REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijoje 2018 metų gegužę įvyks didžiausios šalies istorijoje karinės pratybosSiil 2018“ („Ežys 2018“).

Estijoje 2018 metų gegužę įvyks didžiausios šalies istorijoje karinės pratybosSiil 2018“ („Ežys 2018“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Estijos kariuomenės atstovai naujienų agentūrai „Interfax“ ketvirtadienį sakė, kad pratybose dalyvaus per 13 tūkst. karių iš Gynybos pajėgų ir sukarintos savanorių organizacijos „Kaitseliit“, rezervininkai bei karių ir kariškiai iš NATO narių bei 13 šalių partnerių.

REKLAMA

Šių pratybų tikslas – patikrinti Estijos kariuomenės kovinį pasirengimą bei parengti karių ir „Kaitseliit“ narių bendrų kovinių veiksmų planą.

„Pratybose laukiame visų, gavusių šaukimus, ir savanorių, kad jie vėl pajustų vienybę ir išreikštų savo valią; tai visus mus jungia, kai krizės sąlygomis būtina atiduoti visa tai, kas geriausia, kad apgintume savo namus“, – sakė šalies gynybos pajėgų vadas generolas Riho Terrasas (Rihas Terasas).

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 2-ąją prasidėsiančios pratybos vyks trimis etapais: iki gegužės 4-osios vyks kovinis pasirengimas, gegužės 5-7 dienomis vyks 1-osios ir 2-osios pėstininkų brigadų, „Kaitseliit“ bei karių iš NATO sąjungininkių ir šalių partnerių sąveikos pratybos. Taip pat per pratybas bus šaudoma iš minosvaidžių ir prieštankinių sistemų.

Per trečią „Siil 2018“ etapą gegužės 8-12 dienomis 2-oji pėstininkų brigada drauge su kariais iš Vokietijos, Suomijos, Latvijos, Lietuvos ir JAV praktikuosis vykdyti kovinius veiksmus prieš tariamą priešą – 1-ąją pėstininkų brigadą ir Estijoje dislokuotus Aljanso kovinės grupės karius.

2015-ųjų metų pratybose „Siil“ dalyvavo beveik 13 tūkst. karių; iki šiol jos buvo laikomos stambiausiomis karinėmis pratybomis Estijos istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų