REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 28 d. (šeštadienį) Kardife įvyks kova tarp prancūzo Carloso Takamo ir brito Anthony Joshua dėl pasaulio sunkiasvorių bokso čempionų diržų. C. Takamas šioje dvikovoje IBF (Tarptautinės bokso federacijos) sprendimu pakeitė peties traumą patyrusį bulgarą Kubratą Pulevą.

Spalio 28 d. (šeštadienį) Kardife įvyks kova tarp prancūzo Carloso Takamo ir brito Anthony Joshua dėl pasaulio sunkiasvorių bokso čempionų diržų. C. Takamas šioje dvikovoje IBF (Tarptautinės bokso federacijos) sprendimu pakeitė peties traumą patyrusį bulgarą Kubratą Pulevą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atletai grumsis dėl WBA (Pasaulio bokso asociacijos) ir IBF planetos čempionų titulų, kuriuos gins Didžiosios Britanijos sportininkas. Šiemet, balandžio 29-ąją, legendiniame Londono „Vemblio“ stadione vykusiame mače britas A. Joshua nugalėjo ukrainietį Vladimirą Klyčko techniniu nokautu.

REKLAMA

36-erių Kamerūno ir Prancūzijos pilietybę turintis C. Takamas IBF reitinguojamas trečiu numeriu (35 pergalės, 27 nokautai, 3 pralaimėjimai) ir garsėja puikia kovos technika bei aktyviai ieškojo galimybės susikauti su britų žvaigžde. Šeštadienį jis gaus savo auksinį šansą išplėšti A. Joshua titulus Velso sostinėje, pakeisdamas peties traumą treniruotėje patyrusį K. Pulevą. Tą pasiekti bus sudėtinga, nes A. Joshua rezultatai yra nepriekaištingi – 19 pergalių ir 19 nokautų.

REKLAMA
REKLAMA

„Sulaukiau skambučio iš vadybininko Kalle'o Sauerlando, kuris informavo mane, kad K. Pulevas susižeidė petį ir, greičiausiai, negalės kovoti. Vėliau tą informaciją patvirtino ir jo daktaras“,– sakė A. Joshua vadybininkas Eddie Hearnas.

„Pagal IBF taisykles privaloma kovoti su kitu eilėje esančiu varžovu, o tai yra C. Takamas. Kai buvo paskelbta kova su K. Pulevu, iškart susitariau su C. Takamo komanda, kad būtų pasiruošęs kovai, jeigu įvyktų kažkas netikėto. Visgi A. Joshua ruošėsi kitokiam stiliui, tačiau dabar turės prisitaikyti prie C. Takamo“,– atskleidė būsimos kovos užkulisius E.Hearnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Lietuvos bokso federacijos prezidento Dariaus Šalugos, pasaulyje profesionalų boksas sutraukia milžiniškas žiūrovų auditorijas dėka savo populiarumo, bet Lietuvoje pradėtos organizuoti pirmosios profesionalios dvikovos. Šeštadienio bokso šventės žvaigždė A. Joshua turi sąsajų ir su Lietuva – 2012 metais Kaune laimėjo Algirdo Šociko vardo turnyrą.

„Džiaugiuosi, kad Lietuvos žiūrovai vis dažniau turi galimybę tiesiogiai stebėti įspūdingiausias bokso dvikovas per Viaplay. Šį šeštadienį kovos didelio kalibro boksininkai, todėl prognozuoti jos baigtį yra itin sudėtinga. Lietuvoje pradėjome organizuoti pirmąsias profesionalias bokso kovas. Viena iš tokių buvo V.Stapulionio kova dėl IBF diržo. Nuo šiol galime pažadėti, kad Lietuvoje bus ir daugiau profesionalių bokso kovų“, – šalies bokso gerbėjus nudžiugino D. Šaluga.

REKLAMA

A. Joshua mūšis prieš C. Takamą yra dalis milžiniško bokso renginio šeštadienį Kardifo „Principality“ stadione. Šiame Velso sostinės stadione telpa 74 tūkstančiai 500 žiūrovų. Stadionas turi elektroninį stogą. Čia daugumą lapkričio ir gruodžio šeštadienių žais Velso futbolo rinktinė, tačiau spalio 28 diena priklausys boksui.

2012 m. Londono Olimpinių žaidynių aukso medalininkas Dillianas Whyte’as bandys iškovoti sidabrinį WBC organizacijos diržą kovodamas prieš Robertą Helenius. Kalas Yafai gins savo WBA pirmojo lengviausio svorio pasaulio čempiono titulą prieš kovotoją iš Japonijos Sho Ishida. Airijos sensacija Katie Taylor bandys iškovoti pirmąją savo karūną WBA lengvo svorio kategorijoje iš dviejų svorių pasaulio čempionės Anani Estheros Sanchez. Taip pat vyks kovos tarp Franko Buglioni ir Craigo Richardso, Lenroy Thomas ir Dave Alleno. Kovos ir Joe Cordina, Joshua Buatsi bei Lawrence Okolie.

Bokso gerbėjų itin laukiamą Kardife renginį ir kovą dėl čempionų titulų Lietuvoje išskirtinėmis teisėmis nuo 19 val. tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma „Viaplay“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų