REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Geriau problemos išvengti, negu įaugusį kojos nagą operuoti ar tiesinti (nuotr. asm. archyvo)

Jei kada nors teko gyventi su įaugusiu kojos nagu, žinote, jog tai tikrai nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti. Įaugęs nagas kelias skausmą ir sekina tiek fiziškai, tiek emociškai.

28

Jei kada nors teko gyventi su įaugusiu kojos nagu, žinote, jog tai tikrai nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti. Įaugęs nagas kelias skausmą ir sekina tiek fiziškai, tiek emociškai.

REKLAMA

Kojų nagai išties yra gan nemaloni tema. Būna, kad, priklausomai nuo metų laiko, jie įskyla, pageltonuoja, sustorėja ir pakeičia formą, o kur dar grybelinės infekcijos ir juose besislepiančios bakterijos.

Didžiausia įaugusių nagų problema ta, kad jie skausmingi, o tai ignoruojant situacija gali dar labiau pablogėti. Bandant gydytis namuose ir nepavykus, viskas gali baigtis ašaromis. Laimei, yra keli būdai, kaip tinkamai ir beveik be skausmo gydyti įaugusius kojų nagus.

Kas tas įaugęs nagas?

Su šia problema bent kartą gyvenime yra susidūręs kiekvienas. Įaugęs nagas diagnozuojamas tuomet, kai nago kampas įauga į minkštą kojos piršti odą. Tuomet atsiranda skausmas, skaudanti vieta paraudonuoja, netgi ištinsta, kartais gali susidaryti infekcija.

REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai įauga didžiojo pėdos piršto nagas, nes pastarasis yra storiausias ir stipriausias iš visų nagų, be to, kai batuose būna per mažai vietos, jis tampa susidariusio spaudimo auka.

REKLAMA

Gydymas karčiosios druskos tirpalu

Mirkyti kojas druskos tirpale vertėtų net ir tiems, kurie nesiskundžia įaugusiais nagais. Karčioji druska padeda sumažinti skausmą, patinimą ir minkština odą.

Į šiltą vandenį įberkite nemažai druskos ir ištirpinkite ją. Šį metodą galima naudoti norint suminkštinti odą aplink įaugusį nagą arba kaip pasiruošimą prieš kitus gydymo būdus.

Metodas su vata

Kadangi nagas įauga kai jis liečiasi su per arti jo esančia oda, dar vienas būdas tai gydyti – atskirti nagą ir odą.

Kai šis nemalonus dalykas gydomas ligoninėje, medikai švelniai pakelia nagą ir po juo padeda nedidelį vatos kamuolėlį, taip išvengiant nago ir odos sąlyčio. Jei taip darote namuose, pirmiausia patariama vatą išmirkyti antiseptiniame tirpale ir keisti ją kelis kartus per dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Nagą lengviau pakelti padės prieš tai pamirkius pėdas karčiosios druskos tirpale.

Dantų siūlas

Šis gydymo būdas labai panašus į prieš tai pateiktą.

Dantų siūlą užkiškite už nago ir švelniai bei atsargiai atskirkite nagą nuo odos. Jei norite tai išbandyti, geriausia naudoti beskonį dantų siūlą. Tik įsivaizduokite, ką mėtos padarys šiai jautriai ir pažeistai vietai.

„V“ formos įkirpimas

Jei nenorite artintis prie jautrios pėdų vietos, yra kitas būdas pabandyti išgydyti įaugusį nagą. Nors daugelio teigimu šis būdas yra tik bobučių plepalai, prieš imantis rimtesnių gydymo būdų tai išmėginti verta.

Įkirpus nago vidurį, kaip teigiama, sumažinamas nago šonuose daromas spaudimas bei skatinamas jų augimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nago minkštinimas

Gali būti, jog nagas įaugo būtent dėl to, jog jis yra gerokai storesnis nei kiti. Storesnius nagus sunku nukirpti, dėl ko jie linkę įaugti ir pažeisti odą.

Patepus nagą daugiafunkciniais skysčiais, tokiais kaip arbatmedžio aliejus, tai padės kovoti su infekcija ir grybeliu, o pastariesiems išnykus, arbatmedžio aliejui suminkštinus nagą tapo lengviau jį nukirpti.

Pleistras

Dažnai nago kampą skaudėti pradeda ir todėl, kad po juo atsirado infekcija. Kai oda tampa pažeista ir sudirginta, padidėja rizika užsikrėsti grybelinėmis infekcijomis.

Pažeista kojos piršto odos vieta visuomet turėtų būti užklijuota pleistru, nes tik taip sumažės tikimybė susirgti grybeliu ar kitomis infekcijomis bei padės kovoti su problema.

Prieš užklijuojant pleistrą patariama patempti odą nuo nago ir taip ją pritvirtinti lipnia pleistro dalimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų