REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
137
Nusikaltimas ir bausmė (nuotr. tv3.lt)

Marijampolės pataisos namuose už stambią narkotikų kontrabandą bausmę atliekančio Eugenijaus Turapino istorijoje daug neatsakytų klausimų. Vyras tv3.lt žurnalistui atskleidė, kodėl jam buvo skirta 10 metų įkalinimo bausmė, tačiau...

137

Marijampolės pataisos namuose už stambią narkotikų kontrabandą bausmę atliekančio Eugenijaus Turapino istorijoje daug neatsakytų klausimų. Vyras tv3.lt žurnalistui atskleidė, kodėl jam buvo skirta 10 metų įkalinimo bausmė, tačiau...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jo pasakojime yra daug neaiškių detalių, kurių E. Turapinas arba nenorėjo, arba negalėjo prisiminti. Esmė, kad puse bausmės jau atlikęs vyras iki šiol jaučiasi nuteistas neteisingas.

REKLAMA

Anot Eugenijaus, jis buvo „pakištas“ žmogaus, kuriuo pasitikėjo. Bet, nors to asmens duomenys ir žinomi, Eugenijus tikina, kad tikrasis kaltininkas pelnytos bausmės taip ir nesulaukė. „Pasakiau pareigūnams viską, bet jo, man regis, taip ir nesurado“, - teigia E. Turapinas. Išsamus interviu su nuteistuoju.

- Už ką sulaukėte bausmės?

- Paprašė nuvažiuoti ir parvežti žmogų bei pinigus. Bet pakeliui sustabdė, patikrino automobilį ir surado narkotikų. Automobilis buvo iš nuomos punkto. Išsirinkau kažkokia ir įkliuvau. Prieš penkerius metus viskas įvyko. Pasodino 10 metų. Grėsė nuo 10 iki 14 metų. Puse bausmės jau atlikau. Iš Latvijos į Lietuvą važiavau.

REKLAMA
REKLAMA

- Kas jūsų prašė parvežti žmogų ir pinigus?

- Pažįstamas. Dirbau taksistu. Kviesdavo mane padėti. Nuolatinis klientas būdavo. Vietoje daug vežiodavau. Ir tą kartą prašė į užsienį važiuoti. Į Švediją. Sakė, kad mane sutiks, paimsiu pinigus ir parvešiu žmogų. Man neblogą atlygį pasiūlė.

- Kiek jums už tai pažadėjo?

- Turėjau uždirbti 2 tūkst. litų. Automobilį gavau Lietuvoje. Su saviške būčiau nenuvažiavęs, nes maniškė buvo jau sena. Tai sako rinkis iš nuomos punkto.

- Kada narkotikai atsidūrė automobilyje?

- Nežinau. Niekas man nesakė, kad ten bus pakišta narkotikų. Su jais važiavau jau iš Lietuvos. Turėjau nuvykti į Švediją, sėsti į keltą. Iki ten nuvažiavau, bet pamiršau asmens tapatybės kortelę. Susiskambinau su žmona. Paaiškėjo, kad pas tą žmogų palikau, kuris mane nusamdė. Jis pasakė, kad kitas taksistas atvažiuos ir atveš mano dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turėjome susitikti pakeliui. Važiavau atgal. Ir tada mane sustabdė prie sienos. Muitinės pareigūnai. Pradėjo ieškoti. Sako, cigaretes vežate. Sakau, kad nieko. Pasiūliau patikrinti. Pasitelkė šunį ir jis užuodė. Surado narkotikų. Apie 10 kg. Narkotinių medžiagų. Sulaikė ir vėliau nuteisė.

- O kaip tas jus pasamdęs žmogus, ar bendravote po sulaikymo dar su juo?

- Nebebendravau su juo. Nežinau, ar jis buvo teisiamas. Nežinojau, kad gabenau narkotikus. Jis pradingo tarsi į vandenį. Pasakojau teisme, kad pažįstu iš veido. Pavardė jo buvo ir automobilio nuomos dokumentuose. Bet man niekas nieko nesakė. Pralaikė 8 mėnesius beveik ir nuteisė.

- Ar turite šeimą?

- Bendrauju su šeima. Vaikai sukūrę šeimas. Turiu mamą. Susiskambiname, pasikalbame.

- O apie laisvę jau pagalvojate?

- Turiu namus, kur gyventi. Dirbsiu taksistu. Reikės seną automobilį tik susitvarkyti. Problemų sugrįžti į normalų gyvenimą nekiltų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų