REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
beveik 400 tūkst. piliečių miršta susirgę išeminėmis širdies ligomis. (nuotr. 123rf.com)

Kasmet JAV daugiau nei 700 tūkst. žmonių patiria širdies smūgį, o beveik 400 tūkst. piliečių miršta susirgę išeminėmis širdies ligomis.

43

Kasmet JAV daugiau nei 700 tūkst. žmonių patiria širdies smūgį, o beveik 400 tūkst. piliečių miršta susirgę išeminėmis širdies ligomis.

REKLAMA

Daugelio gydytojų tikslas – padėti pacientams išvengti įvairių su širdimi susijusių susirgimų, tačiau jei to padaryti nepavyksta, geriausia, kas gali nutikti žmogui, tai jis ligą pastebi dar labai ankstyvoje jos stadijoje, todėl tampa nesudėtinga ją išgydyti.

Užtenka pakeisti kai kuriuos gyvenimo būdo įpročius, imtis ankstyvojo gydymo. Beveik 80% visų širdies smūgių galima išvengti tinkamai pakeitus gyvenimo būdą.

Nemaža dalis žmonių lieka šokiruoti sužinoję šiuos, apie užsikimšusias arterijas, iššaukiančias įvairias širdies ligas, pranešančius požymius.

Sutrikusi erekcija

Vyrai turi natūralią apie užsikimšusias kraujagysles pranešančią sistemą. Kai tampa sunku susijaudinti, tai gali pranešti apie pilvo srityje atsiradusias problemas, kurios, jei negydomos, gali sukelti kur kas rimtesnius sveikatos sutrikimus.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo erekcijos sutrikimo iki širdies smūgio gali praeiti 3-5 metai, o tiek laiko yra pakankamai, kad būtų diagnozuotas sutrikimas ir imtasi jį gydyti.

Jei jūs ir jūsų partnerė nerimaujate dėl savo lytinio gyvenimo, pirmiausia patariama kreiptis į gydytoją, kad šis nustatytų ligą, o tik po to imti gerti mėlynąją piliulę.

REKLAMA

Plaukų netekimas

Atlikti moksliniai tyrimai, kuriuose dalyvavo daugiau nei 37 tūkst. vyrų, parodė, kad ryškus nuplikimas buvo siejamas su bet kuriame amžiuje galinčiu įvykti širdies smūgiui.

Kitame tyrime, kuriame dalyvavo 7000 žmonių, tarp kurių ir 4000 moterų, nuo vidutinio bei stipraus nuplikimo kenčiančios abi lytys turėjo dvigubai didesnę riziką susirgti širdies ligomis.

Ausyje esanti raukšlė

Vienas iš keistesnių apie užsikimšusias arterijas pranešantis požymis – ausies lezgelyje esanti raukšlė. Net daugelyje medicininių pranešimų ir mokslinių straipsnių šis išties neįprastas požymis yra laikomas vienu iš tyliųjų apie širdies ligas pranešančiu požymiu.

REKLAMA
REKLAMA

Raukšlė gali atsirasti dėl prastos kraujo cirkuliacijos. Tačiau nemažai išsilavinusių žmonių ginčijasi, jog šis požymis atsiranda ir dėl kitų prie rizikos grupės priskiriamų žmonių bruožų, pavyzdžiui, amžiaus ar žalingo įpročio rūkyti.

Vaikštant skaudą blauzdą

Aterosklerozė gali užkimšti kojose esančias kraujagysles, ypač tai stipriai pasireiškia rūkantiems žmonėms, dar gerokai prieš susergant širdies liga. Atsiradus šiam simptomui yra būtina kreiptis į gydytoją, nes tik jis galės nustatyti, ar jums gresia širdies smūgis.

Gydytojas ištirs kojoje esantį pulsą ir kraujo spaudimą bei atlikus kraujo tekėjimo tyrimą diagnozuos sutrikusią kraujotaką. Labai svarbu, kad bet kokia širdies liga būtų diagnozuota kaip galima anksčiau, nes pakeitus mitybą ar paskyrus gydymą problemą galima nesunkiai panaikinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalis pacientų, pasiskundusių skausmu blauzdose, šio simptomo neignoravo ir nerizikavo susirgti širdies ligomis. Jiems pakako į mitybą įtraukti daugiau augalinės kilmės produktų ir daugiau vaikščioti. Po kelių savaičių išnyko bet kokie anksčiau juos kamavę skausmai ir jie neatsinaujino dar daugelį metų.

Visi, perskaitę šią informaciją, turėtų įsiminti šiuos apie užsikimšusias arterijas pranešančius požymius ir jiems atsiradus nedelsti, nes tik anksti nustatytą sutrikimą galima nesunkiai išgydyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų