REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena amerikietė, dingo prieš 42 metus, kai buvo nuvežta pas gydytoją Niujorko valstijos šiaurėje, buvo surasta gyvenanti neįgaliųjų globos namuose Masačusetse ir serganti silpnaprotyste, pranešė pareigūnai.

Viena amerikietė, dingo prieš 42 metus, kai buvo nuvežta pas gydytoją Niujorko valstijos šiaurėje, buvo surasta gyvenanti neįgaliųjų globos namuose Masačusetse ir serganti silpnaprotyste, pranešė pareigūnai.

REKLAMA

Niujorko valstijos Salivano apygardos šerifo įstaiga pranešė, kad 78 metų Flora Stevens (Flora Stivens) naudojosi pavarde Harris (Haris) ir kad detektyvai šią savaitę ją surado globos namuose Louelyje netoli Bostono.

Pasak pareigūnų, jiems nepavyko išsiaiškinti, kas šiai moteriai nutiko nuo 1975-ųjų rugpjūčio, kai ji dingo būdama 36 metų.

„Ne taip dažnai mums tenka spręsti 42 metus dingusio žmogaus bylą, – sakoma šerifo Mike'o Schiffo (Maiko Šifo) pareiškime spaudai. – Svarbiausia – jog žinome, kad Flora saugi.“

Pasak policijos, 1975-aisiais F. Stevens, tuomet dirbusi viename Katskilio viešbutyje, savo vyro buvo nuvežta pas gydytoją į ligoninę Montisele, už 121 km į šiaurės vakarus nuo Niujorko miesto. Kai vyras grįžo pasiimti žmonis, jos ten nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

Policija kartas nuo karto pakeldavo dingusiosios bylą, bet kaskart prieidavo aklavietę. Persilaužimas įvyko rugsėjo mėnesį – dėl užklausimo, kurį atsiuntė vienas Niujorko valstijos policijos tyrėjas, dirbantis su kita neišspręsta byla. Kaimyninėje Orindžo apygardoje buvo rasti neidentifikuoti moters palaikai, ir tyrėjas sakė, kad jie daugmaž atitinka F. Stevens apibūdinimą.

REKLAMA

Valstijos policijos tyrėjai paprašė Salivano apygardos pagalbos ieškant kokių nors giminaičių, galinčių pateikti DNR pavyzdžius tapatybei nustatyti. Tikrindamas įrašus detektyvas Richas Morganas (Ričas Morganas) pastebėjo, kad kažkas Masačusetse naudojasi F. Stevens socialinės apsaugos numeriu.

Pareigūnai atsekė, kad numeriu naudojamasi Louelio globos namuose. Įstaigos darbuotojai patvirtino, kad šis numeris priklauso gyventojai Florai Harris, gyvenančiai čia nuo 2001 metų.

R. Morganas ir dar vienas detektyvas antradienį ten nuvyko ir patvirtino, kad F. Harris iš tikrųjų yra 1975-aisiais dingusi Flora Stevens.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl ligos ji negali pateikti detalių apie savo gyvenimą po dingimo, nurodė policija. Tačiau detektyvai buvo nusivežę F. Stevens darbuotojos kortelę su nuotrauka iš jau nebeegzistuojančio viešbučio „Concord“ ir ji save atpažino, sakė pareigūnai.

Medicininiai įrašai jos vardu rodo, kad ji gyveno globos namuose Naujajame Hampšyre ir Niujorko mieste, o vėliau atvyko į Louelį, sakė policija.

Pasak pareigūnų, gyvų giminaičių F. Stevens tikriausiai nebeturi.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų