REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Merginai diagnozuotas gimdos vėžys (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Kai jai buvo 17 metų, Nickita Pillay (22 m.) pastebėjo, jog jos pilvas ėmė didėti. Mergina, kaip ir daugelis moteriškos lyties atstovių, sunerimo dėl staiga didėti pradėjusio svorio.

11

Kai jai buvo 17 metų, Nickita Pillay (22 m.) pastebėjo, jog jos pilvas ėmė didėti. Mergina, kaip ir daugelis moteriškos lyties atstovių, sunerimo dėl staiga didėti pradėjusio svorio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paauglė kasdien keldavosi 5 val. ryto ir naudodavosi bėgimo takeliu, tačiau net ir tai nepadėjo atsikratyti papildomų kilogramų.

REKLAMA

Tada, 2012-ųjų lapkritį, Nickitos pilvas pradėjo dar greičiau didėti, atsirado nugaros skausmai ir viduriavimas. Būtent tuomet gydytojai nustatė, jog tai, kas merginos nuomone, buvo riebalai, iš tiesų buvo didžiulis auglys, privertęs skelbti gimdos vėžio diagnozę.

Tuo metu merginą ši liga šokiravo. Ji nė nemanė, jog išsipūtęs pilvas buvo tokio rimto susirgimo simptomas.

„Maniau, jog priaugau svorio ir tada, kai pradėjau be perstojo viduriuoti, supratau, kad tai kur kas rimčiau, tačiau nemaniau, jog gimdoje slepiasi auglys“, - sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Atliktas magnetinis rezonansas parodė, jog auglio dydis prilygsta amerikietiško futbolo kamuoliui. Jo ilgis buvo net 32 cm, o plotis – 10 cm.

Auglys spaudė Nickitos nugarą, kas ir sukėlė kankinantį skausmą, neleidžiantį merginai normaliai miegoti.

Vos tik sužinojusi šią šokiruojančią naujieną, mergina iš pradžių pagalvojo ne apie laukiančią operaciją ar vėžio diagnozę, o apie mokyklą.

„Jei atvirai, buvau be galo sutrikusi ir pirmoji į galvą atėjusi mintis buvo apie sugriuvusius planus baigti universitetą. Nenorėjau, jog kas nors trukdytų mano mokslams“, - teigė Nickita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po 10 dienų merginai atlikta operacija, po kurios jos laukė dar pusę metų trunkantis chemoterapinis gydymas. Po dviejų dienų nuo jo pradžios, Nickita neteko visų plaukų, kas dar labiau gniuždė ir taip daug ko netekusią ir praleidusią jauną merginą.

„Nelankiau mokyklos, nes reikėjo ruoštis operacijai, nedalyvavau daugelio draugų gimtadieniuose, praleidau galimybę būti įamžinta gražiose švenčių nuotraukose, nes dėl chemoterapijos padarytos žalos mano išvaizdai jaučiausi savimi nepasitikinti“, - teigė mergina.

Nickita privalėjo atidėti planus studijuoti universitete ir negalėjo dirbti, nes reikėjo dažnai lankytis ligoninėje.

REKLAMA

Tačiau šiuo metu mergina yra visiškai pasikeitusi ir nešvaisto nė vienos jai skirtos gyvenimo minutės.

„Mano dienos kupinos įvairių veiklų. Keliuosi 4 val. ryto ir kartais namo, po visų paskaitų universitete, darbo ir apsilankymų sporto klube, grįžtu tik apie 22 val.“, - teigė Nickita.

Itin užimta studentė kitais metais baigs inžinerijos specialybės studijas, tačiau jau dabar dirba dviejuose srityse – užima medicinos inžinierės pareigas ir darbuojasi kaip plaukų ir makiažo meistrė. Nuotakoms vizažo paslaugas mergina teikia dar nuo tada, kai Nickitai tebuvo 14 metų. Ji, kaip teigė pati, padeda moterims pasijusti gražiomis.

REKLAMA

Pasitikėjimą savimi mergina po truputį susigrąžino pradėjusi dalyvauti bikinio kategorijos fitneso konkursuose.

„Kadangi chemoterapija visiškai sunaikino mano kūną, nusprendžiau užsiimti fitnesu. Man patinka varžytis su kitomis moterimis, nes užlipusi ant scenos galiu parodyti savo kovos su vėžiu randus ir tai, kaip didžiuojuosi savo kūnu“, - sakė ji.

Nickita viliasi, kad pasidalinusi savo istorija ji išmokis kitas moteris įsiklausyti į savo kūnus ir prabilti, kai kažkas joms kelia nerimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų