REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda antradienį žais paskutines pirmojo Europos taurės turnyro rato rungtynes. Į „Cido“ areną atvyksta Podgoricos „Budučnost“ klubas.

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda antradienį žais paskutines pirmojo Europos taurės turnyro rato rungtynes. Į „Cido“ areną atvyksta Podgoricos „Budučnost“ klubas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš sezoną bukmekerių į B grupės dugną nustumti Juodkalnijos čempionai savo sąskaitoje turi tris pergales ir vieną pralaimėjimą bei užima antrąją poziciją. „Budučnost“ \nugalėjo Jeruzalės „Hapoel“, Emilijos Redžo „Grissin Bon“ ir Stambulo „Galatasaray“, o praėjusią savaitę neatsilaikė prieš Miuncheno „Bayern“.

REKLAMA

Ekipą treniruoja puikiai lietuviams pažįstamas specialistas – Aleksandras Džikičius. 46-erių serbas 2011–2012 metų sezone treniravo Vilniaus „Lietuvos rytą“. Jis buvo pradėjęs ir antrąjį sezoną, bet spalį su juo atsisveikinta.

Su sostinės klubu A. Džikičius žaidė Europos taurės ir Vieningosios lygos finaliniuose ketvertuose. Baltijos (BBL) ir Lietuvos (LKL) krepšinio lygų finaluose nusileista Kauno „Žalgiriui“.

A. Džikičius vasarą perėmė vairą iš kito puikiai pažįstamo specialisto – buvusio „Žalgirio“ vairininko Iliaso Zouro. Stratego treniruojama „Budučnost“ yra labai organizuota komanda, puolime žaidėjai puikiai dalijasi kamuoliu, daug ir sėkmingai naudoja žaidimą „du prieš du“. Podgoricos ekipa žaidžia fiziškai ir kietai, kas yra būdinga Balkanų regionų komandoms.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausi „Budučnost“ žaidėjai yra Nikola Ivanovičius (14,3 tšk.), Kyle‘as Gibsonas (13,8 tšk.), Nemanja Gordičius (11,5 tšk.) ir Kyle‘as Landry (9,5 tšk.).

Visos žaidimo gijos yra įžaidėjo N. Gordičiaus rankose, kuris dažnai mėgsta bėgti į greitą puolimą, yra veržlus ir puikiai įtraukia į žaidimą komandos draugus. 29 metų 193 cm ūgio serbas atkovoja 2,3 kamuolio ir atlieka po šešis rezultatyvius perdavimus. Spraga jo žaidime – tritaškiai metimai. Krepšininkas šį sezoną juos meta 15 proc. tikslumu (3/20).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išskirti derėtų ir snaiperį K. Gibsoną. Atakuojantis gynėjas iš JAV imasi daug iniciatyvos puolime ir tai parodo išmestų metimų skaičius – per susitikimą krepšį „iš žaidimo“ atakuoja po 12 sykių. Dažniau meta tritaškius nei dvitaškius, o iš šių distancijų atitinkamai atakuoja 34,5 proc. ir 47,4 proc. tikslumu.

Sąsajų su „Budučnost“ turi „Lietkabelio“ vyr. trenerio asistentas Gintaras Kadžiulis – jis 2010–2011 m. sezone gynė šios komandos garbę. Tuomet kartu su juo žaidė ir trys dabartiniai krepšininkai – N. Gordičius, Filipas Barovičius ir Seadas Šehovičius.

REKLAMA

„Sugrįžome į pergalių kelią ir žaidėjai suprato, kad kiekviena maža detalė turi didelę reikšmę galutiniam rezultatui. „Budučnost“ rodo kokybišką krepšinį ir jie, kaip mes, puikiai supranta mačo reikšmę. Pagaliau visi mūsų žaidėjai yra sveiki, todėl turime būti agresyvūs nuo pirmosios minutės“, – sakė „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Artūras Štalbergas.

„Lietkabelis“ antradienį remsis visais turimais krepšininkais: Lorenzo Williamsas sugrįžo į rikiuotę po nugaros traumos sekmadienio LKL mače prieš „Šiaulius“, o poilsio gavę Kšištofas Lavrinovičius bei Žanis Peineris taip pat yra pasiruošę rungtyniauti.

Susitikimas antradienį „Cido“ arenoje prasidės 18 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų