REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus policijos pareigūnai teismui perdavė švirkštu aukoms grasinusio plėšiko bylą.

Vilniaus policijos pareigūnai teismui perdavė švirkštu aukoms grasinusio plėšiko bylą.

REKLAMA

Liepos 24 dieną vaikinas, apsimetęs „klientu“ ir susitaręs dėl masažo, pateko į nuomojamą butą sostinės Nidos gatvėje. Ten 20-metei jis masažuotojai įrėmė į smilkinį daiktą, panašų į šaunamąjį ginklą. Įsibrovėlis pareikalavo atiduoti pinigus, o jei neatiduos, grasino nušauti.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltimo metu iš buto buvo pavogta daugiau nei 500 eurų, laikrodis, auskarai ir kiti daiktai.

Rugpjūčio 1 dieną jaunuolis vėl įvykdė panašų nusikaltimą. Apie 18 val. Gerosios Vilties gatvėje į masažu užsiimančios moters nuomojamą butą atvyko klientas. Patekęs į butą, „klientas“ apsidairė. Įsitikinęs, kad bute nėra kitų asmenų, nieko nelaukdamas, išsitraukė švirkštą, jį įrėmė moteriai į kaklą ir pagrasino, kad įdurs ir užkrės AIDS, pareikalavo atiduoti pinigus. Pavogęs 140 eurų, jis pasišalino.

REKLAMA

Dėl šių sunkių, nusikaltimų buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai. Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai greitai išsiaiškino, kad plėšimus padarė ankščiau jau ne kartą už vagystes ir plėšimus teistas 21 metų vilnietis Deividas Mastauskas. Jis kurį laiką slapstėsi nuo policijos, o rugsėjo mėnesį įkliuvo kriminalistams per surengtą pasalą šalia „Siemens“ arenos.

Pasak policijos, sulaikant jis su savimi turėjo daiktą, specialiai pritaikytą kūnui žaloti, bet juo pasinaudoti nespėjo, nes žaibiškai buvo surakintas antrankiais.

REKLAMA
REKLAMA

Iškart po sulaikymo kriminalistai aptiko ir ginklą, kuriuo buvo grasinama ‒ jis buvo paslėptas statybinių atliekų krūvoje, Vilniaus gatvėje esančioje statybvietėje.

Įtariamasis laukia teismo izoliuotas nuo visuomenės Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

Baudžiamasis kodeksas už padarytą ginkluotą plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki dešimties metų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų