REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos tėvų forumas sako, kad Kauno savivaldybės sprendimas centralizuotai pirkti maistą darželiams yra netinkamas, be to, šis sprendimas priimtas nedemokratiškai.

Lietuvos tėvų forumas sako, kad Kauno savivaldybės sprendimas centralizuotai pirkti maistą darželiams yra netinkamas, be to, šis sprendimas priimtas nedemokratiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot forumo atstovų, per pastaruosius dvejus metus užfiksuota vos keletas maisto tiekimo miesto darželiams pažeidimų, o pagrindinės problemos kyla dėl pasenusios virtuvių įrangos, higienos reikalavimų nesilaikymo darželių virtuvėse.

REKLAMA

Pasak Tėvų forumo pirmininko Audriaus Murausko, savivaldybė centralizuotą maisto pirkimą nutarė rengti nelaukdama sutarimo dėl naujų valgiaraščių, virtuvių atnaujinimo ir kitų klausimų, kuriais diskutuojama specialioje darbo grupėje.

Kauno darželiai maistą perka individualiai

„Kauno tėvai yra visiškai patenkinti maisto produktų tiekimu šiandien. Kauno miesto tėvai turi didesnių lūkesčių dėl valgiaraščių pagerinimo – kad maistas būtų labiau sveikatai palankus.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno miesto tėvai supranta, kad šiandien daugelio ikimokyklinio įstaigų virtuvėse sveikatai palankaus maisto paruošti yra neįmanoma dėl pasenusios įrangos ir savivaldybė turi reaguoti greitai ir atnaujinti įrangą (...). Čia yra esmė, darbo grupė būtent tai ir bandė parodyti administracijai, kad apie maisto produktų įsigijimą mes galime šnekėti tiktai vėliau, kada išsiaiškinsime, kokius produktus norime pirkti: nes yra didelis skirtumas, ar perkame rupius ar nerupius miltus, ar perkame pilno grūdo, ar nepilno grūdo produktus. Šiandien pirkimas yra vykdomas seniems valgiaraščiams įgyvendinti, vadinasi, bus perkamas nepakankamai sveikas maistas“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė A. Murauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo aiškinimu, centralizuotai maistas perkamas beveik visiems Vilniaus darželiams ir čia nepasitenkinimo maisto tiekimu yra gerokai daugiau nei Kaune.

„Aš tik galiu spėti, kad tai yra asmeninis mero suinteresuotumas. Kuo remiantis – nežinau: įgeidžiais, materialiniu paskatinimu, grupuočių spaudimu. Negaliu teigti, neturiu informacijos, bet kad kryptingai buvo tuo klausimus dirbama, tai faktas (...). Kaltinu merą, kad jisai yra atsakingas būtent už tai, kas šiandien vyksta Kaune“, – dėstė tėvų atstovas.

Supykdė savivaldybės ketinimas 

Kauno miesto savivaldybė praėjusią savaitę paskelbė, kad rengiasi centralizuoti maisto produktų vaikų darželiams pirkimą.

REKLAMA

„Pagrindinis šių pokyčių tikslas – sveikas maistas ir panašesni darželių valgiaraščiai, kurie atitiktų šiandieninius vaikų mitybos reikalavimus. Tai nereiškia, kad dabar Kauno miesto savivaldybė reguliuos, ką darželiuose turėtų valgyti vaikai. Visa tai bus patikėta kompetentingiems specialistams. Noriu pabrėžti, kad tai nebus centralizuotas maisto tiekimas į darželius. Mes pasirūpinsime tik skaidriu kokybiškų maisto produktų pirkimu. Kaip ir iki šiol, vaikus maitins patys darželiai“, – pranešime teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Putrienė.

REKLAMA

Numatoma, kad nuo kitų metų visi maisto darželiams pirkimai vyks aštuoniose skirtingose produktų kategorijose. Kiekvienoje iš jų surengus konkursus bus atrinkta po penkis tiekėjus, iš jų darželiai derybų būdu išsirinks geriausius. Darželiams bus palikta teisė savarankiškai pirkti iki dešimtadalio visų produktų, pavyzdžiui, skirtų alergiškiems vaikams.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų