REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Lietuvoje prasidės orų permainos, kurios pavers pirmadienį tikrai nemaloniu, o vairuojantiems ir pavojingu. Pūs stiprus vėjas, sulauksime šlapdribos. Todėl būkite tam pasiruošę.

Sekmadienį Lietuvoje prasidės orų permainos, kurios pavers pirmadienį tikrai nemaloniu, o vairuojantiems ir pavojingu. Pūs stiprus vėjas, sulauksime šlapdribos. Todėl būkite tam pasiruošę.

REKLAMA

Sekmadienio naktį, toliau lis, pajūryje numatomas stipresnis lietus. Vės iki 3 – 4 laipsnių šilumos, pajūryje iki 6 laipsnių šilumos.

Dieną temperatūra pakils iki 7 - 8 laipsnių šilumos. Diena bus apsiniaukusi, tik rytinėje Lietuvos dalyje numatomi plonesni debesys. Krituliai aplankys pajūrį, rytinę ir vidurio Lietuvą, čia palis.

„Sekmadienį atkeliaus ciklonas dieną pamažu jis keliaus į šoną į rytus ir pradės stiprėti šiaurės vakarų vėjas. Ir pirmadienį jis išsisiautės rimtai. Tai reiškia, kad bus vėjuota, ar bus kritulinga dar klausimas, gal vietomis, bet tai bus mišrūs krituliai, kadangi oro temperatūra ir naktį ir dieną bus teigiama, tad jeigu ir kris, tai tėkštelės ir ištirps”, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Pirmadienį pūs itin stiprus vėjas

Pirmadienio naktį vės iki 2 – 3 laipsnių šilumos, pajūryje iki 5 laipsnių šilumos. Numatomas 7–12 m/s vėjas, pajūryje gūsiai sieks 20–25 m/s. Iškris šlapdriba.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną temperatūra pakils iki 4 - 5 laipsnių šilumos, pajūryje sulauksime 7 laipsnių šilumos. Diena bus apniukusi, visoje Lietuvoje numatoma šlapdriba. Pūs stiprus vėjas. Jo greitis sieks 15–17 m/s, o pajūryje 20–25 m/s. Todėl verta ir apsirengti šilčiau, ir vairuoti itin atidžiai.

REKLAMA

„Būna įvairūs orai, kuomet grįžus namo norisi išgerti, kokio nors gėrimo. Būna ir konjakiniai, ir raudono vyno, ir viskiniai orai. Pastarieji būna žiemą, kuomet yra labai šalta. Faktiškai pirmadienį galėtų būti jau ir viskiniai orai, nes bus labai vėjuota, drungna, drėgna. Orai bus kaip viskio tėvynėje – Škotijoje”, – kalbėjo sinoptikas. 

Nuo antradienio orai bus ramesni

Nuo antradienio orai ims keistis, vėjas rims, ims rodytis saulė, bet Vilniuje ir Klaipėdoje dar galima šlapdriba. Trečiadienį, per Vėlines, kritulių sulaks tik pavienės vietovės, bet bus giedra diena, tačiau Vėlinių naktį pašals iki 2- 3 laipsnių šalčio, todėl rytas bus vėsus. Kitomis dienomis numatomas lietus.

REKLAMA
REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 6–10 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +10 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +9 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) yra +9 laipsniai, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +8 laipsniai, Neryje (Vilniuje) +6 laipsniai, Nemune (Druskininkuose) +8 laipsniai, Šventojoje (Anykščiuose) +7 laipsniai, Kuršių mariose +7 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų