REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos prokuratūra dviem mėnesiams prašo suimti Lauryną Baltrūną, įtariamąjį be žinios dingusio Aivaro Kilkaus pagrobimo byloje.

Vilniaus apygardos prokuratūra dviem mėnesiams prašo suimti Lauryną Baltrūną, įtariamąjį be žinios dingusio Aivaro Kilkaus pagrobimo byloje.

REKLAMA

Abu vyrai – baikeriai, L. Baltrūnas yra klubo „MC vorai“ prezidentas, dingusysis taip pat anksčiau priklausė šiam klubui. Vilniaus miesto apylinkės teismas pilnai patenkino prokuratūros prašymą ir dviem mėnesiams leido suimti Lauryną Baltrūną, įtariamąjį be žinios dingusio Aivaro Kilkaus pagrobimo byloje, BNS pranešė teismo atstovė Airinė Šerelytė – Skistymienė.

Vilniaus apskrities policija pranešė nustačiusi ir sulaikiusi įtariamąjį.

Įtariamas vilniečio pagrobėjas galėjo turėti bendrininkų – prokuroras

Prokuroras sako, jog „visiškai įmanoma“, kad be žinios dingusio vilniečio Aivaro Kilkaus byloje suimtas įtariamasis galėjo turėti bendrininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai per spaudos konferenciją penktadienį sakė bylos tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Ramūnas Šileika. Jis sakė, kad nekomentuos įtariamojo parodymų.

REKLAMA

Vilniaus apskrities policijos vadovas Saulius Gagas dėkojo pilietiškai visuomenei už teikiamą informaciją ir pagalbą.

„Policija vertina visą pateiktą bendruomenės, visuomenės informaciją. Intensyvūs veiksmai bus atliekami ir savaitgalį, – per spaudos konferenciją sakė S. Gagas. – Iki to momento, kol nerasime ieškomo asmens, mes tikime, kad jis yra gyvas.“

Paieškoje dalyvauja Viešojo saugumo tarnyba, gyventojai.

Komisariato atstovai tvirtino, kad iki šios akimirkos nėra informacijos apie rastą A. Kilkų. Todėl tikrinamos visos versijos, ieškoma bet kokių daiktų ir užuominų. 

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai šiuo metu neturi žinių apie daugiau įtariamųjų ar kitus rastus daiktus. Taip pat nėra informacijos, kad artimieji būtų sulaukę grasinimų ar reikalavimų iš galimų pagrobėjų. 

Šukuoja Aukštadvario miškus

Kol kas neaiškus ir A. Kilkaus likimas, nes jis dar nerastas. Į A. Kilkaus paieškas leidosi ir artimiausi draugai bei kolegos, jie prieš pietus susitiko ir patraukė į Aukštadvario apylinkes.

Paieškų vietoje, netoli Aukštadvario kartodromo, susirinkę artimieji ir kolegos pasidalino į kelias grupes ir išklausę nurodymus, leisis į mišką. Ten jiems nurodyta ieškoti drabužių, daiktų arba paslėpto po šakomis kūno. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paieškose dalyvauja ir A. Kilkaus žmona bei jos artimieji. 

Kaip paaiškėjo, L. Baltrūnas jau prieš kelis metus pagarsėjo neadekvačiu elgesiu. 2013 m. Aukštavaryje koncerto metu tas pats L. Baltrūnas kiaušiniais apmėtė atlikėją Ruslaną Kirilkiną. Tuomet vyrui paskirta bauda.

Šiuo metu policijos pareigūnai šukuoja L. Baltrūno namus ir apylinkes.

Daugiau informacijos planuojama pateikti spaudos konferencijoje penktadienį po pietų.

Atsisakė duoti parodymus

„Mano ginamasis šiuo metu dar nieko neaiškina apie jam įteiktą pranešimą apie įtarimą. Jis šiuo metu naudojasi savo teise ir parodymų neduoda. Prašoma jį suimti dviems mėnesiams“, - apie įtariamojo veiksmus pasakojo advokatas Saulius Juzukonis.

REKLAMA

Advokatas neturi duomenų ar jo ginamasis buvo paskutinis asmuo, kuris bendravo su A. Kilkumi. Jis teigė neturintis ir žinių, ar vyrai anksčiau artimai bendraudavo ir mano, jog kaltinamasis neturėtų būti suimtas.

„Aš tai manau, kad yra kitos kardomosios priemonės, kurios gali pilnai užtikrinti jo dalyvavimą procese“. Lietuvoje taip yra susiklostę, kad jeigu žmogus naudojasi savo teise neduoti parodymų, kas jam yra garantuota Konstitucijos, iš karto traktuojama, kad jis negeras žmogus, galimai padarė nusikaltimą, kažką slepia, bet juk žmogus naudojasi savo konstitucine teise, kodėl už tai jį galima smerkti ar traktuoti, kad jis elgiasi kažkaip priešingai. Jeigu mes gerbiame visų teises Lietuvoje, nereikia taip traktuoti. Jis naudojasi savo teise.“

REKLAMA

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Ramūnas Šileika sakė, kad ketvirtadienį apie 13 val. sulaikytam L. Baltrūnui pareikšti įtarimai dėl neteisėto laisvės atėmimo, įtariamąjį.

Pradingo sekmadienio vakarą

A. Kilkus spalio 15 dieną, apie 17 val., motociklu išvyko iš namų Vilniuje ir negrįžo, o jo buvimo vieta nėra žinoma.

Turimais duomenimis, spalio 15-osios popietę vyras galėjo būti pastebėtas Trakuose, Trakų rajone ar Senojoje Varėnoje.

Varėnos rajone buvo rastas A. Kilkaus motociklas. Socialiniuose tinkluose raginama rinktis ir eiti ieškoti dingusio dviejų vaikų tėvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų