REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Adolfas Ramanauskas-Vanagas

Pamatę žiniasklaidoje užvirusias diskusijas ir įplieskusį skandalą dėl partizano Adolfo Ramanausko-Vanago, muzikai taip pat nusprendė netylėti.

3

Pamatę žiniasklaidoje užvirusias diskusijas ir įplieskusį skandalą dėl partizano Adolfo Ramanausko-Vanago, muzikai taip pat nusprendė netylėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Partizanų vadas Adolfas Ramanauskas-Vanagas mums yra didvyris. Tokia Lietuva, kurioje mes šiandien gyvename, išliko tik tų žmonių dėka, kuriems laisvos šalies idėja buvo svarbesnė už gyvybę“, – perskaitęs R. Vanagaitės viešus pareiškimus apie A. Ramanauską kalbėjo dainininkas, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Jonas Sakalauskas.

REKLAMA

Jau daugiau nei savaitę nacionalinėje žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose vyksta aštrios diskusijos dėl R. Vanagaitės kontraversiško pareiškimo. Ši tema tapo ginčų objektu dažno lietuvio „gyvame“ pokalbyje, apie tai daug diskutuojama akademinėse bendruomenėse, apie tai savo nuomonę turi ir muzikos meno atstovai.

„Kažkada į panašią situaciją mes sureagavome ramiau. Tuo metu, kai Algirdas Paleckis pareiškė, kad sausio 13-ąją savi šaudė į savus, klausytis sapaliojimų apie „saviškius“, žinant, kad Lietuvoje yra tūkstančiai tos nakties liudininkų, tarpe kurių buvo ir mano tėvas gynęs TV bokštą ir stipriai nukentėjęs per jį pervažiavus tankui, buvo tiesiog skaudu. Tai, kad šį syki po R. Vanagaitės pareiškimų Lietuvoje žmonės sureagavo stipriau, tik parodo, kad šalyje gyvena daug valstybiškai mąstančių patriotų“, – tęsė Jonas Sakalauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Reaguodami į R. Vanagaitės pareiškimus, grupė klasikinės muzikos atstovų nutarė išreikšti savo nuomonę apie Lietuvos partizanus juos pagerbiant nauja žinomos dainos muzikine interpretacija. Jau ne pirmus metus kartu grojantys ir unikalia sudėtimi išsiskiriantys “Bass arco” kvartetas - violončelininkai Tomas Ramančiūnas, Tomas Šatas, Domas Jakštas ir kontrabosininkas Dainius Rudvalis - bei solistas Jonas Sakalauskas įrašė žymią laisvės kovotojų dainą „Partizanų būrys“ ir ją dedikavo Adolfo Ramanausko-Vanago atminimui.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neseniai susibūręs atlikėjų ansamblis sieks rasti rėmėjų ir įrašyti visą albumą, skirtą Lietuvos partizanamas bei laisvės kovotojų atminimui. Tikimasi dainas pristatyti visoje Lietuvoje ir su koncertais aplankyti kuo dagiau nuošalių krašto vietovių, kuriose akademinė muzika skamba labai retai.

„Partizanų dainos - puiki muzika, su didžiuliu prasminiu svoriu.  Išklausėme daug šių dainų interpretacijų ir supratome, kad norisi Lietuvai pasiūlyti kažką akademiško  ir ryškaus. Dainą aranžavo jaunos kartos kompozitorė Lukrecija Petkutė. Labai laukiu visos programos pristatymo“, -  sakė vienas projekto iniciatorių, violončelininkas Tomas Ramančiūnas.

REKLAMA

„Mūsų ansamblis „Bass arco“ egzistuoja jau ne pirmus metus. Veikloje visada rodome savo patriotinę poziciją. Prieš tai buvusią programą dedikavome šviesios atminties dainininkui Vytautui Kernagiui, o ši programa bus skirta visiems tiems, kurie kovojo už Lietuvos laisvę. Tikiuosi, ji skambės ne vien tik Lietuvoje, o ir kitose šalyse, kuriose gyvena lietuviai“, - pridūrė Tomas Ramančiūnas.

Atlikėjai - Jonas Sakalauskas – baritonas

Bass arco: Tomas Ramančiūnas – violončelė, Tomas Šatas – violončelė, Domas Jakštas - violončelė, Dainius Rudvalis – kontrabosas

Aranžuotė – Lukrecija Petkutė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų