REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Edgaras Gladas (nuotr. Manto Stankevičiaus)

Mokykloje marijampolietis Edgaras žavėjosi lengvąja atletika: ne vieną aukso medalį jis iškovojo 1000 metrų bėgimo rungtyje. Kiek vėliau jis susidomėjo regbiu, tačiau iki šiol vaikinas pamena tikslią datą, kada pirmą kartą apsilankė treniruoklių salėje.

18

Mokykloje marijampolietis Edgaras žavėjosi lengvąja atletika: ne vieną aukso medalį jis iškovojo 1000 metrų bėgimo rungtyje. Kiek vėliau jis susidomėjo regbiu, tačiau iki šiol vaikinas pamena tikslią datą, kada pirmą kartą apsilankė treniruoklių salėje.

REKLAMA

„Su regbio treniruotėmis atsisveikinau, nes niekaip nepavykdavo suderinti treniruočių, teko rinktis: regbis arba sporto salė, - pasakojo Lietuvos prieš savaitę Lietuvos kultūrizmo taurės laimėtoju tapęs Edgaras Gladas. – Apsisprendžiau. Labiau tada prie širdies lipo kultūrizmas“.

Rugsėjo 1-oji prieš septynis metus – diena, kai E. Gladas pirmą kartą žengė į „Tauro“ sporto klubą.

„Kultūrizmu užsikrėčiau, manau, dar vaikystėje. Visada žiūrėdavau per televiziją rodomas laidas ir netgi varžybas, kurios buvo transliuojamos, - prisipažino 24-erių atletas. – Tik įstojęs mokytis į Marijampolės profesinio rengimo centrą sužinojau iš draugų, kad po mokyklos bendrabučiu, rūsyje, yra sporto salė. Nieko negalvodamas iškart nuėjau ir įsigijau abonementą“.

REKLAMA
REKLAMA

Tai padaryti Edgarą paskatino sesers draugai. „Jie jau seniai lankydavosi „Tauro“ sporto klube, o keli netgi buvo dalyvavę varžybose. Tai man sukėlė didelį susidomėjimą“, - teigė E. Gladas.

REKLAMA

Pasaulis neapsivertė

Lietuvos taurės laimėtoju tapęs vaikinas patraukia pečiais, paklaustas, ar šis titulas apvers jo pasaulį. „Kol kas jis nespėjo apversti mano gyvenimo aukštyn kojomis. Manau, tai tėra mano apšilimas prieš kitas rimtas varžybas, - kalbėjo prieš metus Europos jaunimo čempiono titulą iškovojęs E. Gladas. – Šiam titului ruošiausi nuo rugpjūčio mėnesio: daug juodo darbo sporto salėje ir mažai nervų. Tiesiog stengiausi į viską žiūrėti teigiamai ir nesinervuoti dėl smulkmenų. Juk žinau, kad pasiruošimo metu svarbiausia yra sportas ir poilsis“.

REKLAMA
REKLAMA

Sportininkas teigė, kad pasiruošimo varžyboms metu stengiasi šalintis pagundų. „Stengiuosi būti toliau nuo žmonių, kurie galėtų mane išvesti iš teisingo kelio. Taip yra lengviau, - sakė Edgaras. – Juk dažnai atsiranda žmonių, kurie tau siūlo tai, ko tu nenori ar tiesiog griežtai negali. Žinoma, pats save prigaunu, kad būna sunku susilaikyti nepaslydus, bet visada stengiuosi į viską žvelgti atsargiai ir užduodu sau klausimą, ar pats būsiu patenkintas savo pasirinkimu“.

E. Gladas nedaugžodžiauja kalbėdamas apie savo artimiausius planas, tik užsimena: „Dabar noriu gerai pasiruošti pasaulio čempionatui. Tai dabar man yra svarbiausia“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per kančias

„Tik atėjęs į sporto salę tikėjausi tiesiog sportuoti ir šiek tiek priaugti svorio. Stebėjau klube beplušančius sportininkus ir noras „augti“ vis didėjo, - prisipažino E. Gladas. – Nenorėjau savęs net įsivaizduoti mažiuko ir „kūdo“. Tad visada stengdavausi dirbti klube sąžiningai. Pratimų atlikimo technika niekada labai ir nesidomėjau, kadangi šalia buvo puikus treneris Rinaldas Česnaitis. Tiesiog laikiausi jo nurodymų“.

Daug laiko Edgarui nereikėjo – jis net nepastebėjo, kada kultūrizmas tapo gyvenimo būdu.

„Mano manymu, užsikabina tie, kurie dar prieš eidami į sporto klubą jau turi užsibrėžę savo tikslą, nori jį įgyvendinti ir pamažu jo siekia, - teigė E. Gladas. – Taip, būna, kad tobulėjame tik per kančias: traumos, plyštantys raumenys... Bet mes visi žinome, ko norime iš savęs, o svarbiausia, mes žinome, kad galime tai pasiekti“.

REKLAMA

Paklaustas, kokių komentarų tenka sulaukti iš aplinkinių dėl pasirinktos sporto šakos, E. Gladas neslepia: „Manau, kad kultūrizmas yra vyriškas užsiėmimas. Daugelis sportuojančių nori save matyti vis geresnį ir didesnį. Aš irgi nenorėčiau dabar būti kitoks, galvoju tik apie tobulėjimą, žinau, kad niekada nesustosiu“.

„Ne visiems ši sporto šaka yra priimtina, tačiau reikia suprasti, kad kiekvienas renkasi pagal save. Tai yra paties žmogaus pasirinkimas. Aš pasirinkau“, - pabrėžė atletas.

Kartą „paslydo“

Visiems pasirinkusiems kelią į sporto salę ir kultūrizmą E. Gladas linki stiprybės. „Didelės valios ir, žinoma, nežmoniško užsispyrimo, nes viskas priklauso tik nuo jūsų pačių, ne nuo kažko kito. Juk patys pasirenkame kelią ir jį dėliojame“, - dėstė sportininkas.

REKLAMA

Jo teigimu, nuolat tobulėti jį skatina draugai, šeimos nariai bei treneris. „Jie man suteikia motyvacijos, užveda niekada nenustoti ir judėti į priekį, - kalbėjo E. Gladas. – O dar didesnis noras tobulėti kyla, kai si gerai įvertinamas varžybose. Po jų visada su šypsena veide sau pasižadu, kad kitą kartą scenoje stovėsiu dar geresnės sportinės formos“.

E. Gladas atskleidė, kad į sporto klubą einu dukart per dieną. „Rytais visada treniruoju mažąją raumenų grupę, o vakarę didesnę. Savaitę prieš varžybas nedarau kojų treniruočių, daugiau koncentruojuosi ties viršutine kūno dalimi“, - pasakojo jis.

Išgirdęs klausimą, kaip pavyksta laikytis griežto mitybos plano, E. Gladas nusijuokia. „Man visada kyla baimė palūžti dietos metu ir suvalgyti ką nors neleistino, - šypsojosi atletas. – Nuolat kyla kvailų minčių „O kas būtų, jei suvalgyčiau?“ Tiesą pasakius, vieną kartą sugebėjau taip susigadinti formą: užvalgiau iki varžybų likus vos kelioms dienoms. Tada sau pažadėjau prieš varžybas nepirkti parduotuvėje maisto, kuris nėra įtrauktas į mano dietą“.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų