REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aiškėja, kad keikdamas ir mušdamas žmones bei daužydamas muziejų ekspozicijas gali būti nelaikomas pavojingu.

Aiškėja, kad keikdamas ir mušdamas žmones bei daužydamas muziejų ekspozicijas gali būti nelaikomas pavojingu.

REKLAMA

Toks įspūdis susidaro po vakarykščio incidento, kai Gedimino pilies bokšte galimai psichiškai nesveikam vyrui apsaugos darbuotojas leido toliau siaubti patalpas, raustis kuprinėje iš kurios betrūko išsitraukti tik ginklą. 3000 eurų per mėnesį kainuojanti apsauga be pastiprinimo tramdymo imtis neva neprivalo.

Ekspertai aiškina, kad esame nepasirengę – deramai netramdomas psichinis ligonis per tiek laiko galėjo visus išskersti.

Ant Gedimino kalno vakar siautęs jaunas vyras paliko daug neatsakytų klausimų dėl to, ar tinkama tokių objektų apsauga.

Blaivus, bet galimai psichine liga sergantis vyras bokšto teritorijoje spėjo aptalžyti turistus, o čia pat buvusi apsauga atėjo tik iškviesta ir liudininkų skaičiavimu po maždaug dešimties minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Viską filmavęs ir pats į kaktą kumščiu gavęs ekvadorietis bei jo taip pat viską mačiusi draugė šiandien vėl įvykio vietoje. Jie negali patikėti, kad taip siautusio vyro niekas nesiėmė sutvardyti bent pusvalandį.

REKLAMA

Uždarius vyrą bokšte su kitais žmonėmis ir darėbuotojais, apsauginis jo nesulaikė. Matome, kad jam leista traukti daiktus iš kuprinės, nors neaišku, ar ten nėra ginklo.

Nacionalinis muziejus, kaip jau tapo įprasta, komentuoti situaciją atsisako. Bet veda parodyti salės, kurią vyras, apsauginio įleistas į pilies bokštą, siaubė. Dabar čia viskas sutvarkyta, bet buvo išdaužyti kabantys rėmai, išvartytos kėdės, teko keisti ir televizorių. Po ketvirčio valandos atvykęs kitas apsaugos darbuotojas vyrą surakino antrankiais. Liudininkai ir ekspertai baisisi, kad per tą laiką, kol vyras švaistėsi ant pilies kalno, visi galėjo būti iššaudyti, o ekspozicija dar labiau suniokota.

REKLAMA
REKLAMA

Bet apsaugos įmonės „Ekskomisarų biuras“ vadovas aiškina, kad sureaguota gerai.

Vyro siautėjimą stebėję liudininkai sako, kad policija taip pat užtruko. O paskambinus į bendrąjį pagalbos centrą, susišnekėti angliškai nepavyko.

Vilniaus policija aiškina, kad tikrai atvyko per 4 minutes. Teigia, kad paaiškinimų teikti neprivalo.  

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų