REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys Kalifornijos universiteto Los Andžele (UCLA) krepšininkai, kurie Kinijoje buvo sulaikyti dėl vagysčių trijose prabangiose parduotuvėse, trečiadienį viešai atsiprašė, o jų treneris Steve'as Alfordas paskelbė, kad jie nušalinami neribotam laikui.

Trys Kalifornijos universiteto Los Andžele (UCLA) krepšininkai, kurie Kinijoje buvo sulaikyti dėl vagysčių trijose prabangiose parduotuvėse, trečiadienį viešai atsiprašė, o jų treneris Steve'as Alfordas paskelbė, kad jie nušalinami neribotam laikui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujokai LiAngelo Ballas, Jalenas Hillas (D ir Cody Riley (Kodis Rilis) negalės vilkėti komandos uniformų, treniruotis ar su ja keliauti, kol universitetas aiškinasi praėjusios savaitės incidento Hangdžou Kinijoje aplinkybes, per spaudos konferenciją universiteto arenoje „Pauley Pavilion“ sakė S. Alfordas.

REKLAMA

„Tai geri jaunuoliai, kurie padarė nedovanotiną klaidą ir dabar turi su tuo gyventi, – sakė S. Alfordas. – Jie nuvylė daug žmonių.“

„Esu tikras, kad jie jau pradėjo naudotis šia patirtimi kaip gyvenimo pamoka“, – pridūrė jis.

L. Ballas, J. Hillas ir C. Riley paeiliui prisipažino apsivogę ir atsiprašė, be to, padėkojo prezidentui Donaldui Trumpui už jų užtarimą prieš Kinijos prezidentą Xi Jinpingą. Kinų pareigūnams panaikinus kaltinimus, žaidėjai antradienį grįžo į Los Andželą.

REKLAMA
REKLAMA

UCLA sporto direktorius Danas Guerrero taip pat kalbėjo spaudos konferencijoje, bet niekas neatsakinėjo į didelio žiniasklaidos atstovų būrio klausimus.

S. Alfordas nepatikslino, ką reiškia nušalinimas neribotam laikui, tik sakė, kad šie trys žaidėjai turės vėl išsikovoti vietą komandoje. Pasak trenerio, kai studentų elgesį svarstanti institucija baigs savo darbą, sporto departamentas „priims geriausią, kokį tik galime, sprendimą dėl šio suspendavimo trukmės“.

S. Alfordas sakė, kad kažkuriuo metu trijulei gali būti leista dalyvauti komandos treniruotėse ir susitikimuose, bet dėl laiko dar reikia nuspręsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau trečiadienį D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Ar manote, kad šie trys UCLA krepšininkai pasakys „Ačiū, prezidente Trumpai?“ Jiems grėsė pakliūti į kalėjimą 10-čiai metų!“

Į šį klausimą buvo atsakyta – visi trys žaidėjai jam padėkojo.

„Taip pat norėčiau padėkoti prezidentui Trumpui ir Jungtinių Valstijų vyriausybei už mums suteiktą pagalbą“, – sakė L. Ballas.

Žaidėjai praėjusią savaitę Hangdžou buvo sulaikyti apklausai, kilus įtarimams dėl vogimo. Tai įvyko prieš sezono pradžios rungtynes Šanchajuje, kai Bostono „Bruins“ įveikė „Georgia Tech“. Likusi UCLA komandos dalis šeštadienį grįžo namo.

REKLAMA

Pasak D. Guerrero, incidentas įvyko komandai lapkričio 6 dieną Hangdžou gavus pusantros valandos laisvo laiko.

„Šie trys (krepšininkai) apsilankė keliose parduotuvėse, paėmė daiktų iš trijų parduotuvių ir grįžo į viešbutį“, – sakė jis, bet nenurodė, kokie tai buvo daiktai ir kokia jų vertė.

Kitą dieną, pasak D. Guerrero, į UCLA ir „Georgia Tech“ viešbutį atvyko policija. Siekdami nustatyti kaltininkus, pareigūnai apklausė abi komandas. Pareigūnai patikrino žaidėjų asmeninius daiktus, komandos autobusą ir identifikavo L. Ballą, J. Hillą bei C. Riley.

REKLAMA

Jokie „Georgia Tech“ žaidėjai nebuvo įtarti.

Areštuoti žaidėjai buvo sulaikyti apklausai, o lapkričio 8 dieną buvo paleisti už 2 220 dolerių (1,9 tūkst. eurų) užstatą. Pasak D. Guerrero, jie turėjo atiduoti pasus ir pasižadėti neišvykti.

Paleisti jie UCLA reikalavimu liko viešbutyje, juos prižiūrėjo du administratoriai.

Policija grąžino užstato pinigus. Kai kaltinimai buvo panaikinti, trijulė pripažino pažeidusi įstatymus, sakė D. Guerrero.

Jis nurodė, jog UCLA skyrė išteklių, kad padėtų žaidėjams. Universitetas aiškinasi, kas yra atsakingas už išlaidas.

UCLA komanda į Kiniją nuvyko pagal JAV Vakarų sporto konferencijos „Pac-12“ pasaulinę iniciatyvą, kuria siekiama populiarinti užsienyje universitetus ir jų sporto programas. Kinijos žaidynės rengiamos jau trečius metus. Nepaisydama pastarojo skandalo, lyga paskelbė, kad kitais metais žaidynėse dalyvaus Kalifornijos ir Yale'io (Jeilio) universitetų komandos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų