REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šilutės rajono apylinkės teismas antradienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje tėvas teisiamas dėl kūdikį mirtinai sukandžiojusio šuns. Tėvas buvo dobermanų veislės šuns šeimininkas.

Šilutės rajono apylinkės teismas antradienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje tėvas teisiamas dėl kūdikį mirtinai sukandžiojusio šuns. Tėvas buvo dobermanų veislės šuns šeimininkas.

REKLAMA

Kaip pranešė teismas, Šilutės gyventojas 47 metų Aleksandras Gumuliakovas kaltinamas, kad tinkamai neprižiūrėtas dobermanų veislės šuo mirtinai sužalojo kūdikį. Vyras kaltinamas tuo, kad pažeisdamas teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles dėl neatsargumo atėmė savo sūnaus gyvybę.

Nelaimė įvyko kovo 22 dieną Šilutėje, Tilžės gatvėje esančio nuosavo namo kieme. Iš voljero pabėgęs dobermanų veislės šuo iš vežimėlio pagriebė miegojusį vieno mėnesio kūdikį, jį apkandžiojo, nešiojo po kiemą bei su juo išbėgo į gatvę.

Tilžės gatvėje patruliavę ir pro šalį važiavę pareigūnai pastebėjo bėgantį šunį, kažką nešantį nasruose. Sustoję ir pamatę šuns nasruose kūdikį, pareigūnai prieš šunį panaudojo elektros impulsinį prietaisą „Tasser“. Kūdikį pareigūnai vežė į ligoninę, tačiau nuo patirtų sužalojimų berniukui ligoninėje konstatuota mirtis. Į įvykio vietą atbėgusi kūdikio motina nualpo ir taip pat buvo išvežta į ligoninę. 

REKLAMA
REKLAMA

Medikai buvo sukrėsti

Net ir visko mačiusius medikus šis atvejis siaubingai sukrėtė: vaiko kūnelis buvo tiesiog išdarkytas šuns nasrų.

Pasigirdo nuomonių, kad galbūt vaikui pakenkė policininkų panaudotas vadinamasis „tazeris“, tačiau medikai sako, kad berniukui buvo visiškai sulaužyti šonkauliai, kaukolė. Vaiko tėvas atvykus policijai buvo girtas, įpūtė kone pustrečios promilės. Mama, pamačiusi, kas vyko kieme, nualpo. 

REKLAMA

Anksčiau buvo skelbta, kad dobermanui priežiūros trūko: šuo menkai įmitęs, murzinas, o jo voljeras – tiesiog skylė ant skylės. Šios veislės šunys prisiriša prie vieno šeimininko ir jį saugo, tad, pasak pašnekovės, naujagimis dobermanui buvo svetimas ir šuo tiesiog gynė savo teritoriją.

Kadangi daugiabutis – pačiame centre, o jo kiemas patogus trumpinantiems kelią, dobermaną voljere kasdien matė daugybė žmonių. Kai kurie sako, kad tokia tragedija buvo tarsi užprogramuota. Skundo buvo sulaukę ir Maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, jie šuns šeimininkui už nepriežiūrą yra skyrę baudą.

Vaiko teisių apsaugos specialistams šeima žinoma nebuvo, joje be kūdikio dar auga trys paaugliai moters vaikai. Jiems teikiama psichologinė pagalba.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų