REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas antradienį pareiškė, jog nėra jokių įrodymų, kad jo šalis kišosi į JAV prezidento rinkimus.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas antradienį pareiškė, jog nėra jokių įrodymų, kad jo šalis kišosi į JAV prezidento rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai jis sakė paspartėjus Vašingtono tyrimui ir pateikus kaltinimus trims buvusiems Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) prezidentinės kampanijos padėjėjams.

REKLAMA

„Mes be menkiausio įrodymo … kaltinami kišimųsi ne tik į JAV, bet ir į Europos šalių rinkimus“, – žurnalistams Maskvoje sakė S. Lavrovas.

Jis šiuos kaltinimus pavadino fantazijomis.

„Neseniai mus apkaltino, kad Maskvoje priimami sprendimai dėl to, kokį ministrą skirti Pietų Afrikos Respublikoje. Žodžiu, fantazijai ribų nėra“, – sakė jis.

Rusija ne kartą neigė, kad kaip nors bandė paveikti JAV 2016 metų prezidento rinkimus. Pirmadienį buvęs D. Trumpo rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas (Polas Manafortas) ir dar vienas buvęs padėjėjas pasirodė teisme ir padarė kaltės nepripažinimo pareiškimus dėl sąmokslo prieš JAV, pinigų plovimo ir kelių kitų kaltinimų, kurie jiems buvo pateikti atliekant tyrimą dėl Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Facebook“, „Google“ ir „Twitter“ šią savaitę JAV Kongresui turi pasakyti, kad Rusijos remiamas turinys, skirtas manipuliuoti JAV politika per praėjusių metų rinkimus, buvo platesnis nei manyta iš pradžių, pranešė JAV žiniasklaida.

Per Europos verslo įmonių asociacijos (AEB) susitikimą S. Lavrovas taip pat sakė, jog „kartais nenuspėjami“ dabartinės JAV administracijos veiksmai sukėlė „rimtų nuogąstavimų“. Jis paminėjo grasinimus jėga spręsti problemas dėl Korėjos pusiasalio ir D. Trumpo atsisakymą patvirtinti susitarimą su Iranu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie kaltinimus Maskvai, S. Lavrovas taip pat sakė: „Prieš išgalvotą Maskvos grėsmę kuriamos įvairios antirusiškos pakraipos struktūros, tokios kaip Rytų strateginės komunikacijos grupė, veiksianti Europos užsienio politikos tarnyboje, ir tarptautinis kovos su mišriomis grėsmėmis kompetencijos centras Helsinkyje. “

„Susirūpinimą kelia šių … jėgų Europos Sąjungoje bandymai politizuoti ir žlugdyti energetikos dialogą tarp ES ir RF“, – pareiškė jis.

„Kaltina tuo, kad ES tapo pernelyg priklausoma nuo rusų energijos šaltinių, nors rusiškų dujų dalis Europos Sąjungos rinkoje absoliučiai palyginama su norvegiškų dujų dalimi“, – sakė S. Lavrovas ir pridūrė, nurodė, kad kalbama maždaug apie trečdalį suvartojamo kiekio.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų