REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vestuvines sukneles nuomojantys salonai kaltinami sudarę neteisėtą kartelį. Konkurencijos taryba nustatė, kad prieš metus salonai susitarė nuotakoms taikyti 10 eurų mokestį už tai, kad galėtų pasimatuoti sukneles.

Vestuvines sukneles nuomojantys salonai kaltinami sudarę neteisėtą kartelį. Konkurencijos taryba nustatė, kad prieš metus salonai susitarė nuotakoms taikyti 10 eurų mokestį už tai, kad galėtų pasimatuoti sukneles.

REKLAMA

Dalis vadovų aiškina, kad taip bandė apsiginti nuo iš gatvės tik dėl pramogos ateinančių žmonių ir atpirkti prakaitą įgavusių suknelių valymą. Kiti pyksta, nes tokio mokesčio netaikė, o baudą gavo.

10-ies eurų mokestį pastebėjo ne tik pasimatuoti tokias sukneles norinčios pirkėjos, bet ir Konkurencijos taryba. Ji išaiškino, kad salonų vadovai prieš metus apie mokestį tarėsi parodoje, po to šio salono vadovė elektroniniu paštu laišką su raginimu išsiuntė 22 įmonėms. Dėl kartelio apmokestinant klientus Konkurencijos taryba kaltina 12 salonų.

„Jeigu nebūtų tie salonai susitarę dėl tokio įkainio, tų įkainių galėjo išvis nebūti, galėjo jis būti mažesnis, galėjo tik dalis parduotuvių jį įvesti. Tačiau toks susitarimas buvo. Padarėme patikrinimus įmonėse iš anksto nepaskelbę, surinkome įrodymus, radome susirašinėjimą, kur buvo derinamas mokesčio įvedimas“, – sakė Konkurencijos tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip tyčia, kai tik paskelbta apie tokius konkurencijos pažeidimus, minimų salonų durys – užrakintos. Kad dėl suknelių matavimosi mokesčio susitarė, kai kurie vadovai neslepia. Bet nesutinka, kad tai apribojo konkurenciją.

REKLAMA

Bent kelių iš 12 salonų vadovai tikina, kad Konkurencijos taryba baudas numatė, bet tokio mokesčio jie niekada nėra taikę. Apie tai kalba ir salono „Santa“, kuriam numatyta 520 eurų bauda, vadovas.

„Kartelinis susitarimas tarp konkurentų dėl kainų – tai ne tiek svarbu, ar jį įgyvendino, ar neįgyvendino, ar nepavyko įgyvendinti dėl kažkokių priežasčių, bet jis toks buvo“, – teigė Konkurencijos tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas.

Didžiausia bauda, beveik 2000 eurų, skirta salonui, kurio vadovė ir siuntė elektroninius laiškus su pasiūlymu. Kiti atsipirks mažesnėmis sumomis – kai kurie mokės virš tūkstančio, kai kurie – vos 1 eurą. Bauda priklauso nuo metinių pajamų ir negali viršyti 10-ties procentų jų. Dalis salonų jau dabar ruošiasi tokį sprendimą skųsti teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurencijos taryba pričiupo ir implantacijai naudojamų produktų tiekėjus ir pardavėjus. Dėl jų penkerius metus galiojusio susitarimo neparduoti klinikoms ir gydytojams šių produktų pigiau nei numatyta kainoraštyje skirtos daug didesnės baudos nei suknelių salonams. Vienai įmonei – 114 tūkstančių, kitai – 61 tūkstantis eurų.

Plačiau apie tai TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų