus įrodymus, liudytojų parodymus, specialistų išvadas, teismas pripažino G. K. kaltu ir skyrė jam devynerių metų laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose. Kardomoji priemonė vyrui pakeista į suėmimą ir G. K. suimtas teismo salėje paskelbus nuosprendį.

Iš jo priteista ir žala – daugiau kaip 20 tūkst. eurų Valstybinei ligonių kasai.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų