REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Gripas (nuotr. Fotodiena.lt)

Dienas užplūstant šaltiems orams, o vasariškas nuotaikas keičiant rudeniškoms svarbu pasirūpinti savo sveikata. Egzistuoja gausybė natūralių būdų stiprinti savo organizmą.

36

Dienas užplūstant šaltiems orams, o vasariškas nuotaikas keičiant rudeniškoms svarbu pasirūpinti savo sveikata. Egzistuoja gausybė natūralių būdų stiprinti savo organizmą.

REKLAMA

Vienas iš labiausiai šiuo metu plintančių organizmo stiprinimo būdų - pasinaudoti naudingosiomis grybų savybėmis, kurių atrandama vis daugiau.

Apie grybų naudą sveikatos stiprinimui šaltuoju metų periodu pasakoja „Grožio deivė“ vadovas Ramūnas Garčinskas.

Ruduo – metas kai pagausėja peršalimo ligų. Pasibaigus saulės vonioms bei atėjus žvarbiems orams, organizmas pradeda silpti jei tinkamai jo nepuoselėjame.

Būtent todėl šiuo metų laikotarpiu būtina pasirūpinti, kad kūnas būtų aprūpintas visomis reikiamomis medžiagomis.

Organizmui kiekvieną dieną reikia gausybės medžiagų, įvairių mineralų bei vitaminų, jog tinkamai funkcionuotų bei išlaikytų sveikatą. Geriausias būdas tai padaryti yra visapusė, subalansuota mityba, tačiau gyvenant įtemptą gyvenimą, tai gali būti sudėtingas, daug laiko reikalaujantis procesas.

REKLAMA
REKLAMA

Didėjant gyvenimo tempui, oro užterštumui bei greito maisto kultūrai visuomenė vis labiau atsigręžia į senuosius sveikatos stiprinimo metodus iš gamtos. Viena, šiuo metu atgimstanti kryptis – grybai ir jų naudingosios savybės, kurių galime rasti išties su kaupu. Gausiausios sukauptos žinios apie šį natūralų organizmo stiprinimo būdą – iš senovės Kinijos.

REKLAMA

„Viena iš daugelio Kinijos medicinos paslapčių yra vadinamieji aukštieji grybai, Šie grybai auga tiktai ekologiškai švariose vietose Tibeto ir Himalajų kalnuose 3500 – 4000 metrų aukštyje“, - pasakojo Ramūnas Garčinskas.

Ganoderma arba kitaip reiši grybas – bene įdomiausias egzempliorius. Jame gausu imuninės sistemos bei antioksidantinių savybių turinčių ingredientų.

Šis augalas Kinijoje vartojamas nuo seniausiųjų laikų ir yra net įtrauktas į seniausią medicininės literatūros leidinį, sudarytą maždaug 200 m. pr. mūsų erą. Reishi grybai vis labiau populiarėja Vakarų šalyse ir dažnai yra naudojami gaminant įvairius maisto papildus. Šis grybas randamas ir Lietuvoje, Tikrinio blizgučio pavidalu, visgi šis grybas yra labai retas, įrašytas į Raudonąją knygą.

REKLAMA
REKLAMA

Pastebėta, jog reishi grybas arba Ganoderma pagerina kraujotaką, padeda aprūpinti deguonimi bei maisto medžiagomis nervų ląsteles, stiprina organizmo imuninę apsaugą. Šis maisto papildas identifikuojamas kaip nervų sistemą reguliuojanti priemonė, taip pat rekomenduotinas vartoti mėgstantiems riebų maistą, padeda esant migrenai, miego sutrikimams.

„Tik esant subalansuotai mitybai galima gyventi sveikai. Nors augant gyvenimo tempui tai padaryti tampa vis sudėtingiau, tačiau įmanoma.

Per dieną skirkite nors kelias minutes savo racionui subalansuoti. Jei per didelį krūvį to padaryti nepavyksta, visada galima pasinaudoti liaudies medicinos pasiekimais ir rūpintis organizmu jį papildant medžiagomis iš gamtos. Tai bus naudingiau, nei gerovės ieškoti cheminių preparatų pagalba“, – pasakojimą užbaigė Ramūnas Garčinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų