REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, penktadienį, 20 val. Kauno „Žalgirio“ komanda žais antrąjį sezono mačą Eurolygoje. Išvykoje „Žalgiris“ susikaus su Maskvos srities „Khimki“ klubu.

Šiandien, penktadienį, 20 val. Kauno „Žalgirio“ komanda žais antrąjį sezono mačą Eurolygoje. Išvykoje „Žalgiris“ susikaus su Maskvos srities „Khimki“ klubu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame Eurolygos etape Serbijos čempionus „Crvena Zvezda“ įveikęs „Žalgiris“ šįkart susiduria su grėsmingesniu varžovu – Maskvos srities „Khimki“. Praėjusį sezoną Europos taurės turnyre ir VTB jungtinėje lygoje žaidęs klubas praėjusią savaitę taip pat iškovojo pergalę, 75:70 įveikdamas praėjusių metų Europos taurės turnyro antros vietos laimėtoją „Valencia“ klubą.

REKLAMA

Paskutinį kartą Eurolygoje „Khimki“ klubas žaidė 2015–2016 sezone. Tuomet Rusijos klubas iškovojo 7 pergales bei patyrė 7 nesėkmes ir turnyrą baigė Top 16 etape. „Žalgiris“ ir „Khimki“ sezono metu žaidė dukart – abi pergales iškovojo Rusijos klubas. Pirmajame mače Rusijoje „Žalgiris“ nesugebėjo pasipriešinti Rusijos klubui ir pralaimėjo 31 taško skirtumu. Atsakomajame mače Kaune kova vyko taškas į tašką, bet pergale rezultatu 71:76 vis tiek iškovojo Rusijos krepšininkai. „Viasat Sport Baltic“ ir „Viaplay“ krepšinio komentatorius Rytis Vyšniauskas pastebi, kad žalgiriečiai susitiks su labai stiprius žaidėjus turinčia komanda. „Šalia mums puikiai pažįstamos žvaigždės Aleksejaus Švedo žaidžia ir pajėgus NBA krepšininkas Thomas Robinsonas. „Žalgiriui” reikės pademonstruoti geresnį žaidimą nei pirmose rungtynėse, norint pasiekti gerą rezultatą Rusijoje“, – sako R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausias „Žalgirio“ tikslas – sustabdyti „Khimki“ ir Rusijos rinktinės lyderį A. Švedą. Praėjusiais metais Europos taurės ir VTB jungtinės lygos naudingiausio žaidėjo titulą iškovojęs gynėjas nuo pirmųjų rungtynių demonstruoja puikią sportinę formą. Varžybose prieš „Valencia“ jis pelnė 19 taškų. Krepšininkas dominavo ir 2017 m. Europos vyrų krepšinio čempionate, kur vidutiniškai rinko 24,3 taško ir atvedė Rusijos rinktinę į turnyro pusfinalį. Ketverius metus NBA praleidęs krepšininkas yra vienas brangiausiai apmokamų žaidėjų Europoje – jo alga šiemet didesnė nei 3 milijonai eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno „Žalgirio“ biudžetas šiemet – 8,4 mln. Eur, Maskvos srities klubo – 3–4 didesnis.

Į Maskvą su „Žalgirio“ komanda neišskrido įžaidėjas Dee Bostas, traumą patyręs spalio 5 dieną rungtynėse prieš Utenos „Juventus“. Kirkšnies traumą yra patyręs ir Paulius Jankūnas, bet planuojama, kad į aikštę jis išbėgs.

„Khimki“ yra neblogai pažįstamas „Žalgirio“ krepšininkams, 2009–2010 m. sezone jame žaidė komandos kapitonas Paulius Jankūnas ir dabar klubo sporto direktoriumi dirbantis Robertas Javtokas.

REKLAMA

Kitą savaitę, spalio 24 d., išvykoje „Žalgiris“ susitiks su „Barcelona“ klubu.

Eurolygos varžybas transliuos vaizdo transliacijų internetu platforma „Viaplay“ ir kanalas „Viasat Sport Baltic“.

Apie „Viaplay“

„Viaplay“ yra didžiausia vaizdo transliacijų internetu platforma Baltijos šalyse, suteikianti galimybę žiūrėti visame pasaulyje vertinamus filmus, serialus, turinį vaikams, dokumentiką ir geriausių sporto turnyrų transliacijas bet kuriuo metu, per kompiuterį, planšetę ar mobilųjį telefoną ir be jokių reklamų. „Viaplay“ priklauso tarptautinei žiniasklaidos ir televizijos transliuotojų grupei „Modern Times Group“ (MTG), kuri veikia keturiuose žemynuose ir teikia nemokamos ir mokamos televizijos, radijo ir turinio kūrimo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų