REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) padėjo tašką prieš 8 metus Vilniuje nužudyto verslininko byloje – visų nuteistųjų kalėti skundai atmesti. LAT verdiktas yra galutinis ir neskundžiamas, procesas šioje byloje baigtas.

 Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) padėjo tašką prieš 8 metus Vilniuje nužudyto verslininko byloje – visų nuteistųjų kalėti skundai atmesti. LAT verdiktas yra galutinis ir neskundžiamas, procesas šioje byloje baigtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už suplanuotą jauno vyro nužudymą 2009-siais metais Mantas Adomavičius kalės 19 metų, Romanas Mironiukas – 18 metų, Monika Elenbergaitė – 17 metų, Laurynas Drūteika – 16 metų. Kol vyko teismo procesas nuteistieji buvo suimti ir taip atliko nemažą dalį jiems skirtos bausmės, jie buvo sulaikyti ir suimti netrukus po įvykdyto nusikaltimo.

REKLAMA

LAT paskelbė, kad nėra pagrindo konstatuoti, kad šią bylą nagrinėję kiti teismai būtų šališki ar nagrinėjimas būtų vykęs tendencingai, skiriant bausmes bei nagrinėjant bylą įstatymai nebuvo pažeisti.

Dviem nukentėjusiais pripažintiems verslininko Dariaus Vaisėtos šeimos nariams nuteistieji turės sumokėti po 30 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Nuosprendį šioje byloje Vilniaus apygardos teismas paskelbė prieš ketverius metus – 2012 metų gruodžio viduryje. Apeliaciniam teisme bylos nagrinėjimas pagal proceso dalyvių skundus užtruko trejus metus.

REKLAMA
REKLAMA

Bylos duomenimis, 2009-ųjų balandį M. Adomavičius sumanė apvogti turtingą verslininką – vienos sostinės bendrovės direktorių 40-metį D. Vaisėtą. Įgyvendinti šią užmačią be R. Mironiuko padėjo L. Drūteika ir M. Elenbergaitė.

Ypatingas vaidmuo teko M. Elenbergaitei, dirbusiai toje pačioje bendrovėje marketingo administratore ir anksčiau su verslininku palaikiusiai artimus ryšius.

Merginai buvo pavesta surinkti informaciją apie D. Vaisėtos name esantį turtą, išsiaiškinti verslininko atvykimo ir išvykimo laiką. Patekti į D.Vaisėtos namą nebuvo sunku – raktą sutartoje vietoje šeimininkas palikdavo namus ir jo aplinką tvarkantiems žmonėms. Iš verslininko namo pavogta turto daugiau kaip už 110 tūkst. litų – laikrodžių, brangių papuošalų, dujinių ir pneumatinių pistoletų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak prokuratūros, siekdamas pagrobti daugiau verslininko turto - pinigus, esančius asmeninėse bei jo bendrovės bankų sąskaitose, – M.Adomavičius suplanavo D. Vaisėtą nužudyti. Surinkti reikalingą informaciją vėl patikėjo M. Elenbergaitei.

2009 metų birželio 10-osios vakarą ši mergina įviliojo verslininką į spąstus – iš anksto numatytą apleistą fermą Vilniaus rajone. Į D. Vaisėtą paleisti keturi šūviai. Žudikams atiteko prabangus laikrodis, mobilusis telefonas, žiedas.

Pasinaudojant pagrobtomis bankų kortelėmis, Vilniuje bei Rygoje buvo atsiskaitinėjama už parduotuvėse įgytas prekes, taip pat pinigų buvo paimta iš bankomatų.

REKLAMA

M. Adomavičiaus vadovaujama organizuota grupė siekė iki galo ištuštinti D. Vaisėtos asmenines bei jo bendrovės banko sąskaitas, kuriose pinigų buvo daugiau. Tam tikėtasi pasinaudoti nužudyto verslininko asmens tapatybės kortele bei R. Mironiuko panašumu į D. Vaisėtą. Nusikaltėliai mėgino sudaryti su banku naują sutartį, gauti identifikavimo kodų generatorių ir iš trijų sąskaitų į savąją pervesti didelę sumą pinigų. Tačiau su banku sudaryti elektroninių paslaugų sutarties verslininku apsimetusiam R. Mironiukui nepavyko.

Pareigūnai nustatė, kad jaunuolių taikiklyje buvo atsiradusi nauja auka – dar vienos bendrovės direktorius, D. Vaisėtos draugas M.Č. Jį taip pat siekta nužudyti ir pagrobti jo turtą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų