REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl renovuojamo namo Kupiškyje į nemalonumus įsipainiojo žinomo Lietuvoje dainininko Selo tėvas Jonas Dragūnas. Vyrą ukrainiečiai kaltina nemokant jiems uždirbtų pinigų.

Dėl renovuojamo namo Kupiškyje į nemalonumus įsipainiojo žinomo Lietuvoje dainininko Selo tėvas Jonas Dragūnas. Vyrą ukrainiečiai kaltina nemokant jiems uždirbtų pinigų.

REKLAMA

O kol užsieniečiai laukia žadėto atlyginimo, alkstančius darbininkus šelpti produktais ir sodo gėrybėmis skuba vis renovuojamo ir vis nesurenuovuojamo namo gyventojai.

Šio Kupiškio Vilniaus gatvės 79-to daugiabučio gyventoja Rima kone kasryt eina pasižiūrėti, kaip sekasi darbininkams iš Ukrainos. Čia užsieniečių brigada baigia atlikti namo renovaciją.

Tačiau nedidelio kambarėlio duris pravėrę 4 santechnikai kol kas niekur važiuoti nesiruošia. Mat darbininkai pusantro mėnesio nesulaukia algų ir į Lvovą grįžti negali.

Visus darbus atlikę vyrai skundžiasi, kad vietoj kelionės namo jau beveik savaitė kaip sėdi čia ir laukia užsidirbtų pinigų. O kol laukia, tirpsta ir kantrybė, ir maisto atsargos šaldytuve.

REKLAMA
REKLAMA

Vyrai teigia, kad rangovas jiems skolingas nuo 1000 iki 2500 eurų.

Namo renovacijos pabaigtuvėmis Kupiškyje šiuo metu rūpinasi 8 žmonių brigada, vadovaujama lenko. Šis neslepia, kad Kupiškyje ukrainiečiai, kaip ir kiti likę jo tautiečiai, užstrigo, nes su jais neatsiskaito namo renovaciją vykdanti lietuvių bendrovė „Užupio statyba“, priklausanti Jonui Dragūnui.

REKLAMA

Brigados vadovas tikina, kad darbai beveik visiškai pabaigti. Liko tik sutvarkyti fasadą ir įstiklinti balkonus. Tačiau toliau dirbti vyrai nenori, kol rangovas nepadengs skolų. Esą vyrai ir taip už savo pinigus pirko šiltinimo medžiagas, radiatorius. Kad nemeluoja, brigados vadovas net prie kameros nepabijojo susisiekti su įmonės vadovu telefonu, kuris, vos tik išgirdęs kalbą apie pinigus, liepė kreiptis į namą adminsitruojantį Kupiškio komunalininką.

Kol darbininkai ieško būdų, kaip atgauti skolas, namo gyventojai čia dirbančių užsieniečių gaili ir keikia namą renovuoti apsiėmusią bendrovę. Mat užuot išsibėgioję vyrai sąžiningai dirbo ir be atlygio.

REKLAMA
REKLAMA

O dalis namo gyventojų, kaip ponia Rima, ukrainiečiais ėmė rūpintis kasdien. Štai, kad ir namo gyventojas Vytautas – jis alkstančius vyrus vaišina obuoliais.

Telefonu atsiliepęs įmonės vadovas kalbėti apie skolas ukrainiečius komandiravusiai Lenkijos bendrovei nepanoro.

„Aš šitą situaciją... – Žinot turbūt, ar ne? – Žinoma, ir atsisakau komentuoti“, - UAB „Užupio statyba“ savininkas Jonas Dragūnas. Šio namo renovacija su išsiderėtais pratęsimais jau turėjo baigtis lapkričio pirmąją. Tačiau statybų galo čia dar nematyti.

Beje, šį namą Kupiškyje renovuoti apsiėmusi „Užupio statyba“ valdoma žinomo Lietuvoje dainininko Egidijaus Dragūno tėvo.

Plačiau apie tai TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų