REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Produktai šaldytuve (nuotr. 123rf.com)

Suprantama, jog daugelis mūsų nori kuo ilgiau išsaugoti maisto produktus, todėl manome, kad padėję maistą į šaldytuvą suteiksime jam ilgesnį galiojimo laiką. Tačiau tai naudinga ne visiems produktams.

18

Suprantama, jog daugelis mūsų nori kuo ilgiau išsaugoti maisto produktus, todėl manome, kad padėję maistą į šaldytuvą suteiksime jam ilgesnį galiojimo laiką. Tačiau tai naudinga ne visiems produktams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žemiau pateikiame sąrašą maisto produktų, kurių į šaldytuvą dėti nepatariama.

REKLAMA

Bananai

Bananai šaldytuve? Kadangi šiuose vaisiuose esančioms medžiagoms geriausia aplinka yra kambario temperatūra, jie niekada netūrėtų būti laikomi šaltoje vietoje, nes vėsi temperatūra sulėtina banano nokimo procesą, o drėgmė ir tamsa, atsirandanti šaldytuve, yra palanki terpė puvimui.

Bulvės

Amerikos bulvių augintojai visiškai sutinka su šiuo teiginiu. Bulvės turėtų būti laikomos vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje. Šaltis šioje daržovėje esantį krakmolą greičiau paverčia į cukrų. Rekomenduojama bulves laikyti ne plastikiniuose ar popieriniuose maišeliuose, o kartoninėse dėžėse.

REKLAMA
REKLAMA

Svogūnai

Šaldytuve laikomi svogūnai galiausiai taps minkšti ir ims greičiau pelyti. Nenuluptus svogūnus reikėtų išimti iš plastikinių maišelių ir jokių būdu nedėti į šaldytuvą, nes jiems, norint prailginti galiojimo terminą, reikalingas oras. Jei nusilupote per daug svogūno ir norite jį atsidėti kitam kartui, į plastikinę dėžutę su dangteliu įdėtą svogūną galite dėti į šaldytuvą.

Avokadai

Jei įsigijote dar neprinokusį avokadą, jokiu būdu nedėkite jo į šaldytuvą. Kadangi iki dienos, kuomet galėsite jį vartoti, turi praeiti dar šiek tiek laiko, šaltis dar labiau sulėtins nokimą. Šaldytuve vertėtų laikyti tik jau prinokusį avokadą, kurį ruošiatės valgyti ne tuoj pat, o po kelių valandų ar rytoj.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Česnakas

Norite tikėkite, norite ne, tačiau padėjus šį aštrų nedidelį produktą į šaltą vietą, jis išleis šaknis, pats česnakas taps guminis ir atsiduos pelėsiu. Be to, padėjus jį į šaldytuvą, česnakas beveik nepakeis savo išvaizdos ir, kol neperpjausite jo pusiau, negalėsite pasakyti, ar jis vis dar tinkamas naudoti.

Duona

Niekas taip neišsausina duonos, kaip šaltis. Į šaldytuvą duoną galima dėti tik jei su ja yra sutepti sumuštiniai. Šaltoje aplinkoje duona tampa kieta ir lyg guminė, be to, ji greičiau praranda savo vertingąsias savybes.

REKLAMA

Kava

Norint, kad tiek kavos pupelės, tiek pati malta kava kuo ilgiau išlaikytų savo skonį ir šviežumą, ją būtina laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje, todėl šaldytuvas joms netinka. Be to, geriausia šį gaminį supilti į sandarų indą. Jei įsigijote didelį kiekį kavos ir žinote, kad viso jo iškart nesunaudosite, galite dalį jos užšaldyti. Supilkite kavą į sandarius maišelius ir dėkite į šaldiklį. Taip laikoma kava šviežia išliks iki mėnesio.

Pomidorai

Pomidorai yra mėgstami dėl išskirtinio savo skonio, tačiau padėję juos į šaldytuvą jie greitai jį praras, be to, šaltis sustabdys jų nokimą, o, kaip žinome, būtent nuo to ir priklauso paties vaisiaus skonis. Galiausiai, nuo šalčio sutrūkinėja pomidoro sienelės membranos. Geriausia vieta pomidorams laikyti yra krepšys ar dubuo.

REKLAMA

Medus

Laikant medų sandariai supakuotą, jis beveik niekada nesuges. Šis bičių suneštas auksiniu vadinamas produktas, laikomas šaldytuve, greičiau susikristalizuos ir savo tekstūra primins tešlą, dėl ko jį taps sunkiau pakabinti ir naudoti.

Arbūzai

Jei arbūzas dar neprapjautas, jam šaldytuve ne vieta. Buvo atlikti tyrimai, kurie parodė, jog arbūzai, laikomi kambario temperatūroje, išlaiko tokį patį antioksidantų kiekį, tačiau neteko dalies beta karotino. Atminkite, kad tai galioja tik pilniems arbūzams. Jei šis sultingas vaisius yra perpjautas, uždengus jį maistine plėvele šaldytuve laikyti galima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moliūgai

Nors šio daržo galiūno sezonas artėja į pabaigą, kitų metų rudenį pradėjus skinti šios daržovės derlių prisiminkite, kad jo jokiu būdu negalima dėti į šaldytuvą. Juos reikėtų laikyti gerai vėdinamose patalpose, kuriose yra tamsu, vėsu ir sausa. Tam tinkamiausia vieta – rūsys.

Alyvuogių aliejus

Jo laikymas šaltoje vietoje, šį itin naudingą ir vertingų savybių turintį skystį sutirštins. Jį, kaip ir daugelį kitų maisto produktų, reikėtų laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, kitaip rizikuojate alyvuogių aliejų paversti į sviestą primenantį gaminį.

REKLAMA

Bazilikai

Šaldytuve laikant baziliką jis greičiau suvys, be to, į šią prieskoninę žolę įsigers visi maisto produktų skleidžiami kvapai. Su baziliku elkitės taip, kaip ir su kitais namuose esančiais augalais. Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, pamerkite jį į kasdien keičiamą vandenį.

Marinuoti agurkėliai

Šis maisto produktas dažnai laikomas šaldytuve, tačiau patariam jį kuo greičiau iš ten pašalinti. Marinuoti agurkai savo sudėtyje turi daug konservantų, padedančių jiems prailginti galiojimo laiką, todėl galite nebijodami juos laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje.

REKLAMA

Kiaušiniai

Vis dar kyla įvairios diskusijos, ar kiaušinių vieta šaldytuve, ar ne. Vieni mokslininkai tvirtina, kad šaltis nekeičia kiaušinio savybių, todėl galima sakyti, kad jų laikymas kambario temperatūroje taip pat neturėtų turėti didelės įtakos šio produkto kokybei.

Tačiau vieni tyrimai atskleidė, jog šaldytuve buvę kiaušiniai nebuvo tokie skanūs, kaip laikyti kambario temperatūroje. Jei jums svarbus skonis, pagalvokite, kur vertėtų laikyti šį maisto produktą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų