REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Studijoje užpulta „Echo Moskvy“ žurnalistė yra „sunkios būklės“

Kremlių kritikavusi Rusijos radijo „Echo Moskvy“ žurnalistė Tatjana Felgengauer, peiliu sužeista pirmadienį į studiją Maskvoje įsiveržusio nežinomo užpuoliko, yra „sunkios būklės“, pranešė Radijo stoties vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas.

REKLAMA
REKLAMA

32 metų radijo laidų vedėja buvo užpulta, kai įtariamasis įsiveržė į Maskvos centre esančią radijo stotį ir apakino jos apsaugininką purškalu, sakė A. Venediktovas.

REKLAMA

„Tada jis išsitraukė peilį ir dūrė Taniai“, – pasakojo redaktorius žurnalistams.

„Buvo daug kraujo, ji patyrė šoką“, – sakė A. Venediktovas ir pridūrė, kad užpuolikas, kurį vėliau sulaikė apsaugos darbuotojas, taikėsi būtent į ją.

„Jis žinojo, kur ji eina ir žinojo, ką ji ruošėsi daryti. Mes visi esame sukrėsti“, – kalbėjo jis.

Toje pačioje radijo stotyje dirbanti Ida Šarapova sakė, kad įtariamasis sugriebė T. Felgengauer ir smeigė jai peiliu.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pradžių pamaniau, kad jis ją pažįsta“, – pasakojo moteris žurnalistams.

Sunkius nusikaltimus tiriantis Tyrimų komitetas pranešė iškėlęs baudžiamąją bylą 48 metų įtariamajam dėl pasikėsinimo nužudyti.

„Pagal išankstinius duomenis, įvykio priežastis buvo asmeninis priešiškumas“, – sakoma Maskvos policijos pranešime, kuriame nurodoma, kad užpuolikas yra „užsienio valstybės pilietis“.

Laukia operacijos

A. Venediktovas sakė, kad „pavojus (moters) gyvybei negresia, tačiau ji yra sunkios būklės“. Jis pridūrė, kad po išpuolio T. Felgengauer sugebėjo pati išeiti iš radijo stoties pastato.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes laukiame žinių, kas bus po operacijos“, – sakė jis.

Pasak vyriausiojo redaktoriaus, per išpuolį nukentėjo dar du žmonės: apačioje buvęs apsaugos darbuotojas, kuriam kažkokia medžiaga buvo aplietas veidas, ir kitas viršuje buvęs apsaugos darbuotojas, kuriam pavyko pargriauti užpuoliką ant žemės.

Dar vienas radijo stoties darbuotojas Vitalijus Ruvinskis socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė nuotrauką, kurioje įamžintas ant kėdės sėdintis susivėlęs vyriškis, vilkintis juodą švarką ir tamsias kelnes.

Po išpuolio įtariamasis bandė pasislėpti radijo stoties pastate, tačiau jį surado apsaugininkai, sakė policijos pareigūnas Jurijus Titovas.

REKLAMA

Pasak A.Venediktovo, užpuolikas turėjo pieštą redakcijos planą.

„Jis turėjo planą su patalpų pavadinimais anglų kalba, mačiau jį savo akimis“, – pridūrė vyriausiasis redaktorius.

Užpuoliką sulaikęs apsaugininkas Aleksandras Usačiovas taip pat sakė, kad vyras, iš pažiūros, taikėsi į T. Felgengauer.

„Aš atėmiau jo peilį ir prispaudžiau jį prie grindų“, – sakė jis.

Išpuoliai prieš žurnalistus

T. Felgengauer yra viena iš radijo stoties redaktoriaus pavaduotojų ir ilgametė rytinės naujienų laidos vedėja.

Ji taip pat aktyviai dalyvauja opozicijos rengiamuose mitinguose ir turi tūkstančius sekėjų savo paskyroje tinkle „Facebook“.

REKLAMA

„Echo Moskvy“, nuo sovietinių laikų laikoma Rusijos liberalios opozicijos ruporu, erzina daugelį Rusijos vyriausybėje.

„Perestroikos“ metais įkurta „Echo Moskvy“ buvo pirmoji nepriklausoma radijo stotis, pradėjusi savo transliacijas 1990 metų rugpjūčio 22 dieną.

Nuo to laiko radijo stotis tapo viena dažniausiai cituojamų žiniasklaidos priemonių Rusijoje ir populiariausia pokalbio laidų ir naujienų radijo stotimi šalyje, kurios transliacijos girdimos daugelyje Rusijos regionų.

Didžioji dalis jos akcijų priklauso „Gazprom Media“, Rusijos gamtinių dujų milžinės „Gazprom“ žiniasklaidos holdingo bendrovei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Niujorke įsikūrusio Žurnalistų gynimo komiteto duomenimis, nuo 1992 metų Rusijoje nužudyti 58 žurnalistai. Dar daugiau jų susilaukė grasinimų ir buvo užpulti, tačiau šie nusikaltimai nebuvo ištirti.

Kita populiari „Echo Moskvy“ laidų vedėja Julija Latynina rugsėjį pabėgo iš Rusijos po įtariamo jos automobilio padegimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų