REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Asociatyvi nuotr. (nuotr. Fotolia.com)

Dviejų vaikų mamą, vilnietę Valeriją Tiuriną, vyras paliko po to, kai sužinojo, kad jiems gimęs vaikas – autistas. Dabar ji priversta visiškai viena auginti du vaikus – 19-metę dukrą ir 10-metį sūnų autistą.

43

Dviejų vaikų mamą, vilnietę Valeriją Tiuriną, vyras paliko po to, kai sužinojo, kad jiems gimęs vaikas – autistas. Dabar ji priversta visiškai viena auginti du vaikus – 19-metę dukrą ir 10-metį sūnų autistą.

REKLAMA

Kankina finansinės bėdos

Vietoje to, kad ji galėtų mėgautis motinyste ir visą dėmesį skirti savo vaikams, ji priversta bent kartą per metus kreiptis į „Maisto banką“ ir prašyti maisto davinio.

Spalio 17-ąją Lietuvoje minima kovos su skurdu diena. Valerija atvira – jos gyvenimas yra sudėtingas dėl nesibaigiančio finansinio nepritekliaus.

„Gaunu už vaiko negalią išmoką ir ieškau darbo. Dirbau vaistinėje, grožio prekių parduotuvėje, tačiau visose parduotuvėse moka minimumą, o dirbti reikia po 11 valandų ar net daugiau.

Toks grafikas nėra visai tinkamas, nes tada vaikas turi likti su mano mama, kuri kartu su mumis gyvena, tačiau jis jos nesiklauso. Autistus sudėtinga auginti, jų priežiūra yra visai kitokia, todėl vyksta šioks toks nesusikalbėjimas, - kalba Valerija.

REKLAMA
REKLAMA

Gąsdina kylančios kainos

Dažniausiai sūnui ir dukrai moteris gamina bulvinius patiekalus arba makaronus. Ji akivaizdžiai pastebi prekybos centruose kylančias kainas ir tai ją labai gąsdina.

REKLAMA

„Nors kainos kyla, abiem vaikams stengiuosi gaminti kuo įvairesnius patiekalus.

Kai noriu juos palepinti, gaminu miltinius, nes tokius labiausiai mėgsta“, - sako moteris ir priduria, kad „Maisto banko“ daviniai padeda jai bent šiek tiek atsikvėpti. 

Pasak jos, būtent gaunamuose daviniuose yra šiek tiek kitokio maisto, o tai ypač pradžiugina tiek ją, tiek du vaikus.

Skurstantys - aplinkybių aukos

Apie tai, kad Lietuvoje, deja, situacija negerėja, o skurstančiųjų – nemažėja, naujienų portalui tv3.lt sakė ir „Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Situacija Lietuvoje negerėja, BVP, atlyginimai auga, bet situacija nekinta. Nepateisinama, kad skursta dirbantys žmonės arba šeimos, auginančios vaikus.

Vis dėlto yra ir teigiamų dalykų, kuriuos norisi akcentuoti. Man smagu, kad pilietinė visuomenė aktyvėja. Vis daugiau žmonių nusprendžia savanoriauti, padėti kitiems žmonėms.

Vis daugiau žmonių aukoja pinigus. Jei tik sudarytos sąlygos, žmonės tikrai aukoja maistą, rūpinasi tais, kurie junta nepriteklių.

Deja, Lietuvoje vis dar manoma, kad žmonės, kurie skursta, patys dėl to yra kalti. Mes, su jais dirbdami matome, kad jie nėra dėl to kalti, bet, atvirkščiai, patys yra susiklosčiusių aplinkybių aukos.

Sakoma, kad kiekvienas esame laimės kalvis, todėl labai norėtųsi, kad tie, kurie save tokiais laiko, padėtų ir tiems, kuriems pagalba šiuo metu yra būtina“, - sako direktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų