REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Paaiškino, kodėl Vladimiras Putinas negali atsisakyti dalyvauti prezidento rinkimuose (nuotr. SCANPIX)

Kremliui nepavykus pasiruošti valdžios perdavimo procesui Rusijoje, Vladimiro Putino pasitraukimas iš prezidento posto būtų „tikra tragedija“, nes tai privestų prie „subalansuotos stabdžių ir atsvaros sistemos“ griūties, teigia Rusijos opozicijos politikas Konstantinas Borovojus leidiniui „Obozrevatel“.

18

Kremliui nepavykus pasiruošti valdžios perdavimo procesui Rusijoje, Vladimiro Putino pasitraukimas iš prezidento posto būtų „tikra tragedija“, nes tai privestų prie „subalansuotos stabdžių ir atsvaros sistemos“ griūties, teigia Rusijos opozicijos politikas Konstantinas Borovojus leidiniui „Obozrevatel“.

REKLAMA

Atsakydamas į klausimą, ar yra tikimybė, kad V. Putinas atsisakys dalyvauti, opozicionierius paaiškino: „Politinė sistema Rusijoje sutvarkyta tokiu būdu, kad egzistuoja skirtingos elito grupės, itin kietai tarpusavyje konkuruojančios. Kelios jėgos struktūrų grupės, sisteminių liberalų grupė, regioninės grupės. Šios grupės nuolatos viena kitą pakišinėja, nuolat provokuoja konfliktus. Ir vienintelis sulaikantis šios necivilizuotos konkurencijos aspektas yra pats V. Putinas“.

Anot K. Borovojaus, „šiomis sąlygomis V. Putino pasitraukimas iš teisėjo pozicijos sukurtų aukštą nestabilumo šiose elito grupėse grėsmę“. Tokiu būdu, „šiandieninėmis sąlygomis būtent elito grupuotės yra suinteresuotos išsaugoti V. Putiną, nes jis yra jų egzistavimo garantas“.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas yra įsitikinęs tuo, kad „vienai iš šių grupių nuvertus Putiną ar net visoms joms ėmusis šio proceso, kiltų interesų balanso konfliktas, kuris pažeistų taip vadinamąją stabdžių ir atsvarų sistemą. Šiomis sąlygomis griūna viskas“.

REKLAMA

Jo teigimu, „būtent todėl jie taip baiminasi Putino mirties arba sveikatos sutrikimų. Nes Kremliui nepavyko pasirengti pereinamajam procesui“. „Matyt, toks pasirengimo būdas neegzistuoja, todėl tai bus tikra tragedija – kuomet sugrius stabdžių ir atsvarų sistema“, – konstatavo opozicionierius.

K. Borovojus: Ksenija Sobčak – Kremliaus projektas

Opozicionieriaus nuomone, neseniai apie savo kandidatavimą į prezidentus paskelbusi žurnalistė ir pramogų verslo atstovė Ksenija Sobčak buvo pasamdyta pačių Kremliaus atstovų dalyvauti reklaminėje kampanijoje „palaikyti Putino išrinkimą, palaikyti rinkimų fabrikavimą“.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakydamas į klausimą, kas galėjo ją motyvuoti tokiam žingsniui, politikas pažymėjo: „Tai milžiniškos išlaidos – 100 tūkst. palaikančių parašų, rinkimų kampanija. Šiandieninėmis sąlygomis tokias išlaidas gali sau leisti tik Kremlius“.

Jo manymu, „tikriausiai, prezidento reitingai ir bendra situacija tokia, kad reikia reklaminės rinkimų palaikymo kampanijos, ir pasirinkta buvo Ksenija Anatoljevna, kuri turėtų kokiu nors būdu pagyvinti šią situaciją“.

„Ji sutiko tai daryti, nes ji – samdomas vadybininkas, viešųjų ryšių vadybininkas, kuriam siūlomi įvairūs televiziniai projektai. Užmokestis bus labai didelis. Profesionalus Ksenijos Sobčak reitingas numato, kad jos mėnesinis užmokestis turėtų būti ne mažesnis nei 50 tūkst. dolerių“, – aiškino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politikas taip pat pripažino, kad „tam tikra prasme“ K. Sobčak sudaro alternatyvą Rusijos opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui. Šiuo pagrindu „jau vystosi konfliktinė situacija tarp A. Navalno ir K. Sobčak – papildomas dinaminis procesas, kuris leidžia pasakyti daug žodžių apie pačius rinkimus ir jo dalyvius“.

„Pagrindinė išvada, kurią reiktų padaryti: jokių rinkimų Rusijoje išvis nėra – yra dalis propagandinės kampanijos, kuri sukuria kandidatų iškėlimo, konkurencijos, rinkimų proceso iliuziją. Atitinkamai, viešųjų ryšių vadybininkę išrinko kaip dalyvę – žmogų, kuris labiau žinomas savo nuotykiais „Dom-2“, kur žmonės dažniausiai užsiima seksu. Ši kampanija yra skirta V. Putino palaikymui, falsifikuotų rinkimų, kurie Rusijoje yra vadinami rinkimais, palaikymui“, – aiškino K. Borovojus.

Rusijos prezidento rinkimai vyks 2018-ųjų kovo mėnesį, dabartinis, šalį jau 17 metų valdantis prezidentas Vladimiras Putinas dar nėra oficialiai paskelbęs apie savo dalyvavimą juose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų