REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie pirštų jogos teikiamą naudą žinoma jau seniai. Dar kitaip vadinam mudrų joga gali pagerinti savijautą ir net padėti mesti svorį. 

Apie pirštų jogos teikiamą naudą žinoma jau seniai. Dar kitaip vadinam mudrų joga gali pagerinti savijautą ir net padėti mesti svorį. 

REKLAMA

Mudros yra specialūs jogos pratimai, kurie gali padėti kontroliuoti kvėpavimą, sutraukti raumenis, sutelkti dėmesį, ugdyti minčių kontrolę.

Siūlome jums išmėginti kelias pagrindinius pirštų jogos pratimus, kurie jums padės tiek esant stresinei situacijai, tiek siekiant didesnių užsibrėžtų tikslų. 

Svorio mažinimui. Sudėkite pirštus taip, kaip nurodyta paveikslėlyje ir jau po kelių dienų, tikėtina, pajusite, kad jūsų virškinimo sistema gerėja, medžiagų apykaita spartėja. Pirštų jogos pratimus reikia kartoti vos radus laisvą akimirką. Pratimus patogu atlikti žiūrint televizorių, maudantis ar tiesiog einant gatve. 

Imunitetui. Rudenį pavojingomis tampa pačios įvairiausios infekcijos bei virusai. Siūloma mudra gali padėti jų išvengti. 

REKLAMA
REKLAMA

Ramybei. Pavargote? Slegia prasta nuotaika? Ramybės būsenai palaikyti ir užtikrinti jums gali padėti trečiasis pirštų jogos pratimas. Konkrečiai ši mudra gali slopinti agresyvumą ir hiperaktyvumą, raminti nervinę sistemą. 

REKLAMA

Išminčiai. Jei artinasi sudėtingas egzaminas ar susirinkimas, jums reikėtų išmėginti išminties mudrą. Ji gali padidinti koncentraciją ir pagerinti atmintį. 

Atminkite, kad pirštų joga turi būti daroma pagal tam tikras taisykles - pratimai turi būti atliekami neskausmingai, pirštai lenkiami tiek, kiek lenkiasi nesukeliant sau skausmo. Pratimus reikia kartoti bent kelis kartus per dieną. Labai svarbu vienoje padėtyje sugebėti išlaikyti pirštus bent 30 minučių nepertraukiant. 

Primename, kad efektyvių rezultatų pasieksite tik tada, kai laikysitės sveikos gyvensenos principų, daug laiko praleisite gryname ore, sportuosite ir rinksitės sveiką mitybą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų