REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tauragėje siaubinga tragedija. Per pėsčiųjų perėją degant žaliam šviesoforo signalui einantį septynmetį pervažiavęs sunkvežimis nė nestabtelėjo. Berniukas mirė iškart, o avarijos kaltininkas lyg niekur nieko nuvažiavo į darbą.

Tauragėje siaubinga tragedija. Per pėsčiųjų perėją degant žaliam šviesoforo signalui einantį septynmetį pervažiavęs sunkvežimis nė nestabtelėjo. Berniukas mirė iškart, o avarijos kaltininkas lyg niekur nieko nuvažiavo į darbą.

REKLAMA

Vaikiška ranka rašytą atsisveikinimo laišką septynmečiui Jonukui tikriausiai paliko jo draugas prie perėjos, kur Jonukas šį rytą tragiškai žuvo. Vaikas keliolika minučių po septintos ėjo į mokyklą. Vos už penkiasdešimties metrų nuo namų pirmokas kirto reguliuojamą pėsčiųjų perėją.

Progimnazijos direktorius: vaikas elgėsi tikrai atsakingai

Miesto kameros užfiksavo, kad berniukas eina patamsy, per lietų ir su juodu skėčiu. Vidurį perėjos nė nestabtelėjęs jį pervažiuoja sunkvežimis ir nurūksta toliau.

„Aš keletą kartų labai atidžiai peržiūrėjau tai, kas buvo patalpinta viešojoj erdvėj. Labai aiškiai matosi, kad degė tuo metu žalia spalva ir vaikas ėjo leidžiamam šviesoforo signalui. Vaikas ėjo labai tvarkingai, pėsčiųjų perėjos kontūrai aiškiai matosi.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikas ėjo tiksliai per pėsčiųjų perėją. Tai iš tiesų, vaikas elgėsi tikrai atsakingai“, - komentavo Remigijus Masteika, progimnazijos direktorius.

REKLAMA

Septynmetis iškart be gyvybės ženklų. Dingus jį pervažiavusiam sunkvežimiui, vaikui bergždžiai pagalbą kviečia tauragiškiai. Medikai bejėgiai, o policija ieško bėglio – septynmetį užmušusio sunkvežimio vairuotojo. Jis randamas po trijų valandų savo darbo vietoje. Mirtinai pervažiavęs vaiką, 36-erių vyras nuskubėjo tiesiai į darbą ir netoliese miške smulkino medžių šakas su tuo pačiu mirtiną avariją sukėlusiu sunkvežimiu.

Prabilo apie atsakomybę

Vairuotojas sulaikytas. Artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl tolimesnių kardomųjų priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Jam yra inkriminuojamos dvi nusikalstamos veikos šiuo metu. Tai yra transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimas ir palikimas asmens pavojingoje būklėje kelyje“, - sakė Vygandas Mylimas, Tauragės policijos viršininko pavaduotojas.

Gyventojai ištikti šoko

Avarijos vietoje besirenkantys tauragiškiai sako ypač sukrėsti nelaimingo vaiko tragedijos. Bet neskuba teisti ir vairuotojo, esą lietingą tamsų rytą aukštą sunkvežimį vairuojantis vyras tikrai galėjo nepastebėti vaiko.

„Galėjo būti taip, kad vairuotojas gal ir nepastebėti galėjo, nes mašina labai didelė. Mačiau nuotraukas internete. Galėjo būti užsigalvojęs, galėjo būti žioplumo klaida, bet kad žiaurus atvejis, tai žiaurus“, - sakė žmonės.

Pasak mokyklos direktoriaus, berniukas buvo labai stropus pirmokas. Bendramoksliams apie kraupią draugo nelaimę pranešė psichologas. Mokytojai tėvų prašė šiandien ir artimiausiomis dienomis atvesti ir iš mokyklos pasiimti vaikus patiems, kad mažiesiems būtų kuo mažiau išgąsčio.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų