REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Moteris po Laimo ligos - ligoninėje (Gofundme.com nuotr.)

Nors gydytojai iš pradžių juokėsi iš moters simptomų ir teigė, jog ji viską išsigalvojo, kirpėją prie lovos prikaustė Laimo liga.

21

Nors gydytojai iš pradžių juokėsi iš moters simptomų ir teigė, jog ji viską išsigalvojo, kirpėją prie lovos prikaustė Laimo liga.

REKLAMA

Dėl to, jog jos gyvenimas tapo tikru košmaru, Sarah Jackson (29 m.) kaltina Britanijos Nacionalinę sveikatos sistemą, kurios atstovai nesugebėjo laiku diagnozuoti ligos ir paskirti tinkamo gydymo.

Ji buvo sveika ir laiminga moteris, kol prieš 4 metus apsilankė Australijoje ir ten užsikrėtė šia pavojinga liga. Šiuo metu, vietoj to, kad aplankytoje šalyje kurtų naują gyvenimą, Sarah praktiškai yra prikaustyta prie lovos ir negali apsieiti be mamos Julie, tapusios jos prižiūrėtoja, pagalbos.

Moteriai reikėjo atlikti atvirą širdies operaciją, ją kankino priepuoliai, turėjo problemų su regėjimu, beprotiškai skaudėjo galvą ir kaklą, buvo laikinai netekusi atminties, pakriko nervai ir kankino nuovargis.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Esekso grafystės, Jungtinės Karalystės kilusi Sarah net namuose turi nešioti akinius nuo saulės, nes jos akys tapo itin jautrios šviesai. Dabar moteris prašo padėti jai surinkti pinigų gyvenimą pakeisti galinčiam gydymui, kurią atlieką Amerikoje.

REKLAMA

„Tai priminė košmarą. Iš laimingo ir gyvenimu besidžiaugusio žmogaus tapau tokiu, kuris gyvena tik padedamas tėvų ir eikvoja jų finansus.

Gydytojai nesuvokia, kad Laimo liga gyvybei, kai pasiekia tokią stadiją, kurioje esu aš, yra labai pavojinga.

Jei susilaužai koją ar ranką, išgyti nesunku, bet kadangi mano diagnozę nustatyti nelengva, atrodo, jog jie prarado susidomėjimą manimi ir jiems nerūpi mano sveikata. Netgi įvairūs šeimos gydytojai juokėsi iš manęs ir teigė, kad pati išsigalvoju ligą“, - pasakojo Sarah.

Gydytojai nesupranta ligos rimtumo

Moteris mano, jog erkė jai įkando dar paauglystėje, o pati liga išsivystė tik po kelerių metų, kai ji lankėsi Australijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Australijoje buvau nuo 2013-ųjų sausio mėnesio pabaigos iki balandžio. Man ten labai patiko, tačiau turėjau grįžti namo, nes sunkiai susirgau“, - teigė ji.

Daugelis žmonių pasakojo, kaip ilgai jiems teko kentėti ir gyventi su nežinoma liga, nes ją diagnozuoti nėra lengva. Tik po metų nuo pirmųjų simptomų pasirodymo, 2014-ųjų liepą moteriai pranešta, jog ji serga Laimo liga.

Tai pavyko padaryti tik todėl, jog ji apsilankė pas privatų gydytoją ir ten atliko specialius tyrimus.

Sarah vartoja antibiotikus, tačiau ekspertai perspėjo, jog jei bus delsiama, sumažės šansai visiškai išgydyti. Ji pridūrė, kad gydytojai nesupranta, kokia rimta ir pavojinga žmogaus gyvybei gali būti ši liga ir jos komplikacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteriai išsivystė posturalinės ortostatinės tachikardijos sindromas, kurio metu, iš gulėjimo pozos pereinant į sėdėjimo, staiga padažnėja širdies ritmas. Pasak Sarah‘os, net ir menkiausias judesys ją priverčia jaustis lyg ją ištiks širdies smūgis arba ji nualps.

„Mano liga kenkia mano širdžiai ir smegenims, tad ji tikrai rimta, tačiau po pokalbių su kai kuriais gydytojais susidarė įspūdis, jog jiems mano būklė nė kiek nerūpi.

Pabendravusi su žmonėmis internetiniuose forumuose sužinojau, kad ir jie patiria kažką panašaus, daugelio jų būklės yra kritinės. Jei medicinos darbuotojai ant tavo kūno nepamatys išbėrimo ar įkandimo žymės, jie netikės tavimi“, - teigė Sarah.

REKLAMA

Gydytis gali tik užsienyje

Nepaisant nesuskaičiuojamo kiekio atliktų testų ir tyrimų, moteris teigė, jog Jungtinės Karalystės gydytojai šiuo metu nebežino, kaip jai padėti.

Kai praeitą vasarą ją ištiko priepuolis, įsiutusi dėl prasto rūpinimosi ir rodomo dėmesio, savo magnetinio rezonanso tyrimus Sarah nusiuntė JAV dirbančiam Laimo ligos specialistui.

Pasak jos, užsienyje dirbantis gydytojas pasakė, jog jos būklė kasdien kelia vis daugiau nerimo ir ją būtina gydyti agresyvesniais būdais, o ne antibiotikais, kuriuos ji šiuo metu vartoja.

Moteris tikisi, kad geri žmonės padės jai surinkti daugiau nei 45 tūkst. eurų, taip reikalingų intensyviam gydymui Jungtinėse Amerikos valstijose, kurį atliks geriausias pasaulyje šios ligos ekspertas.

REKLAMA

Manoma, jog Sarah turės iškęsti gydymą lašelinėmis, nes per burną vartojami vaistai nebepasiekia jos smegenyse ir širdyje esančių infekcijos pažeistų audinių.

„Mano neurologas ir JAV dirbantis Laimo ligos specialistas pridūrė, kad man padidėjusi rizika patirti dar vieną priepuolį, tad šiuo metu vartoju net kelis vaistinius preparatus, padėsiančius to išvengti“, - sakė Sarah.

Paskolos ir darbas be laisvadienių

Moters tėtis Johnas (57 m.), kad padengtų dukters gydymo išlaidas, yra priverstas dirbti 7 dienas per savaitę.

„Mano tėčiui ir mamai yra labai sunku. Jie puikiai žino, kokia aš buvau prieš susergant ir kokia laiminga jaučiausi gyvendama Australijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Planavau ten apsigyventi visam laikui, o grįžus namo tėvai suvokė, kaip stipriai mane tai paveikė. Kad išgalėtume įsigyti vaistų ir pasiruošti kelionei į JAV, tėtis privalo imti paskolas“, - sakė Sarah.

Tačiau kai 30 minučių konsultacija su už Atlanto gyvenančiu gydytoju kainuoja 340 eurų, o privatūs tyrimai Jungtinėje Karalystėje kainuoja tūkstančius, pinigai greitai senka. Sprendimas kreiptis pagalbos viešoje erdvėje nebuvo lengvas.

„Visuomet buvau nepriklausoma ir savarankiška, nebuvau iš tų, kuri prašė pagalbos, tačiau bijau, esu viena ir nežinau, kokia bus mano ateitis, jei nevyksiu į JAV ir nesigydysiu.

Šiuo metu gydytojas, su kuriuo bendrauju ir pas kurį planuoju vykti, yra geriausias savo srities specialistas, kasmet išgydantis šimtus pacientų. Tai man suteikia šiek tiek vilties. Tad jei kas nors man ir gali padėti, tai tik jis“, - pasakojo moteris.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų