REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Vilma Škarnulytė (nuotr. asm. archyvo)

Vaikystėje ji svajojo būti balerina. Net buvo išmokusi stovėti ant pirštų galiukų taip, kaip tai daro tikros balerinos. Vėliau troško tapti chirurge, tačiau pasikalbėjusi su mama rimtai viską apgalvojo ir pakeitė sprendimą.

6

Vaikystėje ji svajojo būti balerina. Net buvo išmokusi stovėti ant pirštų galiukų taip, kaip tai daro tikros balerinos. Vėliau troško tapti chirurge, tačiau pasikalbėjusi su mama rimtai viską apgalvojo ir pakeitė sprendimą.

REKLAMA

Dabar Vilma Škarnulytė yra informacinių technologijų saugumo ekspertė ir 11 metų vadovauja pačios įkurtai įmonei „Avedus“, kuri parenka, parduoda ir diegia tinklo bei duomenų saugumo sprendimus.

Vilma atvira – partnerių ir kolegų pagarbą reikėjo pelnyti jau vien todėl, kad ji yra moteris. Pokalbio metu ji prisiminė atvejį, kai prieš dešimtmetį jos akivaizdžiai būdavo klausiama, koks vyras už jos stovi. „Tada buvo sunku patikėti, kad IT srityje dirba moteris.

Dabar situacija kiek pasikeitusi ir tai mane labai džiugina“, - prakalbo į savo ofisą prestižinėje sostinės vietoje žurnalistus pasikvietusi V.Škarnulytė.

REKLAMA
REKLAMA

Darbas – didelė atsakomybė

Direktoriaus pareigas užimanti Vilma prisipažįsta esanti griežta vadovė, tačiau dirbti su jaunais, ambicingais ir smalsiais žmonėmis – vienas malonumas.

REKLAMA

„Mes esame komanda ir siekiame būti lyderiais. Tik susitelkę pasieksime geriausių rezultatų savo srityje.

Mes džiaugiamės pergalėmis ir laimėjimais. Nėra nieko smagiau už darbuotojų akyse atsirandančią ugnelę, kuri išduoda apie pasiektus rezultatus“, - sako moteris.

Kas paskatino Vilmą imtis darbo, kurį bene kiekvienas sutiktas įvardija kaip vyrišką?

„Aš tikrai pritariu, kad tai yra vyriškas darbas nuo pradžios iki pabaigos. Net ir direktoriaus pareigos – didelė atsakomybė.

Kasdien jaučiu vykstančią kovą.

Prisimenu, prieš dešimtmetį manęs klausdavo, koks vyras už manęs stovi. Net savo brolio paprašiau ateiti dirbti į įmonę, kad išvengtume tokių klausimų.

REKLAMA
REKLAMA

Dar ir dabar pasitaiko atvejų, kai žmonės niekaip nesuvokia, kad lemiami ir atsakingi sprendimai gali priklausyti nuo moters.

Vis dar daugeliui atrodo, kad vyras su technika yra labai tampriai susijęs. Jei būčiau kirpyklos arba batų parduotuvės direktorė, aplinkiniams tai tikrai atrodytų normalu“, - šypsosi moteris.

Įvairiapusė asmenybė

Nors Vilmos darbo laikas nesibaigia vos užvėrus kabineto duris, ji prisipažįsta mokanti atsipalaiduoti. „Nors dažniausiai su manimi visur būna įjungtas telefonas, darbus po darbo valandų esame pasiskirstę taip, kad visada būtume pasiekiami. 

Mėgstu siūti, piešti. Labai domiuosi pinigų istorija, todėl esu sukūrusi pinigų medį, kuris kabo virš mano darbo stalo. Tai buvo būdas įamžinti litus, kuriuos dabar pakeitė eurai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu baigiau rašyti romaną, ties kuriuo mokausi Jau mintyse turiu kitą siužetą sekančiai knygai. Pirmas romanas bus skirtas tik mano draugams. Kai baigsiu rašyti, duosiu jį redaktorei, kad man paaiškintų, kas yra negerai, į ką atkreipti dėmesį“, - gerdama kavą prisiminė Vilma.

Kilusi iš didelės šeimos

Pasiteiravus, ar mėgsta gaminti, pašnekovė tik šypteli. „Nesu iš tų moterų, kurios galėtų pusdienį praleisti virtuvėje. 

Geriau išnaudosiu savo laisvą laiką ir nueisiu į mėgstamą teatrą ar operą. Sostinėje yra daugybė būdų praleisti laisvalaikį, todėl visada malonu kažką išbandyti ir pamatyti naujo.

Žinoma, visai kitas atvejis yra šeimos šventės, kai norisi pagaminti ir nustebinti aplinkinius tam tikrais šedevrais“, - atvirauja V.Škarnulytė.

REKLAMA

Kai esi vyriausia, vadovauti ir organizuoti laisvalaikį išmoksti nuo vaikystės. Atsakomybė už kitus taip pat tampa savaime suvokiamu dalyku, išmoksti greit reaguoti į situacijas ir nuolat rūpiniesi kitais, saugai nuo klaidų ir daliniesi patirtimi. Dabar šie įgūdžiai darbe labai padeda.

Žavi smalsūs žmonės

Baigusi bankininkystę, o vėliau – informacines technologijas, Vilma negaili patarimų jauniems žmonėms, galvojantiems apie karjerą.

„Mano asmenine nuomone, rizikingiausias galimas pasirinkimas jauniems žmonėms – vadyba. Tai gali būti antrinė specialybė, tačiau, jokiu būdu, ne kaip pirmoji.

Kartais vadybą baigę žmonės patys nežino, ko tiksliai nori ir ką planuoja daryti. Galvoju, kad geriau būti labai gera barista nei vidutiniu vadybininku.

Man labai svarbu, kad atėjęs dirbti jaunas žmogus būtų lankstus ir ambicingas. Mane žavi daug skaitantys, pasaulio matę žmonės, kurie nori lyderiauti ir siekti užsibrėžtų tikslų“, - pasakoja direktorė.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų