REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministerija pirmadienį surengė konkursą į Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovus, tikimasi šiandien paskelbti laimėtoją.

Kultūros ministerija pirmadienį surengė konkursą į Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovus, tikimasi šiandien paskelbti laimėtoją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkursas turėjo įvykti penktadienį, tačiau ministerija jį nukėlė, kaip nurodė, dėl galimų konfidencialumo pažeidimų, nes Seimo Kultūros komiteto narys konservatorius Vytautas Juozapaitis užsiminė turintis konfidencialios informacijos apie jo dalyvius.

REKLAMA

Nurodė turintis konfidencialios informacijos

„Konkursas vyksta šiandien, nuo 13 valandos ir vakarop, jei nieko netikėto nenutiks, turėtumėme turėti laimėtoją“, – BNS sakė kultūros ministrės atstovas spaudai Viktoras Bachmetjevas.

V. Juozapaitis praėjusią savaitę per Seimo Kultūros komiteto posėdį nurodė, kad turi neviešos informacijos apie konkurso dalyvius, ministerija į tai sureagavo prašydama nurodyti šaltinius, iš kur Seimo narys gavo konfidencialią informaciją, taip pat ar jis nėra susijęs su kuriais nors pretendentais. V. Juozapaitis dar komitete tvirtino, kad jį apie dalyvavimą konkurse informavo kai kurie spėjami konkurso dalyviai, o jis tik klausęs ministrės Lianos Ruokytės – Jonsson, ar užtikrinama, jog konkursui nebūtų daroma įtaka. Seimo narys taip pat neigė bet kokias savo sąsajas su konkursu ar kuriais nors pretendentais.

REKLAMA
REKLAMA

V. Juozapaičio penktadienio rytą pateikti atsakymai ministerijos netenkino, Seimo narys penktadienį buvo atvykęs į ministeriją stebėti, kaip vyksta konkursas, bet jis buvo nukeltas. V. Juozapaitis BNS sakė savaitgalį sulaukęs ministerijos vadovų raginimo aiškiau atsakyti į klausimus, bet to nepadaręs. Kas pasikeitė nuo penktadienio ir kodėl nuspręsta, kad konkursą rengti galima, ministerijos atstovai nenurodo.

Kultūros komiteto pirmininkas, „valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis pirmadienį kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas įvertinti V. Juozapaičio elgesį, o jo domėjimąsi „konfidencialia su konkursu susijusia informacija“ įvertino kaip kišimąsi į konkursą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujajam teatro vadovui keliamas reikalavimas

Atranka į LNOBT vadovo postą paskelbtas liepą. Teatrui šiuo metu laikinai vadovauja finansų vadybininkas Sigitas Žutautas.

Jis postą perėmė iš Gintauto Kėvišo, šį po 15 metų vadovavimo teatrui kultūros ministrė atleido iš pareigų už nustatytus viešųjų ir privačių interesų pažeidimus. S. Žutautas yra viešai patvirtinęs, kad dalyvauja nuolatinio vadovo konkurse.

Naujajam teatro vadovui keliamas reikalavimas turėti universitetinį arba jam prilygintą meno, humanitarinių arba socialinių mokslų magistro laipsnio išsilavinimą.

REKLAMA

LNOBT generalinis direktorius taip pat privalės turėti mažiausiai penkerius metus vadovaujamo darbo patirties, mokėti anglų, prancūzų arba vokiečių kalbą. Konkurso dalyviai turėjo pristatyti penkerių metų teatro programą, įvertinti teatro veiklą ir pateikti ateities viziją.

Su konkursą laimėjusiu kandidatu bus sudaryta penkerių metų darbo sutartis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų