REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Edgaras Gladas, Lukas Galdikas ir Linas Petraitis (nuotr. Manto Stankevičiaus)

„Dar prieš varžybų sezoną esu sakęs, kad pirmą vietą turiu laimėti aš arba jis. Kitas negali. Kitaip tiesiog negali būti“, - nusijuokė šių metų absoliutus Lietuvos „Men‘s Physique“ kategorijos čempionas Lukas Galdikas pasaulio čempionato išvakarėse.

13

„Dar prieš varžybų sezoną esu sakęs, kad pirmą vietą turiu laimėti aš arba jis. Kitas negali. Kitaip tiesiog negali būti“, - nusijuokė šių metų absoliutus Lietuvos „Men‘s Physique“ kategorijos čempionas Lukas Galdikas pasaulio čempionato išvakarėse.

REKLAMA

Nusijuokė ir šalia jo sėdintis komandos draugas Linas Petraitis. „Esame draugai jau tris metus, - patikino jis. – Pats įdomiausias dalykas, kai draugai turi konkuruoti scenoje. Tačiau mes vienas kitą skatiname tobulėti. Susitinkame ar kalbamės telefonu ir draugiškai norisi būti geresniu. Tai yra sveika konkurencija, kuri mus abu stumia į priekį“.

Linas prisipažino labai besidžiaugiantis, kad „Kūno kulto“ komandos draugui pavyko Lietuvoje laimėti visas varžybas. „Jis labai stengėsi ir šįkart pagaliau buvo įvertintas, - kalbėjo L. Petraitis. – Likau antras? Viskas liuks. Laimingi esame abu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekam netinkamas“

Pats L. Galdikas teigė šiam sezonui ruošęsis pusantrų metų. „Pamenu, kad po paskutinio sezono sulaukiau labai daug neigiamų komentarų. Išgirdau, kad mano genetika nėra tinkama šiam sportui, kad man neapsimoka sportuoti, dalyvauti varžybose. Man buvo pasakyta sportuoti tik dėl savęs, - pasakojo L. Galdikas. – Užsispyriau ir pasakiau „Na, palaukite, aš jums parodysiu, grįšiu ir visos pirmos vietos bus mano“.

REKLAMA

Skaudžiausia, pasak Luko, yra tai, kad dabar daugiausiai pagyrų sulaukia būtent iš trenerių, kurie prieš pusantrų metų bandė jį „nurašyti“.

„Tai yra juokinga, - replikavo savo draugo situaciją L. Petraitis. – Tai yra pamoka, kad niekada negalima nuvertinti žmogaus“.

„Išgirsti tokius žodžius? Man tada buvo šokas. Pirmą savaitę labai pergyvenau. Norėjau patekti į komandą, besiruošiančią varžyboms, bet išgirdau griežtą „Aš tavęs neruošiu, esi netinkamas“. Tada man buvo pasakyta, kad esu netinkamas nei „Men‘s Physique“, nei klasikinio kultūrizmo kategorijai, - prisiminė Lukas. – Šokas, liūdesėlis. Radau, kas man padėjo pasiruošti varžyboms... O dabar aš jau čia – pasaulio čempionate“.

REKLAMA
REKLAMA

Rezultatai nudžiugino

Iš pasaulio čempionato Ispanijoje lietuvių delegacija grįžo su dviem taurėmis už šeštas vietą: Vilniaus oro uoste jas savo rankose spaudė kultūristas Edgaras Gladas (vyrų kultūrizmas -75 kg, Marijampolės „Tauras“) ir kažkada „niekam netinkamu“ vadintas Lukas Galdikas („Men‘s Physique“ +182 cm, Kauno „Kūno kultas“). L. Petraitis savo kategorijoje liko devintas.

„Skrydis buvo ilgas, bet turėjome laiko apgalvoti savo ateitį“, - tik nusileidę į Lietuvą prisipažino Linas su Luku.

Čia tuoj pat įsiterpė ir E. Gladas. „Vaikinams gal buvo sunkiau planuotis, bet pas mane viskas paprasta – kitais metais ruošiuosi sugrįžti į pasaulio čempionatą. Bandysiu atsigriebti. Šešta vieta pasaulio čempionate? Labai gerai. Mano svajonė buvo sudalyvauti ir sužinoti, ko esu vertas. Rezultatas mane nudžiugino ir pastūmėjo dar labiau stengtis treniruotėse“, - kaip visada nedaugžodžiaudamas dėstė Edgaras, kol „Men‘s Physique“ kategorijos vaikinai priiminėjo sveikinimus iš į oro uostą atvykusių draugų ir giminaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dabar jau galiu prisipažinti, kad net nesitikėjau, kad šį sezoną teks važiuoti į pasaulio čempionatą, - sakė L. Galdikas. – Tačiau sulaukiau kvietimo ir dabar esu patenkintas, kad pavyko į Lietuvą parvežti taurę. Mano planai? Sportą noriu atidėti šiek tiek į šoną, reikia kurti gyvenimą, šeimą. Per tą laiką spėsiu priaugti masės“.

Keis kategoriją

L. Petraitis teigė, kad šis sezonas jam buvo ganėtinai sudėtingas emociškai – neretai varžybose reikėjo tenkintis antra pozicija. „Tačiau pasaulio čempionate pagerinau savo rezultatą, pernai buvau penkioliktas, šiais metais vos vienu tašku pralaimėjau vaikinui, kuris buvo aštuntas. Esu patenkintas, - kalbėjo Linas. – Išspaudžiau geriausią savo formą, tačiau dabar reikės daryti pertrauką ir... Manau, kad atėjo laikas padėti tašką „Men‘s Physique“ kategorijoje. Bandysiu „lipti“ į kitą kategoriją“.

REKLAMA

Tai reiškia, kad fitneso varžybų scenoje L. Petraitis pasirodys tik po kurio laiko. „Lipsiu, kai jausiu, kad galiu laimėti“, - perspėjo Linas.

„O aš liksiu „Men‘s Physique“ kategorijoje. Esu aukštas, galiu dar raumens „uždėti“, - nusijuokė draugo planus išgirdęs L. Galdikas.

Visi trys lietuvaičiai čempionato metu draugiškai gyveno viename kambaryje. „Kuris garsiausiai knarkia? Nebuvo pas mus knarkiančių. Bet žinome, kuris daugiausiai po varžybų pavalgė“, - tarė L. Petraitis ir visi sužiuro į E. Gladą.

„Tai čia aš buvau čempionas“, - tyliai prisipažino Edgaras.

„Kas didžiausias pagal raumenų masė, tas ir valgė daugiausiai“, - replikavo L. Galdikas.

Tačiau tuoj pat E. Gladas pasiguodė, kad išsvajotos picos Ispanijoje taip ir neteko paragauti. „Tačiau spėsiu tai padaryti Lietuvoje“, - šyptelėjo kultūristas.

REKLAMA

„Iš kur tu jį ištraukei?“

Lietuvos rinktinės treneris Rinaldas Česnaitis perspėjo, kad Ispanijoje vykęs pasaulio čempionatas – ne paskutinė šalies kultūristų sezono stotelė. Dar šią savaitę laukia jaunimo bei veteranų pasaulio čempionatas Rumunijoje bei moterų pasaulio čempionatas Prancūzijoje gruodžio pradžioje.

„Šįkart vyrai pasirodė neblogai. Edgaras turėjo būti ketvirtas, tačiau teisėjai padarė savo sprendimus, - apie pasaulio čempionato rezultatus prabilo treneris. – Tačiau parvežėme dvi šeštas vietas iš čempionato, kuriame varžėsi net 85 šalys. Todėl neturėtume skųstis“.

Paklaustas, ko galima tikėtis iš 24-erių E. Glado ateityje, rinktinės treneris pabrėžė, kad jau dabar į pasaulio kultūrizmo elitą patekęs vaikinas – būsimas čempionas. „Jam jau ir dabar nedaug trūksta iki prizininkų trejeto. Po pirmosios varžybų dalies jis buvo ketvirtas, tačiau vėliau teisėjai jį nubloškė į šeštą vietą, - kalbėjo R. Česnaitis. – Jau dabar Edgaru susižavėjo visas pasaulis, jau sulaukiau nemažai klausimų „Iš kur tu jį ištraukei?“ Malonu. Tai yra vaikinas, kuris mažai kalba, tačiau daug dirba. Tai negali nežavėti. Išaus jo valanda“.

Jaunimo pasaulio čempionate šiais metais, pasak trenerio, dar gali sužibėti Tomas Kairys, Vilius Sosnovskis bei Indrė Balevičiūtė. „Tai yra aukščiausio lygio mūsų šalies atletai, todėl tikiuosi juos pamatyti su medaliais, - kalbėjo R. Česnaitis. – Manau, nudžiugins ir veteranai Marta Alešiūnaitė, Daiva Varnelienė, Rolandas Žeimys. Važiuosime į čempionate su superine komanda“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų