REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
Kevinas Spacey (nuotr. Vida Press)

Televizija „Netflix“ penktadienį vakare nutraukė bendradarbiavimą su aktoriumi Kevinu Spacey, kurio karjera byra į šipulius po jam pateiktų kaltinimų dėl netinkamo seksualinio elgesio, o Niujorko policija tuo tarpu renka įrodymus galimam Harvey Weinsteino arešto orderiui dėl moters išžaginimo.

38

Televizija „Netflix“ penktadienį vakare nutraukė bendradarbiavimą su aktoriumi Kevinu Spacey, kurio karjera byra į šipulius po jam pateiktų kaltinimų dėl netinkamo seksualinio elgesio, o Niujorko policija tuo tarpu renka įrodymus galimam Harvey Weinsteino arešto orderiui dėl moters išžaginimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dviem „Oskarais“ apdovanotas K. Spacey daugelį metų buvo laikomas vienu talentingiausiu savo kartos aktorių ir jo bendradarbiavimas su „Netflix“ padėjo šiai transliavimo milžinei išgarsėti. Tačiau vos per kelias dienas žmonių akyse talentingas aktorius virto pramogų industrijos atstumtuoju.

REKLAMA

Pranešta, kad Didžiosios Britanijos policija pradėjo tyrimą dėl kaltinimų K. Spacey 2008 metais Londone galimai užpuolus vyrą. Aktorius taip pat viešai kaltinamas mėginimu išžaginti penkiolikmetį Niujorke ir priekabiavimu prie keturiolikmečio. 58 metų K. Spacey jau atsisakė jo publicistas ir agentas, o dabar ir „Netflix“ nutraukė ryšius su šiuo aktoriumi, kartu stabdydama tolesnį savo pagrindinio serialo „Kortų namelis“ filmavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, transliuotojas pranešė, kad atšaukia filmą „Gore“, kuriame taip pat suvaidino K. Spacey. „Netflix“ nebekurs „Kortų namelio“, kuriame vaidina Kevinas Spacey“, – sakė „Netflix“ atstovas.

Transliuotojas pridūrė, kad su serialą kuriančia kompanija MRC „vertins savo kelią į priekį dėl šio serialo“. Aštuoni dabartiniai ar buvę „Kortų namelio“ darbuotojai televizijai CNN sakė, kad dėl K. Spacey elgesio filmavimo aikštelė virto „toksiška“ aplinka, nes aktorius seksualiai priekabiaudavo prie jaunesnių komandos vyrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Londono policija paskelbė vieno asmens atžvilgiu pradėjusi tyrimą dėl kaltinimų seksualine prievarta ir nors pareigūnai viešai šio asmens vardo neskelbia, Britanijos žiniasklaida pranešė, kad tas asmuo yra K. Spacey.

Įtikinantys parodymai

Kol kas nėra aišku, ar „Kortų namelis“ galės būti tęsiamas kokia nors kita forma. Skandalas dėl K. Spacey kilo aktoriui Anthony Rappui viešai papasakojus, kad jis prieš 31 metus, būdamas 14-metis, lankėsi vakarėlyje K. Spacey bute ir kad nuo alkoholio apsvaigęs aktorius bandė jį suvilioti, parvertė jį ant lovos ir ant jo užlipo. Tačiau A. Rappui pavykę ištrūkti, kol neįvyko nieko daugiau.

REKLAMA

Tuomet vienas JAV rytų pakrantėje įsikūręs 48 metų menininkas portalui „Vulture“ papasakojo, kad, būdamas 14-metis su K. Spacey pradėjo lytinius santykius, kurie nutrūko, kai jis buvo 15-os, tuomet 24 metų aktoriui pamėginus jį išžaginti.

Kitas aktorius, meksikietis Roberto Cavazosas sakė, kad jam teko „gintis nuo nemalonaus“ K. Spacey priekabiavimo, kai R. Cavazosas vaidino keliuose spektakliuose Londono teatre „The Old Vic“, kur K. Spacey 2003-2015 metais ėjo meno direktoriaus pareigas.

Buvęs įtakingas Holivudo prodiuseris H. Weinsteinas ir K. Spacey yra bene garsiausi asmenys, kuriuos per pastarąjį mėnesį įtraukė nederamo lytinio elgesio skandalas, vieną po kito verčiantis įtakingus politikos, finansų, pramogų ir žurnalistikos pasaulio vyrus.

REKLAMA

Nuo spalio pradžios apie 100 moterų H. Weinsteiną, penkių vaikų tėvą, apkaltino netinkamu seksualiniu elgesiu – nuo priekabiavimo iki išžaginimo. Policija Londone, Los Andžele ir Niujorke vykdo tyrimus dėl H. Weinsteinui pateiktų kaltinimų.

Penktadienį Niujorko policija patvirtino, kad pareigūnai renka įrodymus galimam H. Weinsteino areštui dėl jam pateiktų kaltinimų, kad jis 2010 metais du kartus išžagino serialo „Sausas įstatymas: mafijos gimimas“ aktorę Paz de la Huertą jos namuose Niujorke.

„Ji mums pateikė įtikinančius ir išsamius parodymus“, – žurnalistams sakė Niujorko policijos departamento (NYPD) vyriausiasis detektyvas Robertas Boyce'as.

Buvęs prodiuseris, kurio karjera veikiausiai yra žlugusi, neigia turėjęs lytinių santykių be abipusio sutikimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų