REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Dainius Adomaitis pristatė sutrumpintą rinktinės kandidatų sąrašą (nuotr. Fotodiena.lt/Roko Lukoševičiaus)

Dainius Adomaitis pristatė sutrumpintą Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatų sąrašą. Jame neliko Kinijoje žaidžiančio Donato Motiejūno. Jau anksčiau į komandą nepakviesti NBA ir Eurolygos krepšininkai.

10

Dainius Adomaitis pristatė sutrumpintą Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatų sąrašą. Jame neliko Kinijoje žaidžiančio Donato Motiejūno. Jau anksčiau į komandą nepakviesti NBA ir Eurolygos krepšininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sąrašas – dar ne galutinis

„Kalbėjome su Donatu. Aklimatizacija, laiko skirtumas, nauji iššūkiai jo gyvenime, kita komanda... Viską apsvarstėme ir nusprendėme remtis kitais žaidėjais“, – aiškino D. Adomaitis.

REKLAMA

Neseniai pasirodė informaciją, kad yra Eurolygos komandų, pasiryžusių išleisti savo krepšininkus į rinktines. Tokius šansus D. Adomaitis įvardijo 50 procentų.

„Kalbos vyksta, bendraujame su žaidėjais, kai kuriais klubais. Jeigu situacija pasikeis, bus galimybė užregistruoti ir kitų krepšininkų“, – kalbėjo vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris.

Kol kas D. Adomaičio sąraše – 15 žaidėjų. Stratego teigimu, tai nereiškia, kad visi krepšininkai atvyks į stovyklą. Kai kurių dalyvavimas nėra patvirtintas šimtu procentų. Kurių – treneris nekonkretizavo.

REKLAMA
REKLAMA

Ne visi klubai išleidžia krepšininkus

Lietuviai į stovyklą Palangoje rinksis lapkričio 20-ąją. 24-ąją svečiuose žais su Kosovo rinktine, 26-ąją – Klaipėdoje su Lenkijos komanda.

Į Lietuvos pajūrį neatvyks Martynas Gecevičius. D. Adomaitis snaiperiui leido apšilti kojas naujajame klube Lenkijoje.

Treneris neslėpė, kad rinkosi tarp dviejų jaunų aukštaūgių – Lauryno Biručio ir Martyno Echodo. Dėl pastarojo traumos šanso sulaukė pirmasis.

„Manau, visi žinote, kokia situacija. Pasitarėme su trenerių kolektyvu ir manome, kad tai – optimaliausia sudėtis“, – vertino D. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, situacija vers rinktinę dažnai žaisti žema sudėtimi.

D. Adomaitis neslėpė, kad ne visi klubai žaidėjus į rinktinę išleidžia noriai. Kai kurie baiminasi dėl krepšininkų sveikatos, nes krūviai ir taip dideli.

Į pasaulio čempionatą vyks ne visi

Vyriausias rinktinės kandidatas – 38-erių puolėjas Kšištofas Lavrinovičius.

„Teko bendrauti su Kšištofu, jis pasiruošęs padėti. Labai gerai žinote, kad brolis ne šimtu, o tūkstančiu procentų atsidavęs krepšiniui, Lietuvos krepšiniui, rinktinei“, – sprendimą aiškino D. Adomaitis.

REKLAMA

Pasaulio čempionato atrankos turnyro metu Lietuvos rinktinės trenerių štabas nesikeis. Komandai padės ir už Atlanto besidarbuojantis skautas Benas Matkevičius.

Ne visi atrankoje dalyvavę krepšininkai prasibraus į rinktines, vyksiančias į 2019-ųjų pasaulio čempionatą.

„Visi žinote mano ir kitų trenerių nuomonę. Situacija nėra gera, tačiau žaidėjai turi priimti šį iššūkį. Kiekvienam garbė užsivilkti marškinėlius, ant kurių užrašyta Lietuva. Galvoti, kad atvažiuoju padėti, o po to nežaisiu rinktinėje, būtų didžiausia klaida“, – mano D. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų