REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau netrukus Amerikoje, netoli sienos su Meksika, prasidės Donaldo Trumpo per rinkimus žadėtos milžiniškos sienos prototipų bandymas. Privačios kompanijos netoli San Diego, Kalifornijoje, pastatė aštuonias skirtingas 9 m. aukščio sienos atkarpas.

REKLAMA
REKLAMA

Atsitvėrimas nuo Meksikos milžiniška siena – vienas pagrindinių laimėjimą prezidento rinkimuose Donaldui Trumpui užtikrinusių pažadų.   

REKLAMA

Praėjus 9 mėn. nuo tos akimirkos, kai Trumpas tapo Amerikos prezidentu – neįveikiamos sienos dar nėra. Tačiau Kalifornijoje, netoli dabartinio pasienio su Meksika, stūkso aštuonios atkarpos to, kas gali virsti Trumpo siena. Aštuonis skirtingus 9 m. aukščio Trumpo sienos variantus sukonstravusios 6 atrinktos privačios kompanijos tikisi, kad būtent jų dizainas bus geriausias ir apjuos nelegalių imigrantų šiuo metu nesunkiai įveikiamą sieną.   

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų dabartinė infrastruktūra yra daugiau nei 2 dešimtmečių senumo. Ji buvo pastatyta 80-aisiais. Per paskutinius trejus metus siena buvo pažeista kone 2000 kartų. Jei klausiate, ar reikia ją pagerinti – tikrai taip“, - sako pasieniečių atstovas Ray'us Villarealas.

Štai akivaizdus dabartinės sienos bejėgiškumo pavyzdys – keli vyrai perlipa iš Meksikos į JAV nė nesibaimindami čia pat stovinčių patrulių. Šiuo metu panaši tvora saugo maždaug 1000 km pasienio atkarpą, iš viso Meksikos ir JAV pasienis yra daugiau nei 3000 km ilgio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, ne tik Meksika neketina finansuoti Trumpo sienos statybos, o ir JAV Kongresas skeptiškai svarsto 21 mlrd. dolerių vertės planą. Bet pasieniečiai prototipais vis vien džiaugiasi.

Artimiausiomis dienomis viešai neskelbiama kompanija pradės aštuonių prototipų bandymus. Rinks atspariausią perlipimui, kasimuisi po apačia ir nepralaužiamiausią sienas. Pareigūnai neabejoja, kad laimės ne kuris nors vienas sienos prototipas, o keli geriausi dizainai bus sujungti į vieną neįveikiamą sieną.

Plačiau apie tai – TV3reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų