REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Po traumos Robertas užsisklendė savyje (nuotr. asm. archyvo)

Rugpjūčio 12-ąją dieną į šipulius dužo 21-erių metų Roberto Paulavičiaus gyvenimas. Jaunas ir aktyvus vaikinas su širdies drauge ir keliais bičiuliais savaitgalį nusprendė praleisti kaimo turizmo sodyboje.

8

Rugpjūčio 12-ąją dieną į šipulius dužo 21-erių metų Roberto Paulavičiaus gyvenimas. Jaunas ir aktyvus vaikinas su širdies drauge ir keliais bičiuliais savaitgalį nusprendė praleisti kaimo turizmo sodyboje.

REKLAMA

Sutemus, apie vidurnaktį, draugai sugalvojo išsimaudyti Dusios ežere. Robertas šoko nuo liepto ir tiesiai su galva trenkėsi į didžiulį akmenį.

„Netrukus Roberto galvoje atsivėrė V formos žaizda“, - besijaudindama į prisiminimus paniro nukentėjusio vaikino sesuo Viktorija Paulavičiūtė.

Atliko septynių valandų operaciją

Kai draugai pastebėjo, kad Robertas kelias akimirkas neišnyra iš vandens, suskubo jo ieškoti. Ištraukę iš vandens ėmė  gaivinti, kvietė medikus, tačiau vaikinas didžiąją laiko dalį buvo be sąmonės.

Kol atvyko medikai, jis spėjo stipriai nukraujuoti. 

Apie tai, kad įvyko tokia baisi nelaimė, Roberto mama ir sesuo sužinojo tik kitą rytą.

„Mums buvo šokas. Buvo sunku patikėti, kad taip galėjo nutikti mano broliui, kuris šeimoje buvo tikras didvyris – kadangi neturime tėvo, jis imdavosi visų įmanomų darbų, rūpinosi manimi ir mama.

REKLAMA
REKLAMA

Su ašaromis akyse vykome į Kauno klinikas, kur brolis netrukus buvo pervežtas“, - kalba Viktorija.

Širdies draugė visada šalia

Būtent Kauno klinikose jam buvo atlikta septynias valandas trukusi galvos operacija.

„Vis dėlto baisiausia akimirka buvo tada, kai brolis prabudo. Tą akimirką jis suprato negalintis valdyti kojų ir rankų plaštakų.

REKLAMA

Sutrenkimo metu jam buvo pažeisti C5, C6 ir C7 slanksteliai.

Šiuo metu jis yra Palangos reabilitacijos centre, tačiau vis dar negali judinti kojų bei rankų kojų pirštų“, - pasakoja sesuo.

Pasak jos, Palangoje broliui suteikiamos visos įmanomos gydymo ir reabilitacijos paslaugos – jis ten mokomas rengtis, atlikti kasdienius veiksmus, prisitaikyti gyventi nevaldant kojų ir rankų plaštakų.

„Nežinia, kiek laiko jis bus prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio. Jis yra labai jaunas ir stiprus. Neleidžiame jam pasiduoti nei psichologiškai, nei fiziškai.

REKLAMA
REKLAMA

Nors, būsiu atvira, iš pradžių jis nenorėjo su niekuo šnekėtis, žiūrėti nuotraukų.

Džiugina, kad su juo daug laiko praleidžiame ne tik aš su mama, bet ir jo draugė, kuri nepaliko Roberto nei nelaimės akivaizdoje, nei dabar“, - teigia nukentėjusiojo sesuo.

Atidarė atskirą banko sąskaitą

Po tragedijos Roberto širdies draugė atidarė specialią banko sąskaitą, į kurią prašo visų neabejingų žmonių aukoti vaikinui.

„Mums dabar labiausiai reikia finansų, už kuriuos galėtume pratęsti reabilitacijos kursą Palangoje. Nemokamai priklauso 100 dienų, jos baigsis gruodžio 2-ąją, tačiau mes norime, kad jis ten būtų gydomas ir toliau.

Vis dėlto šiuo atveju viskas remiasi į finansus, mat mėnuo, praleistas reabilitacijos centre, kainuoja apie 1800 eurų. Tokių pinigų mes neturime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aš pati po skyrybų viena auginu penkiametę dukrelę, o mama dirba ūkio darbus. Tokia pinigų suma mums yra labai didelė“, - neslepia Viktorija ir tikina neabejojanti, kad geri žmonės gali padėti jos broliui sustiprėti, pasveikti ir vėl kabintis į gyvenimą.

Padėti galite aukodami į specialiai Roberto gydymui atidarytą fondą:

R.Paulavičiaus labdaros ir paramos fondas,

juridinis asmens kodas

304700355 Banko sąskaitos nr. LT657300010153488194

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų