REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sapnai – tai mūsų sąmonės polėkis, kurie dažnai gali reikšti ir visiškai nieko, ir labai daug. Surinkome šiek tiek aiškinimų, ką tokie sapnai gali numatyti jūsų gyvenime. Vadovautis jais nereiktų aklai, juk žmogaus smegenų veikimas yra neįtikėtinai sudėtingas procesas, o bet kurį jums kylantį įtarimą turėtų patvirtinti specialistai, kurie ilgų stebėjimų ir patirties dėka galėtų išaiškinti asmeninius potyrius.

Sapnai – tai mūsų sąmonės polėkis, kurie dažnai gali reikšti ir visiškai nieko, ir labai daug. Surinkome šiek tiek aiškinimų, ką tokie sapnai gali numatyti jūsų gyvenime. Vadovautis jais nereiktų aklai, juk žmogaus smegenų veikimas yra neįtikėtinai sudėtingas procesas, o bet kurį jums kylantį įtarimą turėtų patvirtinti specialistai, kurie ilgų stebėjimų ir patirties dėka galėtų išaiškinti asmeninius potyrius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Matyti save nuogą tarp žmonių

Realiame gyvenime drabužių dėka mes sukuriame sau tam tikrą įvaizdį, todėl būti apsinuoginusiam sapne reiškia, kad kažkokia situacija realybėje verčia jus jaustis pažeidžiamais ir neapsaugotais. Psichologas ir sapnų tyrinėtojas Ianas Wallace’as tvirtina, kad tai gali būti susiję su jūsų kasdienio gyvenimo įvykiais, tokiais, kaip nauja darbovietė ar naujų santykių užmezgimas, kuomet jūs neturite pakankamai pasitikėjimo tuo, kad viskas susiklostys gerai.

REKLAMA

„Nepaisant to, kad jūs bandote nuslėpti savo susikaustymą visais įmanomais būdais, niekas, atrodytų, jo nepastebi, nes aplinkiniams jūs ir toliau atrodote pasitikinti savimi“, – teigia psichologas.

Persekiojimas

Tai, be jokios abejonės, vienas iš populiariausių sapnų. Nors niekas ir negali užtikrintai pasakyti, tačiau daugelis mano, kad tai susiję su problemomis, nuo kurių realiame gyvenime bandome pabėgti.

Jeigu jus sapne persekioja gyvūnas, tai gali reikšti, kad jūs bandote nuslėpti susikaupusį pyktį.

REKLAMA
REKLAMA

Bėgti nuo kažko, ką jūs žinote, gali reikšti, kad jūs bandote susitvarkyti su kažkokia užduotimi ar, kad jūs jaučiate neigiamus jausmus kažkieno atžvilgiu.

Nors, jeigu jūs bėgate, ir jums patinka, kad jus persekioja… „tai gali reikšti, kad jums patinka būti valdymo objektu. Jums patinka jaustis geidžiama. Toks sapnas gali reikšti ir audringai besivystančius santykius“, aiškina I. Wallace’as.

Skraidymas sapne

Ekspertas Ianas Wallace’as mano, kad sklandymas sapnuose gali būti susijęs su siekimu išvengti aplinkybių, kurių jums nepavyksta išvengti. Yra ir kita nuomonė, kad tai gali būti kažkaip susiję su jūsų užtikrintumu bei gebėjimu siekti rezultatų. Jeigu jūs sapne skraidote aukštai, reiškia, jūs pakankamai užtikrintas savimi, arba jūs jau priėmėte sudėtingą sprendimą, ir jis jūsų daugiau nebetempia žemyn. Tačiau sklandymas pažemėje gali reikšti, kad jūs dar kažkas kausto, sulaiko, neleidžia „pakilti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krentantys dantys

Panašiai kaip ir skrydžiai sapne, krentantys dantys gali būti susiję su pasitikėjimu savimi. Sapnininkuose teigiama, kad dantų netekimas gali reikšti neužtikrintumą savo jėgomis ir bejėgiškumo jausmą. Dar tikinama, kad sapnai apie dantų iškritimą dažnai pasireiškia tiems, kurie baiminasi, kad jie su amžiumi netenka savo patrauklumo.

„Tokie sapnai charakteringi žmonėms, kurie netenka pinigų, patiria nesėkmes susiduriant su karjeros iššūkiai“, – teigiama sapnininke.

Kritimas

Kritimas, iš esmės, tai kontrolės netekimas – galimai jūs nesijaučiate saugus, arba nejaučiate pakankamai pasitikėjimo išspręsti susidariusiai situacijai.

REKLAMA

Tokie sapnai gali būti perspėjimas, kad jums reikia nustoti bijojus to, jog galite netekti kontrolės.

Kai kas mano, kad tokie sapnai yra sietini su nuovargiu – jūs paprasčiausiai nebeturite jėgų atlaikyti tokio didelio krūvio, arba jūs pernelyg apsikrovėte įsipareigojimais ir jums jau pats laikas atsipalaiduoti ir paleist tai, kas jus žaloja. Reikia mokytis pasitikėti savimi ir kitais žmonėmis, kurie gali palaikyti jus ir pasidalinti su jumis gyvenimo sunkumais.

Regėti sapne tuščią ir nenaudojamą kambarį

Kambariai namuose simbolizuoja skirtingas jūsų asmenybės dalis. Surasti nenaudojamą patalpą – reiškia, aptikti kažką naujo savyje, o apie ką jūs ir pati ar pats nieko nežinojote. Jums gali atsiverti naujos perspektyvos.

REKLAMA

Yra ir tokių, kurie mano, kad išvydus sapne „plikas sienas“ reikš jog jūs gyvenime pasirengę pradėti viską iš naujo.

Vanduo

Vanduo, kaip tvirtinama, reiškia mūsų emocijas. Vandens kokybė (skaidrus, drumzlinas ir t.t.) yra mūsų emocinės būklės rodiklis. Tai liečia taip pat ir vandens sudėtį; ar neraibuliuoja jis, ar nekyla bangos?

Transporto priemonės kontrolės netekimas sapne

Transporto priemonė, kokia ji sapne nebūtų, reiškia mūsų gebėjimą nuosekliai siekti savo tikslo ar užduoties įvykdymo. Netekus automobilio valdymo kontrolės reikštų, kad jūs nesijaučiate pakankamai kontroliuojantis savo „žygio į sėkmę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertas I. Wallesas pataria: „Vietoje to, kad bandytumėte sukontroliuoti situaciją, atsipalaiduokite ir sekite instinktais ir vidiniais pojūčiais, kurie padės jums išsirinkti geriausią kelią“.

Seksas

Seksas sapne, kaip ir akivaizdu, gali būti susijęs su seksualiniais potyriais, tačiau jis gali reikšti ir tai, koks yra jūsų požiūris į save ir kitus asmenis.

„Su kuo jūs ten beužsiimtumėte seksu sapnuose, tai rodo, kad jūs aptikote savyje kažkokią savybę, arba jūs mėgaujatės kažkokia gyvenimiška situaciją“, – aiškinama sapnininke.

Aišku, visa tai tėra tik bandymai paaiškinti labiausiai paplitusius sapnus. Iš tiesų, tik jūs galite, o gal tik ir su specialistų pagalba, išaiškinti, kas gi darosi jūsų galvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų