REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažno lietuvio pusryčiai - du sumuštiniai. Vienas jų - su riebesne dešryte, kitas - su fermentiniu sūriu. Apie tai tiesioginėje transliacijoje kalbėjo Santarų klinikos dietologė Evelina Cikanavičiūtė. 

Dažno lietuvio pusryčiai - du sumuštiniai. Vienas jų - su riebesne dešryte, kitas - su fermentiniu sūriu. Apie tai tiesioginėje transliacijoje kalbėjo Santarų klinikos dietologė Evelina Cikanavičiūtė. 

REKLAMA

Kasdien su pacientais dirbanti medikė tvirtino, kad subalansuoti mitybą galima tik tuo atveju, kai pats žmogus tvirtai to nori. Kitu atveju visos pastangos bus bevaisės. 

Pasiteiravus, kokie turėtų būti subalansuoti pusryčiai, kad bent iki pietų jaustumėmės sotūs ir energingi, ji įvardijo mažai rafinuotų grūdų košes, kiaušiniai, omletas, varškė ar varškės patiekalai. Gali būti sumuštinis, sudarytas iš duonos riekelės, be sviesto. 

Tokie pusryčiai tikrai suteiks energijos ir sotumo jausmą. 

Vis dėlto Evelina juokėsi - nors statistikos neveda, kone kiekvienas pas ją į kabinetą užsukantis pacientas tvirtina valgantis pusryčiams du sumuštinius - vieną su kumpiu ar dešra, o kitą su fermentiniu sūriu. 

REKLAMA
REKLAMA

,,Nevedu statistikos, bet tai yra toks standartinis pusrytis! Žmonės, kurie visą gyvenimą juos valgo, niekada nejunta, kad tai atsibosta. 

Kai aš sakau, kad pusryčiams galima valgyti varškę, varškės produktus, košes, jie sako, kad tokie pasiūlymai greitai atsibosta, tačiau įprasti sumuštiniai, kuriuos valgo metai iš metų, jiems niekada nepabosta“, - įraše kalba E.Cikanavičiūtė. 

Tokie mažos energinės vertės pusryčiai nėra tinkamiausias sprendimas, mat jie organizme greitai išsiskaido, todėl sotumo jausmas nėra ilgas. Taip pat jame nėra vertingų bei energiją teikiančių medžiagų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų