REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

 Turint kelias paskolas skirtinguose bankuose, lizingo ar kreditų bendrovėse, norint sumažinti mokamas palūkanas, pakeisti paskolos grąžinimo terminą, turimų įsipareigojimų refinansavimas gali tapti sprendimu, pagerinančiu esamų sutarčių sąlygas.

 Turint kelias paskolas skirtinguose bankuose, lizingo ar kreditų bendrovėse, norint sumažinti mokamas palūkanas, pakeisti paskolos grąžinimo terminą, turimų įsipareigojimų refinansavimas gali tapti sprendimu, pagerinančiu esamų sutarčių sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskolų refinansavimas – tai paslauga, kai skirtingose bendrovėse turimi įsipareigojimai yra padengiami paimant naują paskolą viename banke. Paskolų bankas pastebi, kad daugumai turinčių paskolas žmonių, mokėti vieną įmoką per mėnesį vienam bankui yra kur kas patogiau negu kelioms kreditų bendrovėms. Pasirinkus paskolos refinansavimo paslaugą ir apjungus kelias paskolas į vieną, dažnai pagerėja jos grąžinimo sąlygos, taip pat gali pamažėti kasmėnesinė įmokos suma ir būti pakoreguotas mokėjimų terminas. Mokūs klientai, kurie neturi pradelstų mokėjimų ir turimas paskolų įmokas apmoka laiku, nėra skolininkai, tačiau nori pagerinti esamas sutarčių sąlygas ir paskolas perkelti į vieną banką, visuomet gali kreiptis dėl įsipareigojimų refinansavimo.

REKLAMA

Refinansuoti galima vartojimo, greituosius kreditus ar būsto paskolas. Siekiant palengvinti paskolų naštą ir nebeužmiršti, kada kokiai kreditą suteikusiai bendrovei reikia atlikti įmokas, įsipareigojimų perkėlimas į vieną banką tampa sprendimu ieškantiems priimtinesnių paskolos grąžinimo sąlygų. Tačiau kiekvienam asmeniui būtina nepamiršti, kad paskola, tai finansinis įsipareigojimas, kurį reikės laiku grąžinti. Tiek dėl vartojimo, būsto, refinansavimo ar bet kokios kitos paskolos gavimo gali kreiptis visi pilnamečiai, dirbantys asmenys, kurių finansinė situacija leidžia apmokėti turimus įsipareigojimus.

REKLAMA
REKLAMA

Refinansavimo paslaugą dažniausiai pasirenka asmenys, kurie nebegali apmokėti turimų įsipareigojimų, pasikeitus jų sąlygoms, norint per ilgesnį, ar, priešingai, trumpesnį laiko tarpą atsiskaityti su kreditoriais. Taip pat kartais šia paslauga pasinaudojama tuomet, kai keičiantis šalies ekonominei situacijai, įvairūs bankai ima siūlyti paskolas kur kas geresnėmis sąlygomis negu, pavyzdžiui, prieš 2 metus laiko. Asmeniui ar šeimai siekiant sutaupyti ir norint bankui mokėti vieną, priimtinesnę pinigų sumą, rekomenduojama gerai įsiskaityti į paskolos refinansavimo sutartį, jos sąlygas bei su specialisto pagalba įvertinti asmeninę bei šeimos finansinę situaciją. Svarbu atkreipti dėmesį į gaunamas pajamas ir, jei yra galimybių, apgalvoti, ar finansinė situacija ateityje nepasikeis. Atsižvelgiant į šiuos aspektus, su paskolos davėju galima aptarti paskolos grąžinimo trukmę ir atitinkamai ją patrumpinti arba pailginti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patikimas ir atsakingas kredito davėjas visuomet didelį dėmesį skiria klientui ir nuodugniai susipažįsta su paskolos gavėjo finansine situacija, turimais įsipareigojimais. Specialių skaičiuoklių dėka specialistai nustato, kokio dydžio paskolą asmuo gali gauti ir koks laiko tarpas pateikiamas jos grąžinimui. Atsitikus neplanuotai situacijai, kai metų eigoje sumažėja paskolos gavėjo gaunamos pajamos, profesionalus ir patikimas paskolos davėjas atsižvelgia į šiuos aspektus ir kartu su klientu stengiasi rasti geriausią abejoms pusėms sprendimą. Šiuo atveju refinansavimo paskolos grąžinimo terminas gali pailgėti, tačiau įmokos tampa mažesnės, todėl asmeniui, susidūrusiam su finansiniais sunkumais, gali tapti lengviau apmokėti turimus įsipareigojimus. Taip pat, kiekvieną paskolą galima grąžinti anksčiau laiko negu nurodyta sutartyje. Pagerėjus finansinei padėčiai, visuomet galima kreiptis į paskolos davėją ir greičiau grąžinti turimus įsipareigojimus.

Taigi, jeigu esamų įsipareigojimų sąlygos, grąžinimo terminas netenkina, nėra patogu kas mėnesį mokėti keliems kreditoriams, rekomenduojama turimas paskolas perkelti į vieną banką, kuriam ir bus mokama viena kasmėnesinė įmoka. Paskolų refinansavimas tampa patogiu sprendimu visiems, gyvenantiems tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, norint sutaupyti laiko, sumažinti mokamas palūkanas ar pakeisti turimą paskolos grąžinimo terminą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų